tiistai 11. maaliskuuta 2014

Paprika-sipulihöystö - Paprika-sibulahautis


Hyviä ruoan lisukkeita ei ole koskaan liian paljon. Tämä yksinkertainen lisuke on hyvä vaihtoehto perinteiselle tomaatti-kurkku salaatille, keitetyille herneille, porkkanoille, parsakaalille ja kukkakaalille. Mikä kaikista paras, paprika-sipulihöystön voi maustaa oman maun mukaan. Kerran kun valmistin sitä kokonaisen avatun kalan täytteeksi, maustoin sen timjamilla, mirinillä ja jauhetulla chilillä. Tähän ohjeeseen olen mausteeksi laittanut vaan jauhettua mustapippuria, suolaa ja hienonnettua persiljaa. Paprika-sipulihöystön valmistamiseksi sopii erinomaisen hyvin makea suippopaprika. Siitä höystöstä ei tule närästyksiä, se valmistuu nopeasti ja bonuksena päälle on edullista ja terveellistä ruokaa. Paprika-sipulihöystö sopii niin liha- kuin kalaruokien lisukkeeksi. Jätä paprika ja sipuli mukavasti rouskuvaksi, älä kypsennä niitä yli.

P.S. Söin paprika-sipulihöystöä minijauhelihapihvien kera. En laittanut enää pihvien taikinaan sipulia.

4-6 annosta
Valmistus 15 minuuttia

200 g / 2 isoa suippopaprikaa
2 keskikokoista keltasipulia / voi olla salottisipulia
jauhettua mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
persiljaa

Huuhtele paprikat, leikkaa niistä varret pois, leikkaa paprikat pitkittäin halki, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa myös ne ohuiksi suikaleiksi. Kaada kuumalle paistinkasarille oliiviöljyä ja kuumenna öljy. Lisää paprika ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä vihanneksia keskilämmöllä kannen alla kasarissa kunnes ne ovat kypsiä. Kääntele vihanneksia kypsymisen aikana. Jätä vihannekset al dente’ksi. Koristele hienonnetulla persiljalla ja tarjoile liha- tai kalaruoan lisukkeeksi.

***


Häid toitu lisandeid ei ole kunagi liiga palju. See lihtne lisand on hea vaheldus traditsioonilisele tomati ja kurgi salatile, keedetud hernestele, porgandile, brokkolile ja lillkapsale. Mis kôige parem, paprika-sibulahautise vôib maitsestada oma maitse järgi. Ükskord tegin seda kalatäidiseks ja maitsestasin selle tüümianiga, miriniga ja jahvatatud chiliga. Siia retsepti olen maitseaineteks lisanud ainult jahvatatud musta pipart, soola ja hakitud peterselli. Paprika-sibulahautisse sobivad väga hästi magusad punased pikad paprikad. Sellest hautisest ei tule kôrvetisi, see valmib kiiresti ja boonusena peale on odav ja tervislik toit. Paprika-sibulahautis sobib nii liha- kui kalatoidude lisandiks. Jäta parika ja sibul mônusalt krôpmsuvateks, ära hauta neid liiga pehmeteks.

P.S. Söin paprika-sibulahautist minihakklihapihvidega. Ma ei pannud hakklihataigna sisse enam sibulat.

4-6 portsjonit
Valmistus 15 minutit

200 g / 2 suurt magusat punast pikka paprikat
2 keskmise suurusega mugulsibulat / vôib olla ka shalottsibulat
jahvatatud musta pipart
soola
oliiviôli
peterselli

Loputa parikat vee all, lôika nende varreotsad ära, lôika paprikad pikuti pooleks, eemalda seemned ja lôika paprikatest ôhukesed viilud. Koori sibul ja lôika ka need ôhukesteks viiludeks. Kalla kôrge äärega pannile oliiviôli, anna sellel kuumeneda, lisa pannile paprika ja sibul, maitsesta soola ja pipraga ning anna haududa kaane all keskmisel temperatuuril kuni paprika ja sibul on al dente’d.
Sega köögivilju haudumise ajal. Kaunista hakitud peterselliga ja serveeri liha- ja kalatoitude lisandina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...