keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Arkinen pekoni-sipulipiiras – Argine peekoni-sibulapirukas


12 palaa
Valmistusaika 40 minuuttia

1 levy / 380 g pakastettua Myllyn Paras piirakkataikinaa, valmis pyöreä muoto

Täyte:
140 g pekonia
1 iso keltasipuli / voi olla punasipulia
50 g emmentaljuustoraastetta
rouhittua mustapippuria

Munamaito:
2 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa

ruokaöljyä
voita
1 kg riisiä
leivinpaperin arkki

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli sulanut taikinasta pyöreä levy. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 27 cm) ja aseta taikina vuokaan niin, että taikina kattaa koko vuoan pohjan ja reunat. Anna taikinalla asettua vuokaan ja painele sitä vaan sen verran, että se asettuu nätisti vuokaan. Paina kädellä ylimääräinen taikina reunojen kohdalta pois. Aseta leivinpaperin arkki taikinan päälle ja tee siitä kaukalo taikinan päälle. Täytä kaukalo riisillä ja tasoita riisi kaukalossa. Paista piirakan pohjaa uunissa keskitasolla 10 minuuttia. Näin saat hyvän tasaisen piirakanpohjan.

Kuori sipuli ja leikkaa siitä kuutiot. Leikkaa pekonista pienet palat. Ruskista niitä hieman kuumalla pannulla öljyssä. Lisää pippuri.

Vatkaa munat ja maito keskenään kulhossa ja lisää suola.

Nosta vuoka ulos uunista. Nosta leivinpaperi riisillä pohjan päältä varovasti pois. Levitä sipuli ja pekoni pohjalle ja ripottele päälle raastettua juustoa. Valuta munamaito piirakan pohjalle.

Paista piirakkaa uunin alimmaisella tasolla noin 20 minuuttia kunnes täyte on kypsä ja pinnalta kullanruskea.

***

12 tükki
Valmistamise aeg 40 minutit

1 plaat / 380 g sügavkülmutatud Myllyn Paras pirukatainast, valmis ümar kuju / vôib olla ka teise valmistaja valmis taigen

Täidis:
140 g toorpeekonit
1 suur mugulsibul / vôib olla ka punast sibulat
50 g riivitud emmentaljuustu
jahvatatud musta pipart

Munapiim:
2 dl piima
3 kanamuna
soola

toiduôli
vôid
1 kg riisi
küpsetuspaberi tükk, mis katab pirukavormi

Pane ahi kuumenema 200 kraadile. Rulli sulanud taignast ümar suur ketas. Määri pirukavormile (läbimôôt 27 cm) vôid ja aseta taigen vormile nii, et see katab vormi pôhja ja ääred. Anna taignal ise asetuda vormi ja vajuta sôrmedega tainast ainult nii palju, et see vôtab vormi kuju. Vajuta vormi äärtest üleliigne taigen ära. Pane küpsetuspaber taigna peale ja tee sellest n.ö. kauss. Täida see kauss riisiga. Tasanda riis kausis. Küpseta piruka pôhja ahjus keskmisel kôrgusel 10 minutit. Nii saad ühtlase pirukapôhja.

Koori sibul ja lôika sellest kuubikud. Lôika peekonist väiksed tükid. Pruunista neid veidi ôlis kuumal pannil ja lisa pipar.

Klopi kausis munad, piim ja sool omavahel läbi.

Tôsta vorm ahjust välja. Tôsta ettevaatlikult küpsetuspaber ja riis vormist välja. Pane sibul ja peekon pirukapôhjale ja tasanda see ühtlseks. Lisa juust. Kalla munapiim peale.

Küpseta pirukat ahju alumisel tasandil 20 minutit kuni täidis on küps ja pealt kuldpruun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...