lauantai 10. maaliskuuta 2012

Sinihomejuustolla täytetyt broilerinfileet – Sinihallitusjuustuga täidetud broilerifileed





FIN

3 annosta

Valmistusaika noin 40 minuuttia

3 broilerin maustamatonta fileepihviä
3 isoa rkl murennettua sinihomejuustoa
tuoreita timjamin lehtiä
merisuolaa
karkeasti rouhittua mustapippuria
voita
oliiviöljyä

cocktailtikkuja

Leikkaa fileepihvien paksumpiin kärkiin terävällä veitsellä syvät taskut ja täytä fileiden taskut sinihomejuustolla ja timjamilehdillä. Kastele cocktailtikut veteen ja pistä taskut tikuilla kiinni.

Lisää kuumalle voi-öljypannulle mustapippuria ja suolaa sekä anna rasvaseoksella hetken maustua. Paista fileepihvejä kuumalla pannulla molemmin puolin niin kauan kunnes pihvit ovat saaneet pinnalle kultaista väriä. Sen jälkeen paista pihvejä keskilämmöllä molemmin puolin muutaman minuutin. Nosta pihvit uunivuokaan (millä on pohjalla oliiviöljyä) ja kypsennä täytettyjä broilerinfileitä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia tai kunnes fileet ovat kypsiä.

Tarjoile Valkosipuliperunoiden kera.

++++

EST

3 portsjonit

Valmistus aeg umbes 40 minutit

3 naturaalset broileri fileepihvi
3 suurt sl murendatud sinihallitusjuustu
värskeid tüümiani lehti
meresoola
kargelt jahvatatud musta pipart
vôid
oliiviôli

puust suupistetikke

Lôika fileepihvide paksumatesse otsadesse terava noaga sügavad taskud ja täida fileepihvide taskud sinihallitusjuustu ja tüümianilehtedega. Kasta puust suupistetikud vette ja pista fileede taskud nendega kinni.

Lisa kuumale vôi-ôlipannile must pipar ja sool ning anna nendel anda môned hetked kuumale rasvasegule maitset. Prae fileepihve kuumal pannil môlemalt poolt nii kaua, kuni fileepihvid on saanud pinnale kuldset värvi. Selle järel prae fileepihve keskmisel temperatuuril môlemalt poolt môned minutid. Tôsta täidetud fileepihvid ahjuvormi (mille pôhjal on oliiviôli) ja küpseta täidetud broilerifileesid 200 kraadise ahju keskmisel kôrgusel umbes 20 minutit vôi nii kaua kuni fileed on küpsed.

Serveeri koos Ahjuvorm küüslauguga.

4 kommenttia:

  1. Oletpa ollut ahkera keittiössä ja loihtinut paljon suussa sulavaa sitten viime vierailun.
    Hmmm ... broiskuista tuli ihan pääsiäistunnelma.
    Aurinkoa viikkoosi!

    VastaaPoista
  2. Voisula, tämä on ISO herkku! Rakastan sinihomejuustoaaaaaaaaa (ja kananlihaa) :D

    VastaaPoista
  3. Tupu - myös mun herkkua, yksinkertaisesti hyviä.

    Tarina- meillä kuitenkin ruokaa laitetaan melkein päivittäin... olen tähän laittanut viime aikoina jo valmis tekstejä, koska meillä on ollut nyt jännittäviä hetkiä perheessä ja en ole pystynyt blogia ajattelemaan. Hyvää maaliskuuta!

    Piparipulla - kiitos, ne ovat todella yksinkertaisia ja erittäin maistuvia broilerinfileitä. Toki, broilerille voi keksiä vaikka minkälaisia sopivia täytteitä. Me söimme niitä helmikuussa paukkupakasten aikana valkosipuliperunoiden kera.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...