tiistai 25. heinäkuuta 2017

Mieto katkarapuwokki – Mahe krevetiwok


Täältä teille ihana ja kevyt wokkiruoka. Muista jättää vihannekset rouskuviksi ja käytä luomu soijakastiketta ruoan valmistuksessa, koska tavallinen soijakastike voi sisältää geenimuunneltuja soijapapuja.

4-6 annosta
Valmistus 20 minuuttia

noin ½ dl seesamiöljyä
noin ½ dl osterikastiketta
1 iso rkl luomu soijakastiketta
1 tl sokeria
½ tl jauhettua chilipippuria
1 pieni sipuli
2 kynttä valkosipulia
2-3 keskikokoista porkkanaa
1 keskikokoinen keltainen tai vihreä paprika
400 g kiinankaalia
3 kiekkoa täysjyvänuudeleita
180 g pakastettuja ja keitettyjä katkarapuja
seesaminsiemeniä
nippu tuoretta korianteria

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja paloittele porkkanat, sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele ja paloittele paprika. Leikkaa kiinankaali pitkittäin kahteen osaan ja leikkaa kiinankaali poikittain paloiksi.

Samaan aikaan wokin valmistamisen kanssa, alkaa valmistamaan myös nuudeleita. Ne kypsyvät 4 minuutissa.

Nosta wokkipannu kuumalle hellan levylle ja kaada pannulle seesamiöljyä. Lisää kuumaan öljyyn osterikastike, soijakastike, sokeri, jauhettu chilipippuri ja yhdistä aineet. Lisää sipuli ja valkosipuli sekä kypsennä kuumalla pannulla muutaman hetken. Sen jälkeen lisää porkkana ja kypsennä muutaman hetken. Lisää kiinankaalin valkoinen osa ja kypsennä näin kauan kunnes kiinankaali on melkein al dente (kiinankaalin palojen reunat ovat kypsiä ja läpikuultavia, mutta paksut osat valkoisia ja rouskuvia). Lisää kiinankaalin vihreät lehtiosat, kääntele joukkoon ja anna kypsyä kunnes lehdet ovat pehmeät. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja kastikkeita. Wokkipannun pohjassa pitää olla sopiva kerros kastiketta. Sitä ei saa olla liian paljon eikä liian vähän, että ruoka palaa pohjaan.

Valuta nuudelit ja lisää wokkipannulle. Lisää myös katkaravut ja yhdistä kaikki aineet pannulla sekä anna muutaman hetken kypsyä kunnes kaikki aineet lämpenevät ja maut tasoittuvat. Kastikkeella pitää kattaa kauttaaltaan kaikki aineet pannulla. Nosta wokkipannu sivuun, koristele wokki seesamisiemenillä ja hienonnetulla korianterilla. Tarjoile heti.

***


Siit teile mônus ja kerge wok-toit. Ära unusta jätta wokjuurvilju mônusalt krômpsuvateks ja kasuta wok-toidus mahetoodetud sojakastet, sest tavaline sojakaste vôib olla geenimanipuleeritud sojaubadest valmistatud.

4-6 portsjonit
Valmistus 20 minutit

umbes ½ dl seesamiôli
umbes ½ dl austrikastet
1 suur sl mahetoodetud sojakastet
1 tl suhkrut
½ tl jahvatatud chilipipart
1 väike sibul
2 küüslaugu küünt
2-3 keskimise suurusega porgandit
1 keskmise suurusega kollast vôi rohelist paprikat
400 g hiina kapsast
3 ketast täisteranuudleid
180 g sügavkülmutatud ja keedetud krevette
seesamiseemneid
kimp värsket korianderit

Sulata sügavkülmutatud krevetid pakendi juhendi järgi.

Koori ja tükelda porgandid, sibul ja küüslaugu küüned. Loputa vee all ja tükelda paprika. Lôika hiina kapsas alguses pikuti pooleks ja siis tükelda pôigiti môlemad pooled.

Samaaegselt kui hakkad valmistama wok-toitu, hakka keetma ka nuudleid. Nuudlid keevad pehmeks 4 minutiga.

Tôsta wokpann kuumale pliidile ja kalla pannile seesamiôli. Lisa kuuma ôli hulka austri- ja sojakaste, suhkur, jahvatatud chilipipar ning ühenda ained. Lisa sibul ja küüslauk ja anna küpseda kuumal pannil môned hetked. Lisa porgand ja küpseta môned hetked. Lisa hiina kapsa valged osad, ühdista pannil kôik ained ja küpseta nii kaua kuni hiina kapsas on peaaegu al dente ( kapsatükkide ääred on läbipaistvad ja pehmed, aga paksud kohad valged). Lisa hiina kapsa rohelised leheosad ja sega juurviljade sisse. Anna jälle küpseda môned hetked kuni lehed muutuvad pehmeks. Kontrolli maitset ja lisa vajaduse korral maitseaineid ja kastmeid. Wokpanni pôhjas peab olema sobiv kiht kastmevedelikku. Ei liiga palju ega ka nii vähe, et toit hakkab pôhja kôrbema.

Kurna keedetud nuudlid ja lisa pannille. Lisa ka krevetid ja ühenda kôik ained pannil ning anna môned hetked küpseda kuni kôik ained kuumenevad ja maitsed ühtlustuvad. Kastet peab olema nii palju, et see katab wok-toidu ühtlaselt kastmega. Tôsta wokpann kôrvale, kaunista seesamiseemntega ja hakitud korianderiga. Serveeri kohe.

2 kommenttia:

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...