torstai 19. heinäkuuta 2012

Seljankan makuinen makkarakeitto - Seljankamaitseline vorstisupp


3 l
Valmistusaika 40 minuuttia

500 g lenkkimakkaraa kuutioina
noin 400 g keltasipulia kuutioina
noin 400 g / 3 keskikokoista mauste- tai suolakurkkua kuutioina
140 g pekonia paloina
70 – 140 g kalamata oliiveja
150 g tomaattisosetta
2 tl kapsriksia etikkaliemessä
3 laakerinlehteä
kokonaisia mustapippureita
kokonaisia maustepippureita
1 rkl ruokaetikkaa tai sitruunan mehua
½ lihaliemikuutiota
ripaus sokeria
ruokaöljyä
hienonnettua persiljaa ja kevätsipulia
smetanaa

Ruskista makkara ja pekoni kuumalla pannulla öljyssä. Toisella kuumalla pannulla öljyssä kuullota sipuli ja kurkku. Kaada kaikki aineet kerralla kiehuvaan veteen kattilaan, missä on vettä noin 1,5 litra. Anna kypsyä sopivalla keskilämmöllä muutaman minuutin. Lisää lihaliemi, pippuri, kaprikset, tomaattisose, laakerinlehdet, oliivit, sokeria ja etikka. Anna kypsyä tasaiseksi keitoksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Tarjoile smetanan kanssa. Ripottele lautaselle hienonnettua persiljaa ja kevätsipulia.

Katso myös Lihaseljanka ½ ja Lihaseljanka 2/2.

***

3 l
Valmistamise aeg 40 minutit

500 g keeduvorsti kuubikutena
umbes 400 g mugulsibulat kuubikutena
umbes 400 g / 3 keskmise suurusega marineeritud vôi soolatud kurki kuubikutena
140 g toorpeekonit tükkidena
70 – 140 g kalamata oliive
150 g tomatipüreed
2 tl kappareid äädikaleemes
3 loorberilehte
musti terapipraid
vürtsi
1 sl toiduäädikat vôi sidrunimahla
½ lihaleemekuubikut
veidi suhkrut
toiduôli
hakitud peterselli ja rohelist sibulat
hapukoort

Pruunista vorst ja peekon ühel kuumal pannil ôlis. Paseeri sibul ja kurk teisel kuumal pannil ôlis. Kalla kôik ained keevasse vette potti, milles on umbes 1,5 l vett. Anna küpseda sobival keskmisel temperatuuril môned minutid. Lisa lihaleem, pipar, kapparid, tomatipüree, loorberilehed, oliivid, suhkur ja äädikas. Anna kôigel küpseda ühtlaseks supiks. Kontrolli maitset ja lisa vajaduse korral maitseaineid.

Serveeri hapukoorega. Lisa taldrikule ka hakitud peterselli ja rohelist sibulat.

2 kommenttia:

  1. Tätä pilkettä silmäkulmassa makkarasoppaa on ihan pakko kokeilla.
    Kiitän vinkistä!
    Hauskaa viikonvaihdetta koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa valmistaa sitä kesäkeittoa. Keiton voi valmsitaa myös nakeista ja kinkusta. Helppoa ja hyvää, piristävää ja antaa potkua päivään.

      Kaunista kesän jatkoa!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...