lauantai 31. heinäkuuta 2010
Pizzakierteet
Tämän ohjeen taikinapohjan otin Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat kotileivonnaiset, sivu 104 Pizza-juustopatongit. Tein kuitenkin muutamia muutoksia siihen. Pizzakierteen idean sai puolisoni Grandiosan Kinkkukierteen tv-mainokesta ja hän pyysi minua monta kertaa kokeilemaan niitä kotona. Kokeilin. Hyvin onnistuivat.
21 kpl
Valmistusaika noin 1 tunti
Taikinajuuri:
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
30 g tuorehiivaa
5 dl vettä
……
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
4 dl sämpyläjauhoja
0,75 dl oliiviöljyä
Täyte:
noin 120 g emmental-mozzarellajuustoraastetta
210 g Karnin Hirvi täyssavumakkaraa (voi olla myös kinkkusuikaleita, salamia, pepperonia jm.)
noin 0,75 dl ketsuppia
pizzamaustetta
noin 30 g juustoraastetta pizzakierteiden pinnalle
voiteluun vettä tai kananmunaa
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää juurijauhot ja jätä taikinajuuri kohoamaan lämpimään paikkaan peitettynä noin 15 minuutiksi.
Lisää suola ja alusta taikinaan jauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina kohoamaan.
Kauli taikina työtasolla isoksi levyksi. Levitä sille ketsuppia, lisää makkarapaloja ja juustoraastetta. Ripottele päälle pizzamaustetta. Tee taikinalevystä iso rulla ja leikkaa siitä noin 3 cm paksuiset palat.
Pane palat uunipellille leivinpaperille. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Anna kohota vielä noin 10 minuuttia. Sivele palojen päälle vettä tai vatkattua kananmunaa. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Nosta pelti uunista ja ripottele pizzakierteiden pinnalle juustoraastetta. Nosta uuniin pariksi minuutiksi kunnes juusto sulaa pizzakierteiden pinnalla.
Tunnisteet:
lasten juhliin,
nauta,
pizza,
porsas,
riista,
suolaiset leivonnaiset,
välipala
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihania..... joskus teen hiivataikinapohjaan tällaiset, vaan usein miten teen rahkavoitaikinaan...hyviä kylminäkin ja vaikka millä täytteellä. Blogistani löytyy suolaiset piirakat kategoriasta paljon ohjeita rahkavoitaikinapohjaisiin hyrriin.
VastaaPoistaHei Mimmi M! En ole rahkavoitaikinaan pizzakierteitä valmistanut. Mutta totta on se, että tähän sopii hyvin moni täyte, niin miten pizzaan. Lokakuun alussa teen postauksen omasta pizzasta. Pitää mennä tutkimaan sinun blogiarkistoa. Kaunista syksyä!
VastaaPoista