perjantai 20. heinäkuuta 2012

Mehujää - Mahlajää


Mehujään valmistaminen kesällä lapsen kanssa on kiva puuha. Meidän pikkuneiti tykkää siitä kovin paljon. Ostimme lelukaupasta mehujään muotit. Mehujään valmistamisen ohje oli paketissa mukana. Kotona pesin kuuman veden alla muotit ja täytin ne ohjeen mukaan mehulla ja panin pakastimeen, kunnes mehujääpuikot olivat jäätyneet. Niitä voi irrottaa muoteista käyttämällä niitä hetken kuuman hanan alla.

***

Mahlajää valmistamine lapsega on tore suvine koostegemine ja lôbu. Meie väiksele neiule meeldib mahlajää. Ostisme laste mänguasjade poest mahlajää vormid. Mahlajää valmistamise juhend oli pakendis kaasas. Kodus pesin vormid kuuma vee all läbi ja täitsin need juhendi järgi mahlaga ning panin sügavkulmutusse kuni mahlajää pulgad olid jäätunud. Neid vôib eemaldada vormidest hoides vorme kuuma kraanivee all. Kuum vesi lööb mahlapulgad vormist lahti.


2 kommenttia:

 1. Minulla on tiskikaapissa mehujäämuotit ja ihan käyttämättöminä. Noh, ensin täytyy hankkia sitä mehua.
  Raikasta alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin on sinulla tosi helppo ottaa niitä käyttöön. Vaikka ei ole hellettä, voi nauttia mehujäätä sisällä. Teillekin sinnepäin kaunista kesäviikkoa!

   Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...