lauantai 23. kesäkuuta 2012
Mansikkarahka ja köyhät ritarit – Maasikakohupiim ja praetud saiad
4 annosta
Valmistusaika 25 minuuttia
8 viipaletta ranskanleipää
voita
ruokaöljyä
maitoa
250 g puhdistettuja mansikoita paloina
200 g maustamatonta rahkaa
2 dl kuohukermaa
5 rkl sokeria tai maun mukaan
vaniljasokeria
Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää vaniljasokeri sekä rahka. Sekoita niistä tasainen vaahto. Lisää mansikka sekä kääntele mansikkarahka tasaiseksi.
Kastele leipäviipaleet maitoon ja paista leipää keskikuumalla voi-öljypannulla molemmin puolin kullan ruskeaksi.
Tarjoile köyhiä ritareita ja mansikkarahka heti.
***
Soomes praetakse saia ilma munata neid enne praadimist ainult piima sisse kastes.
4 portsjonit
Valmistusaeg 25 minutit
8 saiaviilu
vôid
toiduôli
piima
250 g puhastatud maasikaid tükkidena
200 g maitsestamata kohupiima
2 dl rôôska koort
5 sl suhkrut vôi maitse järgi
vaniljesuhkrut
Vahusta koor ja suhkur omavahel vahuks, lisa vaniljesuhkur ja kohupiim. Sega kôik ained omavahel ühtlaselt vahuks. Lisa maasikad ning sega ka need tasaselt vahu sisse.
Kasta saiaviilud piima sisse ja prae viile keskmise kuumusega pannil vôi-ôlisegus môlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri praetud saia ja maasikakohupiima kohe.
Tunnisteet:
30 min,
30 min EST,
aamiainen,
brunch EST,
brunssi,
herkuttelu,
hommikusöök EST,
kesäruoka,
lapsille,
lastele EST,
maiustamine EST,
Pôhjamaade köök EST,
Pohjoismainen keittiö,
suvetoit EST
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti