tiistai 29. kesäkuuta 2010

Täytetyt tomaatit



2 annosta (2 tomaatti per 1 annos)

Valmistusaika 30 minuttiua

4 samankokoista suurta tomaattia

Täyte:
1 keitetty kananmuna
8 anjovisfileetä
1 rkl kermaviiliä
0,5 dl emmental-mozzarella juustoraastetta
1 isompi keitetty peruna
tuoretta tilliä
tuoretta ruohosipulia
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus jauhettua mustapippuria
noin 15 kpl Figaron kapriksia etikkaliemessä
oliiviöljyä

juustoraastetta ja hienonnettua ruohosipulia

Huuhtele tomaatit ja leikkaa niiltä kansi poikittain päältä pois. Leikkaa veitsellä varovasti tomaattiliha irti ja lusikoi se ulos. Kaavi siemenet myös ulos. Tee haarukalla tomaattien kuoreen reiät ja pyörittele niitä pienessä kulhossa oliiviöljyssä niin, että kuori jää öljyiseksi. Aseta tomaatit uunipelille leivinpaperin päälle.

Pane uuni 225 asteeseen lämpenemään.

Tee täyte. Paloittele muna, peruna ja anjovisfileet pieniksi paloiksi. Hienonna kaprikset, tilli ja ruohosipuli. Pane kaikki täytteen ainekset kulhoon ja pienestä kulhosta, missä pyörittelit tomaatteja öljyssä, vielä loput öljyä. Sekoita aineet keskenään.

Täytä tomaatit uunipelillä täytteellä ja nosta ne uuniin keskitasolle 12-15 minuutiksi kypsymään. Käännä lämpö 200-asteelle. Seuraa, että tomaatit eivät kypsy halki.

Ota tomaatit uunista ja ripottele jokaisen tomaatin täytteen pinnalle runsaasti juustoraastetta. Nosta tomaatit takaisin uuniin ja käännä lämpö pois. Anna juustolla sulata jälkilämmöllä.

Koristele hienonnettulla ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...