tiistai 10. huhtikuuta 2012
Jauhelihakotletit – Hakk-kotletid
4-6 annosta
Valmistusaika noin 45 minuuttia
750 g nauta- tai sika-nauta jauhelihaa
2 kananmunaa
1 iso hienonnettu keltasipuli
1 iso kokonainen hienonnettu valkosipulin kynsi
rouhittua pippuria
suolaa
korppujauhoja tai maidossa pehmitettyä vaaleaa leipää 3-4 viipaletta
loraus vettä
voita ja öljyä paistamiseen
2 keltasipulin renkaat
hienonnettua ruohosipulia
Valmista jauhelihataikina sekoittamalla käsin kaikki taikinan ainesosat isossa kulhossa. Loppuvaiheessa lisää tarvittaessa, kun taikina on liian kova ja kuiva loraus kylmää vettä, mikä tekee taikinan vähän pehmeämmäksi. Muotoile käsillä samankokoiset jauhelihapallot sekä painaa ne litteiksi. (Kotletteja voi vielä pyöritellä korppujauhossa.) Paista kotletit keskikuumalla voi-öljypannulla kypsäksi ja kullanruskeaksi. Nosta ne tarjoiluastialle.
Puhdista paistinpannu. Lisää pannulle voita ja loraus öljyä sekä paista sipulirenkaat keskikuumalla pannulla kauniin ruskeaksi. Lisää suolaa ja rouhittua pippuria. Nosta paistetut sipulirenkaat kotlettien päälle. Koristele ne vielä ruohosipulilla.
Tarjoile jauhelihakotletteja uuniperunamuusin ja vaalean maitokastikkeen kera.
****
4-6 portsjonit
Valmistusaeg umbes 45 minutit
750 g veise- vôi veise-seahakkliha
2 kanamuna
1 suur hakitud mugulsibul
1 suur Hiina hakitud küüslauguküüs
värskelt jahvatatud pipart
soola
riivsaia vôi 3-4 viilu piimas leotatud saia
lonks vett
vôid ja rapsiôli praadimiseks
2 mugulsibulat rôngastena
hakitud murulauku
Valmista hakklihataigen segades suures kausis käega kôik taigna koostisained. Lôpupoole lisa vajaduse korral kui taigen on liiga kôva ja kuiv lonks külma vett, mis teeb taigna veidi pehmemaks. Pöörita kätevahel samasuurused hakkpallid ja vajuta need kotlettideks. (Kotlette vôib veel pööritada riivsaias). Prae kotlette môlemalt poolt keskimise kuumusega vôi-ôlipannil kuldpruuniks ja küpseks. Tôsta kotletid serveerimisealusele.
Puhasta praepann. Lisa pannille vôid ja lonks ôli ning prae sibularôngad keskmisel kuumusel kuldpruuniks. Lisa soola ja pipart. Tôsta praetud sibularôngad kotlettide peale. Kaunista need veel hakitud murulauguga.
Serveeri hakk-kotlette ahjukartulipudruga ja valge piimakastmega.
Tunnisteet:
hakkliha EST,
jauheliha,
kodutoit EST,
kotiruoka,
nauta,
porsas,
siga EST,
veis EST
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos linkistä, käynkin tutkimassa Sara Fountainin ohjeita. Sinlla on hyvät ja kaunis uusi blogipohja. Nuo jauhelihapihvit paistetulla sipulilla on todella hyvä, Tulee nälkä kun katsoo kuvaa. :)
VastaaPoistaKiitos! Hyvä kun blogipohja toimii nyt paremmin. Laitan tänne vielä joitakin lisäyksiä. Olen hidas tekemään layoutia, koska ei ole aikaa niin paljon istua tietokoneen takana, että tutkia ja kokeilla eri vaihtoehtoja.
PoistaNuo jauhelihapihvit ovat kyllä hyvää perusruokaa. Hyvä raaka-aine puhuu tässä puolestaan. Ja jauheliha on lapsiperheen yksi suosituin raaka-aine.
Kiitos taas vinkistä! Jääkaapissa köllöttää juur' soppeli määrä James Bondia = lihaa jauhelihaa.
VastaaPoistaKeväistä alkavaa viikkoa!
Minullakin oli iso paketti jauhelihaa jääkaapissa, en halunnut laittaa sitä pakastimeen ja valmistin ne kotletit... Kevättä sytämeen!
PoistaP.S. Jauheliharuoat ovat monen arki illan pelastus. Eli hyvää on olla "James Bondilla" jääkaapissa tai pakastimessa.
Poista