sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Aamiainen, paistetut munaleivät ja muuta – Hommikusöök, praetud munasaiad ja muu


Tässä postauksessa ei ole muuta ruokaohjetta kuin helppo munaleipien paistamisen ohje, koska kuvat puhuvat puolestaan. Tuhtia ja monipuolista aamiaista on hyvä syödä loman aikana tai viikonloppuisin. Se on täyttävää ruokaa ja nälkä yllättää vasta iltapäivällä uudestaan.

Selles postituses ei ole muud toiduretsepti kui lihtne munasaiade praadimise retsept, sest pildid räägivad enda eest. Rasket ja mitmekülgset hommikusööki on hea süüa puhkuse ajal vôi nädalavahetusel. See on toitev ja nälg üllatab jälle alles pärastlôunal.


Paista munaleipiä yhdelle syöjälle 1-2 kappaletta. Paina sormella pehmeistä ranskanleivän viipaleista sisun osa pois. Laita kuoreet kuumalle voi-öljypannulle. Riko kananmuna leipien kuorien sisälle, ripottele suolaa ja pippuria pinnalle sekä paista munaleivät molemmin puolin kullan ruskeiksi. Niitä on helppoa pannulla lastalla kääntää. Toisella pannulla paista pekoniviipaleet. Yhdestä paketista, missä on 8 viipaletta / 120 g, riittää 2 hengelle. Keitä samassa myös nakit.

Prae munasaiu ühele sööjale 1-2 viilu. Pressi sôrmega saiaviilu pehme sisu välja. Pane saiakoored kuumale vôi-ôlipannile. Tee munakoored katki ja pane üks muna iga saiakoore sisse. Maitsesta soola ja pipraga. Prae munasaiasid môlemalt poolt kuldpruuniks. Neid on lihtne pannil ümber pöörata. Teisel pannil prae toorpeekon. 8 peekoniviilu / 120 g on piisav 2 sööjale. Keeda samas ka viinerid.


Munaleipien lisukkeeksi on hyvä ottaa salaattia ja tuoreita vihanneksia.

Praetud munasaiade kôrvale on hea vôtta salatit ja värskeid köögivilju.


Aamuun kuuluu myös jogurtti-muro-marjakuppi. Marjat ja hedelmät ovat kausiluonteisia ja myös pakastemarjad ovat sopivia. Vaahterasiirapi antaa makeutta.

Hommikusöögiks sobib ka jogurti-helveste-marjadekausike. Marjad ja puuviljad on hooaja järgi ja ka sügavkülmutatud marjad sobivad. Vahtrasiirup annab magusamat maitset kausitäiele.



Ja tietenkin ihana tuoksuva kupillinen kahvia ja raikastava appelsiinimehu!

Ja muidugi suurepärane lôhnav tassitäis kohvi ja värskendav apelsinimahl!


Hyvää aamiaista!

Head hommikusööki!

2 kommenttia:

  1. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.

    www.ttvehkalahti.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Teuvo! Kiitos käynnistä ja hyvää kesää sinullekin! Kävin katselemassa sinun blogia, siellä on paljon ihania kuvia, tulen varmasti uudestaan niitä katsomaan.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...