maanantai 17. maaliskuuta 2014

Mustaherukka-rahkaherkku - Mustsôstra-kohupiimavaht


4 annosta
valmistus 15 minuuttia

1-2 dl kotimaisia pakastettuja tai tuoreita mustaherukoita
250 g maustamatonta maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
2 isoa rkl mustaherukkahyytelöä

½ dl kaurahiutaleita
1 ½ tl kanelijauhetta tai maun mukaan
2 rkl sokeria tai maun mukaan

kaakaonibsejä

Paahda kuumalla pannulla kaurahiutaleet. Sekoita pienessä kulhossa kanelijauhe ja sokeri keskenään sekä lisää pannulle kaurahiutaleiden joukkoon. Sekoita kaurahiutaleita ja kanelisokeria keskenään kunnes sokeri sulaa ja karamellisoituu. Kaada paahdetut kaurahiutaleet kulhoon.

Vatkaa vispilällä kulhossa kermavaahtoa näin kauan kunnes se on notkea vaahto. Lisää mustaherukkahyytelö ja kääntele se vaahdon joukkoon. Lisää maitorahka ja mustaherukkamarjat sekä kääntele myös ne
joukkoon. Mustaherukka-rahkavaahtoon saa jäädä hyytelön ja rahkan sattumia sekä sille voi jäädä kaunis marmorinen ulkonäkö. Lusikoi vaahto jälkiruokakuppeihin, koristele paahdetuilla kaurahiutaleilla
ja kaakoanibseillä. Tarjoile heti.

***


4 portsjonit
Valmistus 15 minutit

1-2 dl kodumaiseid sügavkülmutatud vôi värskeid mustsôstraid
250 g naturaalset kohupiimakreemi
2 dl vahustatavat rôôska koort
2 suurt sl mustsôstramarmelaadi

½ dl kaerahelbeid
1 ½ tl kaneelijahu vôi maitse järgi
2 sl suhkrut vôi maitse järgi

peenestatud kakaoube

Rösti kuumal pannil kaerahelbed. Sega väikses kausis omavahel läbi kaneelipulber ja suhkur ning lisa se pannile kaerahelbete hulka. Sega kaerahelbeid ja kaneelisuhkrut omavahel kuni suhkur sulab ja karamelliseerub. Kalla röstitud kaerahelbed kaussi.

Vahusta vispliga kausis koort nii kaua kuni see on nôtke vaht. Lisa mustsôstramarmelaad ja sega see vahu sisse. Lisa kohupiimakreem ja mustsôstrad ning sega ka need vahu sisse. Vahu vôib jääda veidi mustsôstra marmelaadi ja kohupiimakreemi tükke ning vahule vôib jääda kaunis marmorilaadne väljanägemine. Tôsta lusikaga vaht magustoidunôudesse, kaunista röstitud kaerahelveste ja peenestatud kakaoubadega. Serveeri kohe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...