tiistai 24. heinäkuuta 2012

Teriyakin makuinen paneroitu kanafilee, riisikiekot – Teriyaki maitseline paneeritud kanafilee, riisikettad





Tämän ohjeen tai oikeasti ruokavinkin on tuonut kotiin taas minun puoliso, joka matkustaa paljon. Tämä ohje on eräästä Riikan ravintolasta. Päätin, etten kirjoita enää tänne, minkälaisesta ravintolasta ruokaidea on otettu, koska olen huomannut, että valmistan puolison kuvauksen perusteella aterian ja silloin kun käymme yhdessä sitä syömässä, se onkin aika paljon toisenlaista… Eli minä teen kuvauksien perusteella täysin oman ruoan. Ruokajuomana nautittiin latvialaista olutta Valmiermuiza’a. Minä käytin ruoassa kaupasta ostettua Teriyaki kastiketta.

4 annosta
Valmistamisen aika 30 minuuttia

600 g / 10 pientä fileepalaa broilerin sisäfileetä (jos paketissa on isot fileet, silloin leikkaa ne vinottain 3 viipaleeksi)
0,75 dl Teriyaki kastiketta
2 kananmunaa
korppujauhoja
ruokaöljyä ja voita

Riisikiekot:
3 dl basmati&Thairiisisekoitusta
7 dl vettä
ripaus suolaa

pakaste herneitä ja pikkuporkkanoita

Teriyaki kastiketta

Nuiji pienet broilerin fileepalat molemmin puolin. Vatkaa kananmunat haarukalla syvällä lautasella ja lisää Teriyaki kastike joukkoon. Vatkaa ne haarukalla keskenään tasaiseksi seokseksi. Kastele fileepalat seokseen ja sen jälkeen pyörittele niitä korppujauhossa toisella lautasella sekä paista fileet molemmin puolin kullan ruskeiksi kuumalla pannulla voin ja öljyn rasvaseoksessa.

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä (katso pakkauksen ohje, 12 minuuttia) ja toisessa kasarissa keitä suolalla maustetussa vedessä herneet sekä porkkanat.

Kun riisi on vähän jäähtynyt, tee pyöreän muotin avulla riisikiekot. Pane muotti vaikkapa leikkuulaudalle ja täytä se riisillä. Paina sormilla vähän riisiä muotissa, että siitä tulisi tiivis riisikiekko. Nosta muotti riisin kanssa tarjoilualustalle sekä paina sormilla kiekko muotista ulos. Tee näin kaikki kiekot.

Kokoa annoslautanen. Nosta lastalla yksi riisikiekko lautasen keskipisteeseen. Leikkaa leikkuulaudalla 2 paneroitua fileepalaa vinottain noin 1 cm paksuisiksi suikaleiksi. Nosta ja aseta fileesuikaleet riisikiekon päälle. Nosta puulastalla toinen riisikiekko fileesuikaleiden päälle. Nosta annoksen ympärille keitettyjä herneitä ja porkkanoita. Lopuksi valuta Teriyaki kastiketta annoksen päälle. Tarjoile heti.

***

Selle retsepti vôi ôigemini idee olen saanud jälle abikaasalt, kes reisib palju. See retsept on Riia restoranist. Otsustasin, et enam ei kirjuta siia, kus restoranist retsept on pärit, sest olen tähele pannud, et kui me läheme koos sinna sööma, siis märkan, et olen valmistanud oma nägemuse sellest toidust… Toidu kôrvale jôime läti ôlut Valmiermuiza’t. Mina ostsin Teriyaki kastme poest.

4 portsjonit
Valmistusaeg 30 minutit

600 g / 10 väikest tükki broileri sisefileed (kui pakendis on suured rinnafileed, siis lôika need pôigiti 3 tükiksi)
0,75 dl Teriyaki kastet
2 kanamuna
riivsaia
toiduôli ja vôid

Riisikettad (jäähoki litteri suurused):
3 dl basmati&Tairiisisegu (kui seda ei ole Eestis müügil, siis sobib ka ainult basmatiriis)
7 dl vett
veidi soola

sügavkülmutatud herneid ja väikseid porgandeid

Teriyaki kastet

Haki väiksed broileri fileetükid môlemalt poolt. Klopi kanamunad kahvilga sügaval taldrikul lahti ja lisa Teriyaki kaste. Klopi need kahvliga omavahel ühtlaseks seguks. Kasta fileetükid segusse ja selle järel riivsaia sisse. Prae fileedtükid kuumal pannil vôi ja ôli rasvasegus môlemalt poolt kuldpruuniks.

Keeda riisi soolaga maitsetatud vees (vaata pakendi juhendit, 12 minutit) ja teises kastrulis soolaga maitsestatud vees keeda herned ja porgandid.

Kui riis on veidi jahtunud, tee ümarguse vormiga riisikettad. Pane vorm kasvôi lôikelauale ja täida see riisiga. Vajuta sôrmedega veidi riisi vormis, et sellest tuleks tihedam riisiketas. Tôsta vorm riisiga serveerimise alusele ja vajuta sôrmedega riisiketas vormist välja. Tee nii kôik riisikettad.

Valmista portsjon. Tôsta puulasta abil üks riisiketas taldriku keskele. Lôika lôikelaual 2 paneeritud fileetükki pôigiti umbes 1 cm paksusteks ribadeks. Tôsta ja pane need taldrikule riisiketta peale. Tôsta nende peale teine riisketas. Tôsta taldrikule portsjoni ümber herneid ja porganeid. Nôruta portsjoni peale valmis Teriyaki kastet. Serveeri kohe.

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis ja herkullisen näköinen annos! Myös letut hillolla saavat veden kielelle :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Molemmat ovat hyviä ja kauniita! Suloisia päiviä teille kainalokanan kanssa!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...