sunnuntai 29. elokuuta 2010
Yhden padan ruoka, eestiksi Ühepajatoit, Juures-lihapata
4 l
Valmistusaika noin 1 tunti ja 45 minuuttia
800 g viljaporsaan kassleria ( voi olla myös savustettua tai savustamatonta kinkkua/kylkeä, luullista lihaa, lammasta)
6 keskikokoista porkkanaa
1 keskikokoinen lanttu
8 isoa yleisperunaa
1 pieni keräkaali tai ½ suuresta kaalista
merisuolaa
noin 20 kokonaista mustaa pippuria
4-5 laakerinlehteä
nippu persiljaa ja ruohosipulia
vettä
rypsiöljyä
Leikkaa lihasta isommat kuutiot, noin 2x2 cm. Ruskista ne pannulla öljyssä. Kaada ne isoon kattilaan, missä kiehuu noin 1,5 l vettä. Huuhtele vähäisellä vedellä pannu ja kaada vesi kattilaan, vesi antaa lisäväriä ja makua pataruualle. Jätä liha kypsymään miedolle lämmölle. Lisää suola ja pippuri. Lihakuutiot kypsyvät noin 25 minuuttia.
Kuori ja paloittele kaikki vihannekset. Leikkaa vihanneksista samankokoiset palat 2x2 cm. Leikkaa kaalista suikaleet.
Lisää ensimmäisenä kattilaan porkkanapalat. Anna mennä kiehumaan ja sitten vähentää lämpöä ja anna pataruualla kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää lanttu ja anna taas kypsyä muutama minuuttia. Lopuksi lisää kattilaan peruna, kaali ja laakerilehdet. Lisää tarvittaessa vettä. Vettä pitää olla kattilassa sen verran, että kaikki juurekset ovat veden peitossa. Anna kypsyä sopivalla keskilämmöllä kunnes kaikki juurekset ovat pehmeitä. Kääntele pataruoka kattilassa. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää suolaa. Lopuksi ripottele joukkoon hienennettu ruohosipuli ja persilja.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti