perjantai 27. heinäkuuta 2012
Mustikka-valkosuklaamuffinit – Mustika-valgeshokolaadimuffinid
Taikinan ohje on Dr.Oetkerilta. Mustikat ja suklaan olen itse lisännyt. Mustikat ja suklaarouheen voi lisätä myös suoraan taikinaan, vaikka minä laitoin ne kahden taikinakerroksen väliin. Minun tavalla muffinit tulivat ”puhtaita”, hillittyjä, sieviä, pehmeitä ja erittäin hyviä.
12 muffinia
Valmistusaika 40 minuuttia
Taikina:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g voita
1 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
runsas 1 dl mustikoita
12 palaa valkosuklaata
tomusokeria
12 kpl muffinivuokia
Sekoita kananmuna ja sokeri tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi. Sekoita voimakkaasti kunnes taikina on kuohkeaa ja tasaista.
Aseta jokaisen muffinivuoan muffinin paikalle yksi muffinivuoka. Nosta 1 rkl taikinaa jokaiseen vuokaan. Nosta 1 tl mustikoita jokaiseen vuokaan ja vielä kerran 1 rkl taikinaa mustikoiden päälle. Pistä jokaiseen vuokaan taikinaan yksi pala suklaata.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Kokeile puutikulla ovatko muffinit valmiita. Jos tikkuun tarttuu vielä taikinaa jatka paistamista minuutti kerrallaan, kunnes muffinit ovat valmiita.
Hunnuta tomusokerilla jäähtyneet muffinit.
***
Taigna retsept on Dr.Oetkerilt. Mustikad ja shokolaadi olen ise lisanud. Mustikad ja shokolaadi vôib lisada ka otse taignasse, kuigi minä panin need kahe taignakihi vahele. Minu moodi muffinid tulid ”puhtad”, tagasihoidlikud, armsad, pehmed ja väga head.
12 muffinit
Valmistamise aeg 40 minutit
Taigen:
3 kanamuna
2 dl suhkrut
50 g vôid
1 dl piima
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
kuhjaga 1 dl mustikaid
12 tükki valget shokolaadi
tuhksuhkrut
12 paberist muffinivormi
Sega kanamunad ja suhkur ühtlaseks. Lisa omavahel segatud kuivad ained, piim ja sulatatud vôi. Sega tainast hästi kôvasti kuni see on kohev ja ühtlane.
Aseta iga muffinivormi muffini kohale üks muffinivorm. Tôsta 1 sl tainast iga vormi sisse. Tôsta 1 tl mustikaid iga vormi sisse taigna peale ja tôsta veel 1 sl tainast mustikate peale. Pista iga muffinivormi taigna sisse tükk shokolaadi.
Küpseta 200 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel 15 minutit. Kontrolli puutikuga, kas muffinid on valmis. Kui tikule jääb veel tainast, siis jätka küpsetamist üks minut korraga kuni muffinid on valmis.
Loorita jahtunud muffinid tuhksuhkruga.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Valkosuklaa ja mustikat ovat aivan lyömätön yhdistelmä, pakko kokeilla! :)
VastaaPoistaSuosittelen lämpimästi! Muffinin perustaikina oli kyllä tosi hyvä!
PoistaTein juuri hetki sitten valkosuklaa-vadelmamuffineita ja ne olivat myös herkkua : ) mustikka sopii varmasti kivasti myös!
VastaaPoistaVarmasti valkosuklaa ja vadelma sopivat erittäin hyvin yhteen. Ja kyllä mustikka sopii valkosuklaan kanssa!
PoistaTavaton, jotta ovat kuohkeita!
VastaaPoistaHehkeitä heinäkuun viimeisiä päiviä!
Juuri sitä! Miten kuohkeita! Dr.Oetkerilla ovat hyvät ohjeet. Hyvää elokuuta!
Poista