perjantai 5. syyskuuta 2014

Porsaan fileerullat omenoilla – Pôrsaliha fileerullid ôuntega


Tästä teille mainio viikonlopun ruoka!

7 rullaa
Valmistus 1,5 tuntia

iso nokare voita
800 g / 7 kpl porsaan ulkofileepihvejä
1 iso kotimainen omena
kourallinen kypsiä ja hyvännäköisiä pihlajamarjoja tai puolukoita
iso nippu timjamia tai rosmariinia
iso nippu ruohosipulia
suolaa
1 tl sokeria
jauhettua mustapippuria
½ dl oliiviöljyä

1 iso kokonainen valkosipuli
1 iso sipuli
10 kokonaista mustapippuria
4 laakerinlehteä

2 dl kuohukermaa
2 isoa rkl vehnäjauhoja
timjamia vôi rosmariinia

Nuiji porsaan pihvit leikkuulaudalla molemmin puolin. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa omena lohkoiksi.

Laita mortteliin hienonnetut yrtit, pihlajamarjat, suola, sokeri ja pippuri sekä murskaa aineet hienoiksi. Lisää oliiviöljy sekä sekoita aineet keskenään. Levitä yrtti-pihjalamarjasekoitusta pihvien yhdelle puolelle. Aseta jokaisen pihvin yhteen reunaan yksi omenalohko sekä kääri pihvit rullaksi. Kastele cocktailtikut veteen ja pistä rullat cocktailtikuilla kiinni. Ripottele pinnalle suolaa.

Ruskista rullia kuumalla paistinpannulla voissa molemmin puolin. Ruskista ensiksi taitepuoli, koska silloin liha kypsyy kiinni. Nosta rullat pannulta leveänpohjaiseen kattilaan kuumaan veteen. Vettä pitää olla niin paljon, että rullat ovat veden peitossa. Kuori valkosipuli ja sipuli. Viipaloi ne ja lisää kattilaan. Lisää vielä pippuri, laakerinlehdet ja suola. Anna hautua 1 tunti tai näin kauan kunnes liha on pehmeä ja murea. Nosta reikäkauhalla rullat liemestä isolle lautaselle ja anna hieman jäähtyä. Poista cocktailtikut.

Sekoita isossa mukissa kylmä kerma ja jauhot keskenään näin, että saat tasaisen ja silkkisen jauhosekoituksen. Siivilöi liemi. Nosta kattila liemen kanssa takaisin levylle ja valuta kerma-jauhosekoitus pitkänä nauhana liemen joukkoon lientä vispilällä jatkuvasti sekoittaen. Lisää liharullat sekä anna hautua miedolla lämmöllä noin 5-7 minuuttia kunnes kastike on paksuuntunut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele yrteillä ja tarjoile keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kera.

***


Siit teile suurepärane nädalavahetuse toit!

7 rulli
Valmistus 1,5 tundi

suur tükk vôid
800 g / 7 tükki pôrsa välisfileepihve
1 suur kodumaa ôun
peotäis küpseid ja hea väljanägemisega pihlakamarju vôi pohle
suur kimp tüümiani vôi rosmariini
suur kimp murulauku
soola
1 tl suhkrut
jahvatatud musta pipart
½ dl oliiviôli

1 suur küüslaugu küüs
1 suur sibul
10 musta pipra tera
4 loorberilehte

2 dl rôôska koort
2 suur sp nisujahu
tüümiani vôi rosmariini

Haki hakknuiaga pihvid lôikelaual kahelt poolt läbi. Koori ôun, eemalda ôunasüda ja lôika ôun sektoriteks.

Pane uhmrisse hakitud ürdid, pihlakamarjad, sool, suhkur ja pipar ning hôôru ained peeneks. Lisa oliiviôli ja sega ained omavahel läbi. Määri ürdi-pihlakamarjasegu pihvide ühele poolele. Pane iga pihvi ühele äärele ôunatükk ja kääri pihvid kinni. Kasta puised suupistetikud vette ja kinnita tikkudega rullid kinni.

Pruunista rulle suurel kuumal pannil vôi sees môlemalt poolt. Alusta pruunistamisega äärepoolt, siis liha küpseb kinni. Tôsta rullid laia pôhjaga potti kuuma vee sisse. Vett peab olema nii palju, et rullid jäävad vee alla. Koori küüslauk ja sibul ning lôika viiludeks ning lisa potti. Lisa veel pipart, sool ja loorberilehed. Anna haududa madalal temperatuuril 1 tund vôi nii kaua kuni liha on pehme ja mure. Koori vajaduse korral vaht pinnalt. Tôsta vahukulbiga rullid suurele taldrikule jahtuma ja eemalda tikud.


Sega suures tassis külm koor ja jahu omavahel läbi nii, et saad ühtlase ja siidise segu. Kurna lihaleem läbi. Tôsta pott lihaleemega uuesti pliidile ja kalla koore-jahusegu pika nôrena leeme sisse leent pidevalt vispliga segades. Tôsta liharullid tagasi potti ja anna haududa madalal temperatuuril 5-7 minutit kuni kaste on paks. Kontrolli maitse ja lisa vajaduse korral maitseaineid. Kaunista ürtidega ning serveeri keedetud kartulite ja porganditega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...