perjantai 26. elokuuta 2011
Spagetti ja lihapullakastike - Spagetid ja hakklihapallikaste
FIN
4-6 annosta
Valmistamisen aika 1 h 30 min
Jauhelihapullien taikina:
600 g sika-nauta jauhelihaa
2 munaa
korppujauhoja
suolaa
pippuria
Tomaattikastike:
2 x 500 g tomaattimurskaa
1 pieni peltirasia / 70 g tomaattisosetta
2 isoa porkkanaa raastettuna
1 iso kokonainen valkosipuli raastettuna
2 hienonnettua keltasipulia
iso nippu tuoretta basilikaa hienonnettuna + lehtiä koristeeksi
tuoretta oreganoa hienonnettuna
rouhittua pippuria
suolaa
sokeria
oliiviöljyä
300-500 g spagetteja
parmesan-juustolastuja
Valmista jauhelihapullien taikina sekoittamalla taikinan aineet keskenään isossa kulhossa. Tee jauhelihataikinasta samankokoiset lihapullat sekä ruskista niitä hieman kuumalla öljypannulla.
Kuulotta isossa kasarissa öljyssä porkkanaraaste, valkosipuli ja sipuli sekä lisää tomaattimurska ja tomaattisose. Kun kastike kuplii lisää varovasti jauhelihapullat, suola, vähän pippuria ja sokeria sekä yrtit. Anna lihapullilla ja kastikkeella kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
Keitä spagetit spagettikattilassa. Lisää veteen suolaa ja oliiviöljyä. Katso spagettien keitto-ohje paketilta.
Nosta spagetteja syvälle lautaselle sekä nosta niiden päälle jauhelihapullia ja tomaattikastiketta. Raasta annoksen päälle parmesan-juustoa ja koristele annos basilikalehdillä.
Huom! Voi pakastaa.
Tarjoiluehdotus: pääruoka, kotiruoka.
+++++
EST
4-6 portsjonit
Valmistusaeg 1 h 30 min
Hakklihapallide taigen:
600 g sea- ja veiseliha hakkliha
2 muna
riivsaia
soola
pipart
Tomatikaste:
2x500 g tomatikastet
1 väike plekist purk / 70 g tomatipüreed
2 suurt porgandit riivituna
1 suur küüslaugu küüs riivituna
2 mugulsibulat hakituna
suur kimp värskeid basiiliku lehti hakituna + lehti portsjoni kaunistamiseks
värsket punet hakituna
jahvatatud pipart
soola
suhkrut
oliivôli
300-500 g spagetteja
parmesan-juustu laaste
Valmista hakklihapallide taigen segades taigna toorained omavahel suures kausis. Tee hakklihataignast samasuured hakklihapallid ja pruunista neid veidi kuumas ôlis pannil.
Paseeri suure kastruli pôhjas kuumas ölis riivitud porgand ja küüslauk, hakitud sibul ning lisa tomatikaste ja tomatipüree. Kui kaste on tôusnud keema, lisa hakklihapallid, sool, pipar ja veidi suhkrut ning ürdid. Anna hakklihapallidel ja kastmel haududa tasaselt väiksel kuumusel kaane all 30 minutit.
Keeda spagetid spagetipotis. Lisa vee hulka soola ja oliiviöli. Vaata keetmise juhend spageti-pakendilt.
Tôsta spagette sügavale taldrikule ja tôsta nende peale hakklihapalle ja tomatikastet. Lôika riiviga portsjoni peale parmesan-juustulaastusid ja kaunista portsjon basiiliku lehtedega.
Tähelepanu! Vôib panna sügavkülma.
Serveerimise ettepanek: pearoog, kodutoit.
Tunnisteet:
hakkliha EST,
jauheliha,
kodutoit EST,
kotiruoka,
nauta,
pasta,
pasta EST,
pearoog EST,
porsas,
pääruoka,
siga EST,
veis EST
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti