lauantai 30. kesäkuuta 2012
Anjovis-mozzarellasalaatti - Ansoovis-mozzarellasalat
2-4 annosta
Valmistusaika 10 minuuttia
1 keräsalaatti huuhdeltuna ja leikattuna
10 kirsikkatomaattia huuhdeltuna ja halkaistuna
50 g / ½ pkt pieniä mozzarellakuulia Mozzarella bellizinis
100 g / 1 peltirasia valutettuja anjovisfileitä
iso nippu basilikalehtiä
rouhittua mustapippuria
Kastike:
noin ½ dl oliiviöljyä
loraus sitruunamehua
ripaus kuivattua oreganoa
Aseta salaatti isolle tarjoilualustalle / -lautaselle. Aseta salaatille basilikalehdet, tomaatit, mozzarellakuulat ja anjovisfileet. Rouhi salaatille pippuria. Sekoita pienessä mukissa kastikkeen aineet keskenään ja valuta kastike salaatille. Tarjoile salaattia kesäpöydän alkuruoaksi patongin tai sekaleivän kanssa.
***
2-4 portsjonit
Valmistusaeg 10 minutit
neutraalse maitsega rohelist salatit pestuna ja tükeldatuna
10 kirsstomatit pestuna ja poolitatuna
50 g / ½ pk väikseid mozzarellajuustukuule Mozzarella bellizinis / vôi muu tootja mozzarellat
100 g / 1 plekist karp nôrutatud ansoovise fileesid
suur kimp basiilikalehti
jahvatatud musta pipart
Kaste:
umbes ½ dl oliiviôli
veidi sidrunimahla
veidi kuivatatud punet
Aseta salat suurele serveerimisealusele vôi -taldrikule. Aseta salati peale basiilikalehed, tomatid, mozzarellakuulid ja ansoovise fileed. Jahvata peale pipart. Sega väikses tassis kastme ained omavahel läbi ja kalla ôhukese nirena kaste salati peale. Serveeri salatit suvelaua eelroana segaleiva vôi baguette’ga.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti