torstai 1. heinäkuuta 2010
Konvehdit Erämies 70% kaakaota sisältävästä suklaasta
Konvehtisarja 2/ 5
Lautasellesi erikoinen
20 kpl
Valmistusaika noin 3 tuntia
10 kpl kuivattuja taateleita
6 cl viskiä
kourallinen maanpähkinöitä kuorineen
1 tl rosépippuria jauhettuna
12-14 kpl kuivattuja katajanmarjoja jauhettuna
3 kpl Digestive-keksejä, täysjyvä
130 g 70% kaakaota sisältävää suklaata
3 rkl kaakaojauhetta (siitä 1 rkl konvehtien koristelemiseksi)
1,5 tl Nomu’n smokey peri-peria (siitä 0,5 tl konvehtien koristelemiseksi)
3 rkl kaakaojauhetta (siitä 1 rkl konvehtien koristelemiseksi)
suolaa
20 kpl ruskeasta tai valkoisesta leivinpaperista tehtyjä 12x10 cm konvehtipapereita
1 eväspussi
Paloittele taatelit ja pane ne viskiin 2 tunniksi.
Valmista ensiksi konvehtipaperit. Taita leivinpaperiarkki puoliksi ja sitten puoli pitkittäin puoliksi. Leikkaa niistä 3 kpl:tta 12x10 cm kokoisia paloja. Rypistä paperipalat kämmenessä ja sitten silitä kämmenellä ne vähän sileäksi.
Paloittele veitsellä pähkinät ja jätä kuoret pähkinärouheen joukkoon.
Hienonna sormien välissä keksit.
Murskaa mortellissa katajanmarjat ja rosépippuri.
Lusikoi pieneen kulhoon 2 rkl kaakaojauhetta, 1 tl smokey peri-peri’a ja ripaus suolaa. Sekoita aineet keskenään.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Katso Kesäkeksit ohje.
Sekoita ensiksi katajanmarjojen ja rosépippurin rouhe sulanut suklaan joukkoon. Sekoita ja anna hetken maustua. Kaada pähkinäpalat, keksimurut ja taatelit myös kulhoon. Älä kaada viskiä. Sekoita ainet keskenään.
Kaada kaakaojauhe, missä on mausteet, kulhosta lautaselle. Tee konvehtimassasta samankokoiset hieman pitkät pötköt ja pyörittele niitä lautasella olevassa kaakaojauheseoksessa. Että työ menisi nopeammin, levitä työpöydälle useampia konvehtipapereita ja kaakaojauheessa pyörityksen jälkeen aseta konvehdit paperille. Käy välillä pesemässä käsiä.
Kääri puhtailla käsillä konvehdit paperiin. Pane paperissa olevat konvehdit kulhoon tai syvälle lautaselle. Sekoita toinen erä kaakaojauheseosta. Siivilöi se konvehtien päälle. Siemenet jäävät siivilän pohjalle, mutta kaada nekin kulhoon, missä ovat konvehdit. Pyörittele vähän konvehteja jauheseoksessa ja pane ne sitten eväspussiin. Kaada kulhosta vähän jauhetta pussiin mukaan. Pane pussi konvehtien kanssa viileään paikkaan.
Huom! Jos kaakaojauheen, peri-peri’n ja suolan sekoitus tuntuu liian oudolta konvehtien päällä, sitten voit pyöritellä konvehteja vaan kaakaojauheessa ja ripotella sitä pussiin mukaan.
Katso myös sivu Xocai, kaakaon terveysvaikutus.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti