sunnuntai 28. elokuuta 2011

Lasten pasta ja bolognese-kastike – Laste pasta ja bolognese-kaste


FIN

Minulta on kysytty: julkaisenko blogissa lasten annoksia? Meillä lapsi syö yleensä samaa ruokaa mitä aikuiset, mutta tietenkin se ei ole niin mausteinen. Kun meille tulee lapsivieraita, silloin yksi takuuvarmaa menestysruoka on pasta ja bolognese-kastike. Tiedän kyllä, että bolognese’a syödään spagettien kanssa, mutta pienillä lapsilla on helpompi ja hauskempi syödä värillistä kuviopastaa. Olen löytänyt tämän bolognese’n ohjeen vuosia sitten internetista ja muokannut sitä itselle mieluisaksi. Meillä kaikki tykkäävät siitä kastikkeesta. Hyvä kotiruoka.

6 annosta

Valmistusaika 45 min

400 g sika-nautajauhelihaa
3 porkkanaa raastettuna
1 pieni sipuli pilkottuna
1 pieni valkosipulin kynsi raastettuna
3x 400 g tomaattimurskaa
70 g / 1 pieni peltipurkki tomaattisosetta
suolaa
vähän sokeria
vähän rouhittua pippuria
tuoretta hienonnettua basilikaa
tuoretta hienonnettua oreganoa
oliiviöljyä

1 pkt / 500 g Fusilli tricolore pastaa / voi olla muuta
oliiviöljyä
suolaa
raastettua parmesan-juustoa

Ruskista kuumassa kasarissa öljyssä jauheliha. Myöhemmin lisää porkkana, valkosipuli ja sipuli sekä anna kypsyä muutaman minuutin. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, mausteet sekä yrtit. Anna kastikkeella kypsyä hiljaisella lämmöllä kannen alla 30 minuuttia.

Keitä pakkauksen ohjeen mukaan pasta. Lisää keittoveteen suolaa ja oliiviöljyä.

Nosta pastaa syvälle lautaselle ja nosta sen päälle bolognese-kastiketta. Raasta annoksen päälle parmesan-juustoa.

Huom! Voi pakstaa.

Tarjoiluehdotus: Pääruoka lapsille. Pääruoka. Kotiruoka.

++++++

EST

Minult on küsitud: kas ma oma blogis avaldan ka laste portsjone? Meil laps sööb üldiselt sama toitu kui täiskasvanud, aga muidugi mitte nii vürtsikaid. Kui meile tuleb lapsi külla, siis üks kindel soositud toit on pasta ja bolognese-kaste. Tean küll, et bolognese’i süüakse spagettidega, aga väikestel lastel on lihtsam ja lôbusam süüa seda värvilise musterpastaga. Olen leidnud selle bolognese’i retsepti aastaid tagasi internetist ja teinud selle endale meelepäraseks. Meie peres meedlib see kaste kôigile. Hea kodune toit.

6 portsjonit

Valmistamise aeg 45 min


400 g sea-veise hakkliha
3 porgandit riivituna
1 väike mugulsibul hakituna
1 väike küüslaugu küüs riivituna
3x 400 g tomatikastet
70 g / 1 väike plekist purk tomatipüreed
soola
veidi suhkrut
veidi värskelt jahvatatud musta pipart
hakitud värsket basilikut
hakitud värsket punet
oliivöli

1 pk / 500 g Fusilli tricolore pastat / vôib olla ka muu
oliiviôli
soola
riivitud parmesan-juustu

Pruunista kastruli pôhjas kuumas ölis hakkliha. Hiljem lisa porgand, küüslauk ja mugulsipul ning anna neil küpseda môned minutid. Lisa tomatikaste, tomatipüree, maitseained ja ürdid. Anna kastmel haududa tasasel kuumusel kaane all 30 minutit.

Keeda pasta pakendi juhendi järgi. Lisa keeduveele soola ja oliivôli.

Tôsta pastat sügavale taldrikule ja tôsta selle peale bolognese kastet. Riivi portsjoni peale parmesan-juustu.

Tähelepanu: Vôib panna sügavkülma.

Serveerimise ettepanek: Pearoog lastele. Pearoog. Kodutoit.



2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä varma nakki lapsille.

    VastaaPoista
  2. Hei Tupu! Näin on. Lapset tykkäävät siitä. Hyvää alkavaa työviikkoa!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...