maanantai 26. heinäkuuta 2010

Muhkea kirsikkakakku







12 palaa
Valmistusaika yhteensä noin 2 tuntia ja 30 minuuttia

Jamie Oliverin sienipohja / 1 pohja:
150 g voita (Jamie Oliverilla oli 200 g voita, mutta minä kevensin hieman pohjaa)
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl hasselpähkinärouhetta
2,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(leivoin 2 pohjaa)

Vaahto (koko täytekakulle):
4 liivatelehteä
4 rkl kirsikkanektaria
4 rkl sokeria
5 dl kuohukermaa

Kostutus (kahdelle pohjalle):
2 x 0,75 dl kirsikkanektaria (0,75 dl per 1 kakkupohja)

Täyte:
1 purkki / 320 g Zentis’n kirsikkahilloa (sisältää 75 % kirsikoita)
1 levy / 100 g Fazerin Bark&Dessert valkoista suklaata
noin puolet vaahdosta

1 l kirsikoita
1 kakkupaperi
1 leivinpaperiarkki
voita vuoan voiteluun

Valmista ensiksi vaahto. Pane 4 liivatelehteä kädenlämpöiseen veteen. Liota noin 5 minuuttia. Purista liika vesi pois ja pane ne pieneen kasariin, missä on 4 rkl kirsikkanektaria. Anna sulata miedolla lämmöllä. Jäähdytä.

Vaahdota kuohukerma, lisää sokeri ja kun liivateliuos on jäähtynyt, sitten sekoita se kermavaahtoon. Pane vaahto jääkaappiin ja anna kovettua. Sitä on mahdollista lusikalla ”leikata”.

Vaahdota yleiskoneessa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon yksi muna kerrallaan. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, pähkinärouhe ja suola kulhossa keskenään. Lusikoi seos muna-sokeri-voivaahdon joukkoon ja kääntele siitä tasainen taikina.

Pane uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (halkaisija 26 cm, irrotettava reuna). Taita leivinpaperin arkki puoliksi, se puoliksi jne kunnes saat paperista nuolen. Aseta nuolen kärki kakkuvuoan keskipisteeseen ja leikkaa paperi pokki kakkuvuoan reunan kohdalta. Saat pyöreän palan. Aseta se vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia kunnes kakkupohja on kypsä. Tarkista sitä puutikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, silloin on se kypsä. Irrota paperi kakun pohjasta.

Leivo toinen samanlainen sienipohja. Anna pohjilla jäähtyä.

Parasta on valmistella vaahto ja kakkupohjat aamupäivällä ja kokoaa kakku iltapäivällä.

Kokoa täytekakku. Aseta kakkupaperi tarjoilualustalle. Pyyhi kädellä ylimääräiset murut kakkupohjan reunoilta pois ja nosta se alustalle. Kostuta pohjaa kirsikkanektarilla, noin 0,75 dl yhdelle pohjalle. Levitä kakkupohjan päälle kirsikkahillo, mutta ei ihan reunojen saakka. Levitä noin puolet vaahdosta hillon päälle ja ripottele rouhittua valkosuklaata vielä sen päälle. Levitä varovasti vielä toinen kerros vaahtoa suklaan päälle.

Pyyhi toiselta kakkupohjalta murut pois ja nosta se täytteen päälle. Paina hieman pohjia niin, että täytteestä tulisi tiivimpi. Kostuta toinen kakkupohja. Levitä loput vaahdosta kakun päälle ja koristele kakku kirsikoilla. Nosta kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli.

Huom! Tämä kakku on sitä parempi, mitä enemmän se maustuu. Sienipohja muistuttaa Sacherkakkua. Tästä kakusta pitävät ihmiset, joille maistuvat kaakao, hasselpähkinät ja kirsikat. Kostutuksessa voi käyttää myös cherry'ä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...