lauantai 27. syyskuuta 2014

Pesto-katkarapupasta – Pesto-krevetipasta


No niin, meikäläisellä ovat maut niin kohdallaan, että joka ikisestä ruoanlaitosta voisi tehdä postauksen. Tämän pesto-katkarapupastan valmistin perjaintai-illalla enkä suunnitellut lainkaan siitä postausta, koska olin väsähtänyt. Olen aktiivisesti käynyt asuntoesittelyissä ja etsinyt uutta asuntoa, missä tietenkin keittiöllä on tärkeä rooli, mutta kaikki palikat eivät ole tähän mennessä loksahtaneet vielä paikoilleen ja siksi asun edelleen omassa vanhaassa, rakkaassa ja vähän nuhjuisessa asunnossa. Ok. Se siitä. Asioilla on taipumus järjestyä tavalla tai toisella. Minä sitten heitin perjantaina pesto-katkarapupastan aineet kattilaan, koska jotain piti syödä ja näin heti, että siitä tulee hyvä. Otin annoslautasesta kuvan ja jaan sitä iloa nyt teidän kanssanne. Tässä nautitaan hyvästä pestosta, katkaravuista ja pastasta. Lasillinen hyvää viiniä ruokajuomaksi tekee hyvää ja se on siinä. Voit syödä rucola-tomaattisalaatin ennen pesto-katkarapupastaa jos kaipaat vihanneksia. P.S. Minulla pitää tehdä ilmaista mainosta Nonna Mia valmispestolle. Ostin sitä Lidlista. Se on tosi maukasta ja siinä on ihanat isot palat pinjansiemeniä ja cashewpähkinää. Pesto on niin maukasta, että mielestäni aina ja tällä kerta ruoka ei vaatinut valkosipulia ja chiliä. Italialinen keittiö on mielestäni siksi hyvin joustava, että voi nauttia aidoista mauista erikseen ja sitten laittaa ruokaan hyvin paljonkin ainesosia ja mausteita. Kerran näin MasterChef Australian ohjelmassa Italian jaksossa, miten ravintolan keittiössä valmistettiin vaan paistettua maksaa parin mausteen kera yhdeksi ruokalajiksi ja se oli siinä. Pestosta ja oliiviöljystä tulee ihana maukas kastike pastan päälle. Sulatin pakastetut katkaravut kulhossa kylmässä vedessä. ne eivät kärsineet sellaisesta pikasulatuksesta lainkaan. Olivat napakoita ja raikkaita pikasulatuksen jälkeen.

2 annosta
Valmistus 20 minuuttia

6 nauhapalloa Pappardelle nauhapastaa
oliiviöljyä
suolaa

2x90 g Nonna Mia valmispestoa
400 g isoja keitettyjä ja pakastettuja katkarapuja sulatettuina

raastettua parmesaani tai pecorinoa

Keitä pasta kattilassa öljyllä ja suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (10-12 minuuttia). Valuta vesi pois.

Aseta kattila takaisin hellan levylle. Kaada kattilan pohjalle loraus oliiviöljyä ja kaada keitetty pasta kuuman öljyn joukkoon. Lisää pesto ja sekoita aineet keskenään. Lisää viimeisenä katkaravut ja kääntele joukkoon. Anna kypsyä miedolla lämmöllä vain sen verran, että katkaravut lämpenevät, silloin ne jäävät ihaniksi ja pehmeiksi.

Tarjoile heti ja raasta pinnalle parmesaania tai pecorinoa.

***

No nii, minul on maitsed nii paigas, et vôiksin teha igast oma toidutegemisest postituse. Selle pesto-krevetipasta valmistasin reede ôhtul ja ma ei planeerinud sellest üldse postitust teha, sest olin veidi väsinud. Olen aktiivselt käinud vaatamas uusi kortereid, kus muidugi köögil on tähtis roll, aga veel ei ole leidnud sellist sobivat, kus kôik minu nôutud tingimused oleksid olemas. Ok, see selleks. Soomes öeldakse, et asjad lahenevad üht vôi teist moodi ära. Ma siis viskasin pesto-krevetipasta ained reede ôhtul potti, sest midagi pidi süüa ja nägin kohe, et sellest tuleb hea toit. Vôtsin portsjonitaldrikust pildi ja jagan nüüd rôômu teiega. Siin pääsevad esile puhtad itaalia maitsed ja siin süüakse pestot, krevette ja pastat. Klaas head veini juurde ja muud ei ole vaja. Kui soovid juurvilju vm., siis vôid enne pastat süüa rucola-tomatisalatit. P.S. Ma pean tegema tasuta reklaami Nonna Mia valmispestole. Ostsin selle Lidlist. See on väga maitsev ja see sisaldab suuri tükke seedermänniseemneid ja india pähklit. Pestost ja oliiviôlist tuleb maitsev kaste pasta peale. Pesto on nii maitsev, et alati ja sellel korral ei ole vaja enam küüslauku ja chilit. Itaalia köök on minu arust sellepärast nii hea ja paendlik, et vôib nautida puhtatest maitsetest eraldi ja valmistada toitu, kus siis on väga palju erinevaid koostisosasid ja maitseaineid sees. Nägin kord televiisorist MasterChef Australia saatest Itaalia osas, kuidas restorani köögis valmistati üheks toidukorraks praetud maksa ja pannile ei tulnud paari maitseaine lisaks muid koostisaineid. Sulatasin sügavkülmutatud krevetid kausi sees külmas vees ja krevetid ei kannatanud sellise kiirsulatuse tôttu üldsegi mitte. Jäid ilusateks värsketeks ja vetruvateks.

2 portsjonit
Valmistus 20 minutit

6 kera Pappardelle lintpastat
oliiviôli
soola

2x90 g Nonna Mia valmispestot
400 g suuri keedetud ja sügavkülmutatud krevette sulatatult

riivitud parmesani- vôi pecorinojuustu

Keeda potis pasta ôli ja soolaga maitsestud vees pakendi juhendi järgi (10-12 minutit). Kurna vesi ära.

Aseta pott tagasi pliidile ja kalla potti lonks oliiviôli ja kalla keedetud pasta kuuma ôli sisse. Lisa pesto ning sega ained omavahel läbi. Viimasena lisa krevetid ning sega ettevaatlikult pasta hulka. Anna küpseda madalal temperatuuril ainult nii kaua, et krevetid muutuvad kuumaks, sest siis jäävad krevetid pehmeks ja ôrnaks.

Serveeri kohe riivitud parmesani- vôi pecorinojuustuga.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...