maanantai 16. heinäkuuta 2012
Uunissa paistettu Camembert – Ahjus küpsetatud Camembert
Ohje on eestinkielisestä keittokirjasta 500 alkupalaa, Susannah Blake, sivu 115. Katso myös Camembert puolukoilla.
4 annosta
Valmistusaika 20 minuuttia
1 pkt Camember juustoa lasturasiassa
1 patonki
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Poista juusto vahapaperista ja aseta se takaisin lasturasiaan.
Aseta rasia leivinpaperille uuninpelille ja kypsennä noin 20 minuuttia.
Leikkaa patongista viipaleet. Nosta juusto rasiassa tarjoilualustalle. Riko homekuori, kastele patonkia juustoon ja syö.
***
Retsept on eestikeelsest kokaraamatust 500 eelrooga, Susanna Blake, lehekülg 115.
4 portsjonit
Valmistusaeg 20 minutit
1 karp Camembert juustu
1 baquette
Kuumuta ahi 190 kraadini. Eemalada juustu ümber vahapaber ja pane juust tagasi
laastukarpi. Aseta karp ahjuplaadile küpsetuspulbri peale ja küpseta umbes 20 minutit.
Lôika baguettest viilud. Tôsta juust karbiga serveerimisalusele. Ava pealt hallituskoor, kasta baquette juustu sisse ja söö.
Tunnisteet:
30 min,
30 min EST,
alkupala,
eelroog EST,
juust EST,
juusto
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam, minun on pitänyt ikuisuuden kokeilla tuota! Juusto + patonki = varmasti hyvää : )
VastaaPoistaSe on kokeilemisen arvoinen. Minun suositus: paista juusto samana päivänä kun ostat sen. Jääkaappiin tekee se aikamoisen tuoksun, koska Camembertin tuoksu on voimakas.
PoistaMinulla oli paahdettua ranskan leipää sen kanssa.
Juustule tasub veel peale panna rosmariini ning lisandiks pakkuda mustsõstra moosi. Oi, nüüd ajasid ki isu peale :)
VastaaPoistaSuur tänu näpunäite eest! Järgmine kord proovin rosmariini ja mustsôstra moosiga. Ise olen grillis fooliumi sees Camembert-juustu küpsetanud ja peale pannud vähese suhkruga hôôrutud pohlasid ja tilga konjakit. Pohlad ja konjak on rootsipärane lisand.
PoistaSelle konkreetse retseptiga olin väga kinni raamatus ja juustu oma maitse on ka väga hea. Minule meeldib vahetevahel Camemberti süüa.