keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Paistettu turska - Praetud tursk


Turska on hyvä kala, koska sillä on paksu vaalea ja melkein ruodoton liha. Meillä oli lähikaupassa muutaman kerran hyvännäköisiä paksuja nahattomia turskafileitä myynnissä ja ostin peräti kahdella kerralla niitä. Paiston turskan kuumalla rautapannulla voissa ja tarjosin valmis hollantilaiskastikkeen, tuoreiden keitettyjen perunoiden ja vihanneksien kera. Hollantilaiskastike sopii hyvin vaalean ja täysin rasvattoman kalan kanssa, koska se sisältää kananmunan keltuaista ja voita. Kokonaisuus on hyvin helppo ja maistuva kotiruoka. Paketissa valmis hollantilaiskastikkeen pitää vain lämmittää.

2 annosta
Valmistus 10 minuuttia

iso nokare voita
450 g nahatonta ja ruodotonta turskan fileetä
jauhettua suolaa
jauhettua mustapippuria

Kuivaa turskafilee talouspaperilla molemmin puolin (painaa paperilla fileetä). Leikkaa filee samankokoisiksi paloiksi. Nosta pannu kuumalle hellan levylle ja laita pala voita pannulle sulamaan. Aseta fileepalat kuumalle pannulle vatsapuoli ylöspäin ja paista kunnes filee on puoliksi muuttunut vaaleaksi. Käännä lastalla fileepaloille toinen puoli, käännä levyn teho pois ja paista jälkilämmöllä toinen puoli. Nosta pannu levyltä sivuun ja laita kansi päälle. Siellä se voi jälkipaistua tarjoilua saakka eikä kuivuu.

***

Tursk on hea kala, sest sellel on paks valge ja peaaegu luudeta liha. Meil oli lähipoes mitu korda tursafileesid müügil ja ostsin koguni kahel korral seda. Praadisin turska kuumal raudpannil vôi sees ja serveerisin seda valmis hollandikastme, keedetud värskete kartulite ja juurviljadega. Hollandikaste sobib hästi valge ja täiesti rasvatu kalaga, sest see sisaldab kanamuna kollast ja vôid. Toidu tervik on väga lihtne ja maitsev kodune toit. Valmis hollandikastme peab ainult ülessoojendama.

2 portsjonit
Valmistus 10 minutit

suur tükk vôid
450 g nahata ja luudeta tursa fileed
jahvatatud soola
jahvatatud musta pipart

Kuivata tursafilee majapidamispberiga môlemalt poolt ära (vajuta paperiga fileed). Lôika filee samasuurusteks tükkideks. Tôsta pann kuumale pliidile ja pane tükk vôid pannile sulama. Aseta fileepalad kuumale pannile kôhupool ülespoole ja prae kuni filee on listilôikes pooleldi valge. Keera fileetükkidele teine pool, keera pliidi välja ja anna teisel poolel praadida järgitemperatuuril. Tôsta pann pliidil kôrvale ja pane kaas panni peale. Seal vôib filee järgitemperatuuril veel olla ega see kuigu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...