perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kahvi-munapunssi - Kohvi-munapunch
”Kahvi-munapunssi on juuri oikea juoma, kun kylminä talvipäivinä tullaan pakkasesta kotiin. Silloin tarvitaan jotain lämmintä ja samalla vahvistavaa. Erityisen hyvältä juoma maistuu rommitilkan kanssa.”

Alkulauseet ja ohje ovat taas Nautinnollinen kahvihetki kirjasta. Mielestäni kahvi-munapunssi sopii myös Pääsiäiseksi. Kirja sisältää reseptejä laajasta maailmasta sekä siellä on makea todella makea. Eli tämä kahvijuoma on sitten TODELLA makea. Niin makea, että seuraavalla kerralla, kun valmistan sitä kahvijuomaa, laitan siihen puolet vähemmän sokeria. Laitan tänne kuitenkin alkuperäisen ohjeen sekä jokainen voi itse päättää, miten makean juoman haluaa valmistaa. Minulla ei ollut punssilaseja, mutta mielestäni pienet kahvikupit sopivat sama hyvin kahvijuoman nauttimiseksi.

4 annosta

Valmistusaika 15 minuuttia

7 munankeltuaista
runsas 4 dl sokeria
7 dl kuumaa vahvaa kahvia

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, paksuksi kreemiksi. Sekoita ensin voimakkaasti 3 rkl kahvia kreemin joukkoon ja lisää sitten loppu kahvi. Kuumenna punssia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes juoma sakeutuu. Jaa lämmitettyihin punssilaseihin.

***

”Kohvi-munapunch on just ôige jook, kui külmadel talvepäevadel tullakse pakase käest koju. Siis vajatakse midagi sooja ja samas jôudu andvat. Eriti hästi jook maitseb rummitilgaga.”

Need laused ja retsept on siis jälle raamatust Nautinnollinen kahvihetki (Naudinguline kohvihetk). Minu arust kohvi-munapunch sobib ka Munadepühaks. Raamat sisaldab retsepte laiast maailmast ning seal on magus tôeliselt magus. Ehk teisiti, see kohvijook on nii MAGUS, et järgmine kord kui seda valmistan, lisan retsepti hulka ainult pooled suhkruhulgast. Panen blogisse siiski originaalretsepti ja igaüks vôib ise otustada kui magusa joogi tahab endale valmistada. Minul ei ole punchiklaase, aga minu arust väikesed kohvitassid sobivad sama hästi selle joogi nautimiseks.

4 portsjonit

Valmistamise aeg 15 minutit

7 munakollast
kuhjaga 4 dl suhkrut
7 dl kuuma kanget kohvi

Vahusta muna kollased ja suhkur heledaks, paksuks vahuks. Sega alguses hoolega 3 sl kohvi kreemi sisse ja lisa siis ülejäänud kohvi. Kuumuta punchi madalal kuumusel kogu aeg seda segades, kuni jook muutub paksemaks. Jaga see eelsoojendatud punchiklaasidesse.

2 kommenttia:

  1. Se on tosi nätti! En koskaan maistanut semmosta juomaa, se on mielenkiintoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on hyvä vaihtoehto kahvijuomalle ja kananmunan ansiosta mielestäni sopiva Pääsiäiseksi. Se on hyvä myös ilman rommia ja sitten sen sokerin kanssa varovaisuutta!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...