maanantai 1. syyskuuta 2014

Kermainen tattipasta – Koorene puravikupasta


Sain viime sunnuntaina lähimetsästä 20 komeaa tattia. Ne olivat niin puhtaita, että poistin vain irtoroskat pinnalta ja kaavin veitsellä varret puhtaaksi. Koska ne olivat niin nättejä, leikkasin ne pitkittäin 2-4 viipaleeksi. Silloin näkee lautasella, mitä syödään ja pastaruoassa läpileikkaus tateista on visuaalisesti kaunista. Kermainen tattipasta on täyttävää ja taivaallista ruokaa. Kermaisen tattipastan kera sopii juoda kuivaa, raikasta ja hapokasta valkoviiniä. Huomasin, että viikolla 35/2014 on blogini Herkkusuun blogilistalla noussut 7.sijalle. Kiitos Herkkusuun lukijoille! Kermainen tattipasta maistuu varmasti kaikille herkkusuille. Suosittelen!

Katso myös tattirisottoa.

3-4 annosta
Valmistus 30 minuuttia

20 puhdistettua pikkutattia
iso nokare voita
1 iso sipuli
5,3 dl ruokakermaa
ruususuolaa tai merisuolaa
jauhettua mustapippuria
timjamin lehtiä ja pieniä oksia

raastettua parmesaania tai pecorinoa

14 palloa / noin 400 g Paperdelle nauhapastaa
oliiviöljyä
ruususuolaa tai merisuolaa

parmesaania tai pecorinoa

Leikkaa tatit pitkittäin viipaleiksi. Kuori sipuli ja suikaloi se. Ruskista ja kypsennä tatteja sekä sipulia hellan päällä kuumassa kasarissa voissa. Kaada kerma joukkoon. Lisää suolaa ja pippuria sekä sekoita aineet keskenään. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia kunnes kastike on paksu ja tatit pehmeitä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Samaan aikaan kun valmistat kastiketta, keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan (10 minuuttia) öljyllä ja suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois sekä kaada keitetty pasta kasariin kastikkeen joukkoon. Kääntele isolla lusikalla aineet keskenään ja anna hautua miedolla lämmöllä minuutti tai kaksi. Koristele timjamilla.

Tarjoile parmesaanin tai pecorinon kera.

***


Sain eelmisel pühapäeval oma kodu lähedalt metsast 20 ilusat ja tervet puravikku. Need olid nii puhtad, et eemaldasin nende pinnalt ainult prahi ja kraapisin noaga varred puhtaks. Lôikasin puravikud pikuti viiludeks, sest siis näeb, mida sööb ja pastatoidu sees on läbilôikega puravikud visuaalselt kaunid. Koorene puravikupasta on täitev ja taevalik toit. Koorese puravikupastaga sobib juua kuiva ja hapukat valget veini. Panin tähele, et nädalal 35/2014 on minu blogi Herkkusuu (Maiasmokk) blogilistil tôusnud 7. kohale. Suur tänu Herkkusuu lugejatele! Koorene puravikupasta maitseb kindlasti kôikidele maiasmokkadele hästi. Soovitan!

Vaata ka puravikurisotot.

3-4 portsjonit
Valmistus 30 minutit

20 puhastatud väikest puravikku
suur tükk vôid
1 suur mugulsibul
5,3 dl toidukoort
roosisoola vôi meresoola
jahvatatud musta pipart
tüümiani lehti ja väikseid oksi

riivitud parmesaani vôi pecorinot

14 kera / noin 400 g Paperdelle lihtpastat
oliiviôli
roosisoola vôi meresoola

parmesanijuustu vôi pecorinot

Lôika puravikud pikuti viiludeks. Koori sibul ja lôika sellest suured pikiviilud. Pruunista puravikke ja sibulat pliidi peal kôrge äärega pannil kuuma vôi sees. Kalla koor pannile. Lisa pipar ja sool ning sega ained omavahel läbi. Hauta kastet madalal temperatuuril umbes 15-20 minutit kuni kaste on paks ja puravikud pehmed. Kontrolli maitset ja lisa vajaduse korral maitseaineid.

Samal ajal kui valmistad kastet, keeda pasta pakendi juhendi järgi (10 minutit) oliivôli ja soolaga maitsestatud vees. Kurna vesi ära ja kalla keedetud pasta pannile kastme hulka ning sega ained ettevaatlikult suure lusikaga omavahel läbi. Anna küpseda üks vôi kaks minuutit madalal temperatuuril. Kaunista tüümianiga.

Serveeri parmesani vôi pecorinoga.

2 kommenttia:

  1. Tätä minun pitää kokeilla. Tatteja on pakasteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Se on helppoa ja hyvin maukasta ruokaa. Onnistuu jokaiselta!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...