torstai 18. elokuuta 2011

Kirsikka-rahkaherkku - Kirsi-kohupiimamagustoit






FIN

Minulla oli tämän jälkiruoan tekemiseksi rahka, mikä oli jo valmis sopivasti nestemäinen, mutta jos käytät rahkaa, mikä on tahmea, silloin voit lisätä rahkan joukkoon smetanaa, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia.

4 annosta

Valmistusaika 20 minuuttia kirsikkahillon jäähtymisen kanssa


4-6 dl kirsikoita + kirsikoita koristeeksi
2-3 rkl sokeria tai maun mukaan

Vaaleanpunainen rahkakreemi:
300 g maustamatonta rahkaa
kirsikkahillon mehua
1-2 rkl sokeria tai maun mukaan
vaniljasokeria

Kaakaorahkakreemi:
300 g maustamatonta rahkaa
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria tai maun mukaan

8 kpl helposti murenevaa keksiä
suklaakastiketta

Ensiksi huuhtele vedellä kirsikat ja poista kivet niiltä. Keitä (muutaman minuutin) kirsikoista ja sokerista hillo ja anna sillä jäähtyä.

Valmista molemmat rahkakreemit sekoittamalla niiden aineet kulhoissa.

Lusikoi jälkiruoka-astian pohjalle kaakaorahkaa. Murenna 2 keksiä sen päälle. Valuta kerros suklaakastiketta sen päälle sekä lusikoi kirsikkahilloa kastikkeen päälle. Lopuksi lusikoi vaaleanpunaista rahkaa päällimmäiseksi kerrokseksi. Tee näin 4 annosta.

Koristele jälkiruoka-annos kirsikoilla.

Tarjoiluehdotus: Jälkiruoka, herkutteluun

EST

Minul oli selle magustoidu valmistamiseks kohupiim, mis oli juba sobivalt nôrk ja kreemjas, aga kui sa kasutad kuivemat kohupiima selle magustoidu tegemiseks, siis lisa sinna maitsestamata jogurtit vôi hapukoort.

4 portsjonit

Valmistusaeg 20 minutit koos kirsikeedise jahtumisega

4-6 dl kirsse + kaunistuse jaoks
2-3 sl suhkrut vôi maitse järgi

Roosa kohupiimakreem:
300 g maitsestamata kohupiima
kirsikeedise vedelikku
1-2 sl suhkrut vôi maitse järgi
vaniljesuhkrut

Kakaokreem:
300 g maitsestamata kohupiima
1-2 sl kakaopulbrit
1 sl suhkrut vôi maitse järgi

8 murendatavat küpsist
shokolaadikastet

Kôigepealt pese kirsid vee all ja puhasta need kividest. Keeda puhastatud kirssidest ja suhkrust keedis (môned minutid kuni kirsid on küpsed) ja anna sellel jahtuda.

Valmista môlemad kohupiimakreemid segades nende koostisained kaussides.

Tôsta lusikaga magustoidu nôu pôhja alguses kakaokreemi. Murenda selle peale 2 küpsist. Nôruta peale kiht shokolaadikastet ja tôsta lusikaga kastme peale kirsikeedist. Kôige selle peale tôsta roosat kohupiimakreemi ja kaunista magustoidu portsjon kirssidega. Tee nii 4 portsjonit.

Serveerimise ettepanek: Magustoit, maistustamiseks.

2 kommenttia:

  1. Onhan herkullisen näköinen annos.
    Viihtyisää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tarina! Helppoa ja herkullista jälkiruokaa. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...