maanantai 11. kesäkuuta 2012

Paistetut kampelafileet, kylmä katkarapukastike… - Praetud lestafileed, külm krevetikaste…






2-3 annosta
Valmistusaika noin 40 minuuttia

400 g kampelafileitä / 8 fileetä
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa

Kylmä kastike:
200 g kermaviiliä
200 g raejuustoa
100 g sulatettuja keitettyjä katkarapuja huuhdeltuna ja valutettuna
3 viipaletta Felixin voileipäkurkkuja kuutioituna
hienonnettua kevätsipulia ja tilliä
suolaa

P.S. Kastikkeeseen voi vielä laittaa keitettyä kananmunaa hienonnettuna, mikä tekee siitä ruokaisan

nippu kevätsipulin vaaleita nuoria sipulia pitkittäin halki leikattuna
suolaa
pippuria
voita ja öljyä paistamiseen

noin 700 g uusia perunoita
tilliä

sitruunan lohkoja

Valmista kylmäkastike sekoittamalla kulhossa kastikkeen aineet.

Laita perunat kiehuvaan veteen kattilaan. Keitä perunat pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois, lisää nippu hienonnettua tilliä.

Paista kampelafileet molemmin puolin sopivasti keskikuumalla voi-öljypannulla. Mausta suolalla. (Minulla olivat pienet ohuet fileet, ne paistuivat ihan hetkessä. Silloin kun kalan liha muuttuu valkoiseksi ja pinta on vähän ruskistunut, ne ovat valmiita).

Kaavi lastalla pannulta palaneet palat ja paista sipulit pannulla kuumassa rasvaseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile kaikki heti. Sitruunan lohkoista voit puristaa annoksen päälle mehua.

***

2-3 portsjonit
Valmistusaeg 40 minutit

400 g lestafileesid / 8 fileed
vôid ja rapsiôli praadimiseks
soola

Külm kaste:
200 g hapukoort
200 g raejuustu
100 g sulatatud ja keedetud krevette üleloputatult ja nôrutatult
3 viilu Felixi vôileivakurke kuubikutena
hakitud rohelist sibulat ja tilli
soola

P.S. Kastmele vôib veel lisada hakitud keedetud muna, mis teeb sellest toitvama

kimp rohelise sibula noori valgeid mugulaid pikuti neljaks lôigatuna
soola
pipart
vôid ja ôli praadimiseks

umbes 700 g värskeid kartuleid
tilli

sidruni sektoreid

Valmista kaste segades kôik kastme ained omavahel kausis.

Pane kartulid keevasse vette ja keeda kartulid pehmeks, maitsesta soolaga. Kalla vesi pealt ära ning lisa till.

Prae lestafileed môlemalt poolt sobivalt kuumal rasvapannil. Maitsesta soolaga. (Minul olid väiksed fileed, need küpsesid hetkega. Siis kui kala liha muutub valgeks ja see on pruunistunud pealt, on see valmis).

Kraabi puulaastuga pannilt kôrbenud tükid ära ja prae sibulad kuumas rasvasegus. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri kôik kohe. Sidruni sektoritest vôid veel portsjoni peale mahla pigistada.


4 kommenttia:

  1. Kala on oikeaa kesäruokaa.
    Herkulllisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on. Meillä syödään paljon kalaa ja näin vaan voissa (ja loraus öljyä siksi, että ei palaa helposti) paistettu kalaa on hyvä ja valmistuu nopeasti. Ruoanlaittaja voi nauttia kauniista kesäpäivistä. Kaunista kesäaikaa!

      Poista
  2. Ihanaa syötävää. Tykkään kampelasta kovastikkin. Oikein mukavia kesäpäiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihanaa, kampela on tosi hyvä kala. Minäkin söisin sitä useammin jos vaan olisi myynnissä. Mielestäni katkarapukastike sopii myös hyvin kaiken kanssa. Katkarapu on lisäbonus kesäpöytään, kesällä voi vähän ekstra herkutella ja katkarapu sopii myös kokonaisuuteen. Kaunista kesää myös sinulle!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...