Tervetuloa minun blogin lukijaksi, Jenni Syrjäläinen!
4 annosta
Valmistusaika 40 minuuttia
500 g silakkafileitä / minulla tuli siitä 18 silakkapihviä
suolaa
ruisjauhoja
voita ja oliiviöljyä paistamiseen
Raikas kylmä kastike:
200 g / 1 purkki kermaviiliä
100 g raejuustoa
2 rkl majoneesia
1 dl keitettyjä ja sulatettuja katkarapuja / voi laittaa myös siian tai lohen/kirjolohen mätiä kastikkeeseen
pieni maustekurkku kuutioina
1 pieni punasipuli kuutioina
sitruunamehua
nippu tilliä hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
suolaa
Valmista kastike sekoittamalla keskenään kulhossa kaikki kastikkeen ainesosat. Nosta kulho kastikkeen kanssa jääkaappiin maustumaan silakkapihvien paistamisen ajaksi.
Valmista silakkapihvit. Ripottele silakkafileiden päälle suolaa ja kääntele niitä kulhossa niin, että suola maustaa silakat. Tee pihvit laittamalla kaksi fileetä vatsapuolet vastakkain (pitää olla samankokoiset silakkafileet). Pyöritä pihvejä lautasella ruisjauhossa sekä paista ne kuumalla voi-öljypannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.
Tarjoile silakkapihvejä kylmän raikkaan kastikkeen ja uusien perunoiden kera (voi olla myös perunamuusia tai- sosetta).
***
Tere tulemast minu blogi lugejaks, Jenni Syrjäläinen!
Räimepihvid on väga klassikaline Soome toit, eriti suvel. Soomes paneeritakse räimepihvid rukkijahu sees. Olen kastme ise improviseerinud. Kastme sees kalamari teeb sellest pidulikuma toidu ja see on esinduslik jaanipäevatoit vôi suvilakülalistele pakutav toit. Mina valmistasin räimepihvid meie pere argitoiduks ja sellepärast lisasin kastmele krevette.
4 portsjonit
Valmistusaeg 40 minutit
500 g räimefileesid / mina sain sellest kogusest 18 räimepihvi
soola
rukkijahu
vôid ja oliiviôli praadimiseks
Värske külm kaste:
200 g hapukoort
100 g raejuustu / vôib olla ka sômerat kohupiima
2 sl majoneesi
1 dl keedetud ja sulatatud krevette / vôib lisada ka siia, vikerforelli vôi lôhe marja
väike marineeritud kurk kuubikutena
1 väike punane sibul kuubikutena
sidrunimahla
kimp tilli hakituna
jahvatatud musta pipart
soola
Valmista kaste segades omavahel kôik kastme ained omavahel kausis läbi. Tôsta kauss kastmega külmkappi maistetuma kuni praed räimepihvid.
Valmista räimepihvid. Raputa soola räimefileede peale ja sega fileed läbi nii, et sool maitsestab fileed. Tee räimepihvid pannes kaks fileed kôhupooled kokku (peavad olema samasuurused räimefileed). Pöörita pihve môlemalt poolt taldrikul rukkijahu sees ning prae neid kuumal vôi-ôlipannil môlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri räimepihve külma värske kastme ja värskete keedetud kartulitega (vôib olla ka kartuliputru vôi -püreed).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti