keskiviikko 4. elokuuta 2010

Pienet metsäsieni-vuohenjuustopiirakat (vege)





15 kpl

Valmistusaika 1 tunti

Murotaikina:
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 kananmuna
ripaus suolaa

Täyte:
1 pienempi keltasipuli
noin 120 g miniluumutomaatteja
250 g Kaskein Marja käyttövalmista metsäsienisekoitusta
iso nippu oreganoa ja timjamia
ripaus jauhettua mustapippuria

ruokaöljyä paistamiseen

2x200 g vuohenjuustoa / 2 pkt

15 kpl Brunon alumiinivuokia

Aloita murotaikinan tekemisellä. Sekoita sormilla kulhossa huoneenlämpöinen voi ja kananmuna keskenään. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola sekä lisää ne voin-munan joukkoon. Sekoita ainekset sormilla keskenään tasaiseksi taikinaksi ja tee lopuksi siitä taikinapallo. Kauli taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi ja tee lasireunalla tai pyöreällä muotilla, halkaisija 8 cm, taikinaympyrät. Painele sormilla taikinaympyrät vuokiin. (Pane vuoka taikinaympyrän kanssa valmistamisen jälkeen heti jääkaappiin, koska silloin se ei kutistu vuoassa).

Pane uuni lämpenemään 200-asteeseen.

Tee täyte. Keitä noin 7 minuuttia suolasieniä, ylimääräinen suola tulee pois. Huuhtele sienet kylmän veden alla. Purista käsillä sienistä vesi ulos. Hienonna sienet. Kuori sipuli ja hienonna se. Kuullota sipuli pannulla öljyssä. Leikkaa tomaatit 6 kpl:ksi, hienonna oregano ja timjami. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset keskenään.

Leikkaa vuohenjuustosta 15 viipaletta.

Täytä vuoat täytteellä ja aseta jokaisen vuoan päälle juustoviipale. Paista uunin keskitasolle 20 minuuttia. Koristele timjamin ja oreganon oksalla.

Huom! Täytteelle voi kaataa päälle munamaidon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...