sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Maukas aamiainen Toscaninissa – Maitsev hommikusöök Toscaninis

FIN Mainospostaus. Yhteistyössä Toscanini. (Klikkaa postauksen kuvilla, niin ne muutuvat isommiksi).
EST Reklaampostitus. Koostöös Toscanini. (Kliki postituse piltidel, siis need muutuvad suuremateks).

FIN Sain mahdollisuuden tutustua Toscaninin aamiaiseen. Italialainen ravintola Toscanini sijaitsee Helsingin keskustassa Bulevardilla hotellin Klaus K rakennuksen alakerrassa. Olen tutustunut viime vuonna Klaus K:n American Christmas Grilliin ja siksi tiesin jo etukäteen, että minua on odottamassa laatuaamiainen ravintolassa. En ole aikaisemmin tehnyt ravintolakatsauksia aamiaisesta ja siksi oli mahdollisuus mielenkiintoinen. Toki, olen minäkin matkustanut ja matkoilla syönyt eri tasojen ravintola-aamiaisia. Näin oli vertauskuva pohjalla olemassa. Kävelin avoin mielin maanantaina, 15. syyskuuta klo 8 pitkin auringoisia syyskatuja kohti Toscaninia. Rakastan heräävää, käynnistyvää ja aamuraikasta kaupunkia. Ihmiset kävelevät asiallisilla ja reippailla askeleilla työpaikoilleen, jotain ihanaa on tulossa, uusi päivä luo uusia alkuja ja mahdollisuuksia. Aamu on aina lupaus paremmasta tulevaisuudesta ja elämästä. Mmm… ja minulla sitten niin mukava startti päivälle kuin Toscaninin aamiainen!

EST Sai vôimaluse tutvuda Toscanini hommikusöögiga. Itaalia restoran Toscanini asub Helsingi keskuses Bulevardil hotelli Klaus K alumisel korrusel. Olen eelmisel aastal tutvunud Klaus K American Christmas Grilliga ja sellepärast teadsin juba ette, et kvaliteetne tasting on mind ees ootamas. Ma ei ole varem teinud restoraniülevaateid hommikusöögist ja sellepärast oli vôimalus minule huvitav. Muidugi, olen minagi reisinud ja reiside ajal söönud eri tasemega restoranide hommikusööke ning sellepärast vôrdlusvôimalus pôhja peal olemas. Jalutasin avatud meelega esmaspäeval, 15.septembril klo 8 läbi päikeselise ja ilusa sügishommiku Toscanini suunas. Mina armastan ärkavat, käivituvat ja hommikuvärsket linna. Inimesed kônnivad tänavatel asjalike ja reibaste sammudega oma töökohtade suunas, midagi toredat on ees ootamas, uus päev toob uued algused ja vôimalused. Hommik on alati lubadus paremast elust ja vôimalustest. Mmm.. ja minul siis nii mônus algus päevale kui Toscanini hommikusöök!


FIN Aamu on edellisen illan ja viime yön jälkien siivouksen aika.
EST Hommik on eelmise ôhtu ja öö jälgede ära koristamise aeg.


FIN Aamu on varastojen täydentämisen aika.
EST Hommik on varude täiendamise aeg.


FIN Ja aamu on aamiaisen aika.
EST Ja hommik on hommikusöögi aeg.


FIN Minua oli ottamassa Toscaninissa ystävällisesti vastaan hymyilevä esimies Jafet Alvarez (alhaalla kuvassa) ja minulle oli varattu ikkunapöytä. Pöytäni vieressä oli toinen pöytä, millä oli tuoreita sanomalehtiä.

EST Mind vôttis Toscaninis sôbraliku naeratusega vastu restorani esimies Jafet Alvarez (alumisel pildil) ja minule oli broneeritud aknaäärne laud. Minu laua kôrval oli teine laud värskete ajalehtedega.FIN Olen tehnyt jo niin monta postausta ravintola-teemalla ja erilaisista tapahtumista, että rutiininomaisesti asettuin paikoilleen ja ryhdyin toimeen. Juuri näin, minulle ovat sellaiset tutustumiskäynnit silti ennen kaikkea työtä. Aloin katsomaan ympärille, minkälaista infoa saan tästä aamusta irti. Vaikka Sales Manager Katja Simanainen Kämp Groupista ehdotti minulle tulla tutustumaan aamiaiseen maanantaina juuri sen takia, että silloin on ravintolassa rauhallisempi ja saan ottaa rauhassa kuvia postausta varten, oli mielestäni aamu silti aika vilkasta, koska salissa oli jatkuvasti asiakkaita ja ravintolasta muodostui eräänlainen ihmisten kohtaamispaikka. Kävin napsimassa kuvia sopivan tilaisuuden tullessa, etten häiritsisi ravintolan asiakkaita ja ensiksi tietenkin katsoin, mitä aamiaiseksi tarjotaan. Ohuen ohuita viipaleita: Prosciutto San Danielea, Salami Milanesea ja Mortadellaa.

EST Olen teinud juba nii palju postitusi restoranide teemal ja erinevatest ettevôtmistest, et rutiinselt asetusin oma kohale ja hakkasin tööle. Just nii, minule on sellised tutvumiskäigud siiski enne kôike töö. Hakkasin enda ümber ringi vaatama, missugust infot ma saan sellest hommikust postituse jaoks. Kuigi Sales Manager Katja Simanainen Kämp Groupist soovitas minule tulla esmaspäeva hommikul hommikusöögile just sellepärast, et esmaspäeva hommik on rahulikum ja saan rahulikult postituse jaoks teha pilte, oli minu arust esmaspäeva hommikul piisavalt rahvarohke, sest pidevalt oli kliente restoranist läbi voolamas ja restoran moodustus omataoliseks inimeste kohtumispaigaks. Käisin siis sobiva vôimaluse tulles pilte tegemas, et ma ei häiriks restorani kliente ja muidugi esimeses järjekorras läksin vaatama, mida hommikusöögiks serveeritakse. Ôhukestest ôhukesemad viilud: Prosciutto San Danielet, Salami Milaneset ja Mortadellat.FIN Keittiön puolella oli kone, millä viipaloidaan niitä ohuita leikkeleita.
EST Köögi poole peal oli masin, millega neid ôhukesi viilusid lôigatakse.FIN Viipaleiden syömisen aikana pöydässä en voinut olla ajattelematta, miten paljon hienostunutta ja hyvää makua voi olla niin ohuissa suupaloissa! Heti tuli mieleen Anthony Bourdain omilla makumatkoillaan ympäri maapalloa, joka on myös niitä ohuita italialaisia leikkeleitä nieleskellyt lukemattomia kertoja alas ja nauttinut niistä aivan suunnattomasti. Kyllä, ne ovat suurta nautintoa.

EST Kui sôin oma lauas neid ôhukesi lôike, ei vônud ma olla môtlemata, kui palju peent ja head maitset vôivad sisaldada sellised ôhukesed suupisted! Kohe tuli meelde Anthony Bourdain oma kulinaarsetel ümber maailma reisidel, kes on selliseid ôhukesi itaalia lihaviile alla neelanud lugematuid kordi ja nautinud neist väga palju. Ja, need on suur nauding.


FIN Samalla tavalla on Anthony syönyt pehmeitä ja sulaneita homejuustoja ja itku silmissä kertonut lääkärilleen, miten syö pikemminkin kolesterolilääkkeitä, mutta ei pysty luopumaan juustoista. Minä en syö vielä kolesterolilääkkeitä, mutta samalla tavalla, en pystyisi luopumaan ihanasta venyvästä rasvaisesta homejuustopalasta. Nam! ja kurkusta alas.

EST Sama moodi on Anthony söönud pehmeid ja sulanud hallitusjuuste ja pisarad silmis öelnud oma arstile, et sööb enne kolesterooliravimeid kui loobub juustudest. Mina ei söö veel ravimeid, aga sama moodi, ka mina ei suuda loobuda heast suutäiest sulanud, venivast ja rasvasest hallitusjuustust. Nam! ja kurgust alla.


FIN Tuoretta patonkia. En ole aikaisemmin nähnyt, mutta tosi suloista. Pieniin paperipusseihin oli pakattu ciabatta ja focaccia.
EST Värske baguette. Ma ei ole varem näinud, aga väga armas. Väikestesse paberist kottidesse oli pakitud ciabatta ja focaccia.FIN Tarjolla oli tavallista kahvia sekä erikoiskahveja. Erikoiskahvit valmistettiin tilauksesta.
EST Hommikusöögil serveeriti nii tavalist kohvi kui erilisi kohvijooke. Viimaseid valmistati tellimusest.


FIN Aamiaiseen kuulusi vielä lämmintä ruokaa tilauksesta. Tilasin niin munakokkelin kuin paistetun munan ihan esittelyä varten ja se oli aivan liika. Kiltisti söin kuitenkin molemmat kananmunat pois. Katso, miten kaunis keltainen ja kiiltävä on munakokkeli. Se oli hyvin herkullinen, pehmeä ja täyttävä. Huom! Tomaatit lautasella olivat tuoreita, mutta lämpimiä. Niitä oli lämmitetty yhdeltä puolelta. Tosi kiva yksityiskohta, mikä teki suupaloista erilaiset. Nappaa idea talteen ja kokeile sitä vinkkiä kotona.

EST Hommikusöögi sisse kuulus ka soe toit, mida vôis tellida köögist. Mina tellisin munapudru ja praetud muna ja seda oli liiga palju, aga ma tellisin môlemad esitlemise jaoks. Korraliku inimesena sôin küll môlemad ära. Vaata, kui ilus kollane ja läikiv on munapuder. See oli väga maitsev, pehme, ôrn ja kôhtu täitev. Tähelepanu! Tomatid taldrikul oli värsked, aga soojad. Need oli kuumutatud ühelt poolt. Väga tore nüanss, mis tegi suupaladest pônevamad ja erinevad. Jäta idee meelde ja proovi oma koduköögis seda nippi.FIN Vatsani oli täynnä ja taas kerran jouduin toteamaan, miten laadukkaat raaka-aineet toimivat. Ne täyttävät kaikki aistit ja vatsan sekä luovat miellyttävän tasapainoisen olon. Teinkin pienen tauon syömiseen ja menin tarkemmin katselemaan ravintolasalia. Katsottavaa olikin runsaasti, koska oli paljon mielenkiintoisia loppuun mietittyjä yksityiskohtia ja hyvällä maulla toteutettua kokonaisuutta. Sen huomasin, miten suurella huolella ja rakkaudella oli kaikki luotu. Katseenvangitsijat olivat pitkä hyllyseinä ja salin ylellinen kullanvärinen katto, mikä toi mieleen Toscanan kuuman auringon.

EST Mul oli kôht täis ja jälle kord pidin tôdema, kuidas kvaliteetsed toorained môjuvad. Need täidavad kôik sinu meeled ja kôht täitub kiiresti ning on hea mônus tasakaalukas tunne sees. Tegin söömisse väikse pausi ja käisin restoranisaalis ringi vaatamas. Vaadata oli palju, sest saalis oli palju väikseid lôpuni môldud detailseid kohti ning hea maitsega teostatud tervikut. Märskasin, kui suure hoole ja armastusega oli kôik tehtud. Tähelepanu kinnitas pikk riiulitega sein ja saali luksuslik kullavärviline lagi, mis tôi meelde Toscana kuuma päiksepaiste.FIN Aurinkomotiivi jatkui seinävalaisimissa.
EST Päiksemotiiv jätkus seinalampides.FIN Mamma mia! Miten siisti ja kiiltävä oli ravintola lattiasta katon saakka!
EST Mamma mia! Kui puhas ja läikiv oli restoran pôrandast laeni!FIN Kodikasta ja tyylipuhdasta.
EST Kodune ja stiilipuhas.FIN Italialaista perhe-elämää kuvissa.
EST Itaalia pere-elu piltides.FIN Nostan erikseen esille tyylikkäät astiat ja lisälaitteet, mistä pidin. Vinossa viinicoolerit.
EST Tôstan eraldi esile veel nôud ja lisaseadmed, mis mulle meeldisid. Viltused veinicoolerid.


FIN Pyöreä mehukarahvien cooler.
EST Ümar mahlakarahvinide cooler.


FIN Termoskannut, missä oli kuuma ja kylmä maito.
EST Termoskannud kuuma ja külma piimaga.


FIN Mehulasi silikoonipinnalla. Se oli todella mukava kädessä.
EST Mahlaklaas silikoonipinnaga. Seda oli tôeliselt mugav hoida käes.


FIN Otin vielä valikoiman keksejä ja palan suklaakakkua sekä maistoin jogurttia.
EST Vôtsin veel valiku küpsiseid ja tüki shokolaadikooki ning maitsesin jogurtit.
FIN Juttelimme Jafetin kanssa ja annoin heti hänelle eteenpäin oman positiivisen palautteen. Tykkäsin siitä, että suolainen oli suolaista ja rasvainen rasvaista, makea makeaa, raikas raikasta, tuore tuoretta ja silti joka ikisessä makupalassa oli paljon erilaisia makuja. Tietenkin olivat leivät ja makeat leivonnaiset paikan päällä leivottuja ja huomasin, että mansikkahillo oli ”kotona” valmistettu. Tykkäsin siitä, että mauissa oli aitoja italialaisia makuja ja koko ravintola oli hieno kokonaisuus. Jafet kertoi, että he haluavat täällä tarjota toisenlaista aamiaista, rauhallisemmassa ja pienimuotoisemmassa ympäristössä. Huomasin, miten Toscaninissa on palvelu hyvin ihmisläheinen ja yksilöllinen. Toscaninin aamiainen on Klaus K:n uusi palvelu, asiakkaat ovat löytämässä ja jo löytäneet tänne. Viikonloput ovat täynnä ja hyvä on tehdä pöytävaraus viikonloppua varten. Arkiaamuissa on vielä tilaa, mutta silloin kun asiakas haluaa paremman ja rauhallisemman paikan vaikkapa tapaamista varten, silloinkin on hyvä tehdä pöytävaraus etukäteen.

EST Vestlesime Jafetiga ja andsin talle kohe oma positiivse tagasisideme edasi. Mulle meeldis see, et soolane on soolane, magus on magus, rasvane on rasvane ja värske on värske ja igas suupalas on siiski seda oma ehtsat itaalia maitset ja reston on hästi läbimôeldud tervik. Muidugi olid küpsetised koha peal valmistud ja märkasin et maasikamoos olid kodune. Jafet rääkis, et nad tahavad siin pakkuda erinevat hommikusööki, väiksemas ja rahulikumas keskkonnas. Märkasin, kuidas teenindus Toscaninis on inimeselähedane ja individuaalne. Toscanini hommikusöök on Klaus K uusi teenus, kliendid on leidmas ja osaliselt juba leidnud sinna oma tee. Nädalavahetused on kliendirohked ja saal on täis, sellepärast on hea teha broneering nädalavahetuseks. Argihommikutele leidub ruumi, aga kui soovitakse paremat ja rahulikumat lauda, kus kohtuda inimestega, siis on soovitatav teha broneeringud ka argipäeva hommikuteks.


FIN Kaupunki oli herännyt ja minä yhdessä sen kanssa.
EST Linn oli ärkanud ja mina koos sellega.


FIN Kävelin hyvin tyytyväisenä ravintolasta ulos ja jatkoin matkaani kaupungille. Olen sellainen temperamenttinen ihminen. Kun tykkään, sitten tykkään ja vuolaita kehuja tulee suustani ulos ja miksi pihistellä kehusanoilla?! Sitä paitsi en ole ainoa hyvän palautteen antaja.

EST Lahkusin restoranist rahulolevana ja jätkasin oma teekonda linna peale. Olen selline temperamentne inimene. Siis kui mulle meeldib, siis meeldib ja mul tuleb kiidusônade laviinina suust välja ja miks olla kiidusônadega kitsi?! Pealegi, ma ei ole ainuke hea tagasisideme andja.FIN Ravintolan ulko-oven lasilla on merkki siitä, että ravintola on Michelin Guide 2013 oppaassa.
EST Restorani välis-ukse klaasil oli märk selle kohta, et restoran on Michelin Guide 2013 juhis.


FIN Joskus on vaikeinta postauksen kirjoittamisessa otsikon keksiminen. Niin tässäkin tapauksessa. Avoin, lämmin, tyylikäs, siisti, suloisesti kimalteleva, runsaskoristeinen, kodikas, ylellisesti pramea Toscanini? Ylellinen, monipuolinen, klassisen hyvä tai minkälainen aamiainen?! Vatsa sen teki ja saneli otsikon: Maukas aamiainen Toscaninissa, koska hyvät maut pysyivät koko päivän suussani. Minulla oli kaunis aamu ja päivä sekä sain itselleni lahjaksi palan parempaa ja maukasta elämää. Kiitos Toscaninille!

EST Vahest on postituse tegemise juures kôige raskem pealkirja väljamôtlemine. Ka sellel korral. Avatud, südamlik, stiilne, puhas, armsalt sätendav, rikkalikult kaunistatud, kodune, ülelöövalt luksuslik Toscanini?! Luksuslik, mitmekülgsete maitsetega, klassikaliselt hea vôi missugune hommikusöök?! Kôht selle tegi ja dikteeris pealkirja: Maitsev hommikusöök Toscaninis, sest head maitsed olid minul veel kogu päeva suus. Minul oli ilus hommik ja päev ning sain endale kingituseks tüki paremat ja maitsvat elu. Suur tänu Toscaninile!

FIN Blogijalle ilmainen aamiainen: Toscanini.
EST Blogijale tasuta hommikusöök: Toscanini.

2 kommenttia:

  1. Oih nam mitä herkkukuvia! Vaikuttaa todella viihtyisältä paikalta ja tarjottavaa näyttää olevan runsaasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tä on tosi ihana paikka. Olin niin positiivisesti yllättynyt, vaikka menin ilman ennakkoluuloja paikan päälle enkä tietänyt mitä odottaa. Sitä aamiaista muistelen vieläkin ja maut ovat makumuistissa tallessa.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...