lauantai 24. kesäkuuta 2017

Mansikan ja ruusuterälehtihillon makuinen Britakakku, blogi 7 v. – Maasika ja roositeralehemoosimaitseline Brita tort, blogi 7 a.


Kesäkuun puolessa välissä täytti blogini 7 vuotta. Siinä ajassa on paljon tapahtunut ja melkein kaikki on ollut postiivista kokemusta. Pähkinäkuoreessa sanottuna noin 3,5 vuoden kohdalla näyttivät blogin lukijamäärät vain jyrkkää nousua, mutta sitten löysivät mainostajat ja erilaisten tapahtumien järjestäjät blogin ja alkoi tulla paljon kutsuja tapahtumiin. Tietenkin silloin kun osallistuin niihin, en pystynyt olemaan enää näin paljon läsnä blogissa ja blogiin tuli etäisyyttä, mikä vaikutti postauksien ja kommenttien määrään sekä lukijakäynteihin. Vuosien varrella ovat monet minun blogiystävät lopettaneet toimintansa ja minä oman elämän tilanteen kanssa en ole pystynyt hankimaan uusia ystäviä ja näin ei ole blogissa viime vuosien aikana enää sellaista kommenttien virtaa ollut kuten alkuvuosina. En ole myös itse ehtinyt kovin paljon kirjoittaa toisille kommentteja, koska tietenkin on minullakin pakko rajata, miten paljon käytän omaa aikaa työpäivän jälkeen kotona internetissä. Elämän realiteetit tulevat vastaan.



Kiitos, kiitos, kiitos! Edelleen tulee minun blogiin paljon kutsuja Suomesta ja viime aikoina on alkanut tulla myös Virosta. Käyn tapahtumissa mahdollisuuksien mukaan ja ilman muuta on tämäkin kaksikielinen blogi mainostajille hyvä mainoskanava, koska blogin tilastoista näen, miten mainospostauksia on luettu satoja ja tuhansia kertoja. Näen blogin tilastoista, miten mainospostaukset nousevat taas ja taas esille. Olen etuoikeutetussa asemassa siinä mielessä, että minulla on ollut monia kohtaamisia omasta alasta innostuneiden asiantuntijoiden kanssa ja heidän into on positiivisella tavalla vaikuttanut minuun. Siitä voi olla vain ja ainoastaan tyytyväinen kun voi nauttia hyvästä ruoasta ja saa keskustella kivojen ihmisten kanssa. Blogia on pyydetty kerran myös erään Suomen ruokasivuston blogiksi, mutta silloin oli minulla itselläni omaan blogiin kyllästymisen vaihe päällä, koska blogin postauksien Top-listalle nousi vanhoja reseptejä ja postauksia, jotka eivät kuvaa enää minua enkä halunnut niiden kanssa mennä isommalle palstalle. Yleisestikin pitää blogia uusia, mutta minulla ei ole tällä hetkellä resursseja sitä varten. Minulta on kysytty, mitä minä saan siitä, että teen mainospostuksia? Kaikki ne mainos- tai yhteistyötilaisuudet ja kohtaamiset niissä ihmisten kanssa ovat rikastaneet elämääni hyvin merkittävällä tavalla ja sen arvoa ei voi mitata. Ilmaiseksi en ole saanut mitään, koska oman työn lisäksi verotan kaiken blogin kautta tullut rahanarvoisen tulon. Tietenkin välittyy kokemuksien kerääminen tapahtumista myös kodin ruokapöydälle ja vuosien varrella on kehittynyt minulle aika rutinoitunut toiminta, miten minä pyöritän omaa kotitaloutta ja blogia. Summa summarum, tämä blogi jatkaa toistaiseksi samalla rutinoidulla tavalla, sopivasti aktiivisena, käyn edelleen mahdollisuuksien mukaan tapahtumissa jos kutsuja tulee ja jaan postauksien kautta omassa kotikeittiössä valmistettujen ruokien ohjeita blogissa kunnes käy toisin.


Syntymäpäiväaiheiseen, Juhannustuoksuiseen postaukseen ja kesäaikaan sopii erinomaisesti Mansikan ja ruusun terälehtihillon makuinen Britakakku. Ruusun terälehtihillo on suomalainen tuote
Kotajan maatilalta Vampulasta. Hillo on valmistettu viidestä Rosa Rugostan kukasta. Tuttavuus ruusuhillon kanssa syntyi pari vuotta sitten Herkkujen Suomi mediakierroksella. Hillo sopii tietysti juuston kera nautittavaksi, mutta minä näin sauman valmistaa siitä kesäinen Britakakku. Ainakin Espoossa Ison Omenan K-citymarketissa on tämä hillo myynnissä.


Britakakku on vallaton kakku, koska se menee uunissa paistumisen aikana elämään ihan omaa elämäänsä ja ottaa ihan oman muotonsa. Valmistin kakkupohjan Laitilan Free Range munista. Niistä tuli ihana kotikanamunan maku kakkupohjalle ja pohjan väri tuli kaunis keltainen. Muutenkin kakun pohja ja täyte onnistuivat niin hyvin, että tämä kakku on vain yksi suuri lysti ja nautinto. Erinomainen kesäkakku. Ruusihillo tuo pikantin uuden näkökulman ja yllätysmomentin syömisen nautintoon. Suosittelen lämpimästi sitä kakkua leipoa!!!


15 isoa palaa
Valmistus1,5 tuntia + pohjan jäähtymisen aika

Pohja:
voita leivinpaperin voiteluun
150 g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl sokeria
4 Laitilan Free Range kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl rasvatonta maitoa

Marenki:
4 Laitilan Free Range kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
kourallinen mantelilastuja

Täyte:
4 dl kuohukermaa
3 rkl tai maun mukaan sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g tai maun mukaan Finnish Plant ruusun terälehtihilloa

250 g mansikoita
tomusokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vaahdota joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Aseta leivinpaperi uunipellin päälle. Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.

Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 25 minuuttia kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.

Tarvittaessa huuhtele mansikat, leikkaa kannat pois ja paloittele mansikat. Jätä muutamaa mansikkaa kakun koristelua varten. Vaahdota kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Kääntele joukkoon ruusun terälehtihillo ja mansikkapalat.

Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle täyte. Nosta toinen kakkulevy päälle. Koristele mansikoilla ja hunnuta tomusokerilla. Tarjoile.

***


Juuni keskel täitis minu blogi 7 aastat. Selle aja jooksul on palju juhtunud ja peaaegu kôik on olnud positiivseid kogemusi. Pähklikoores välja öelduna umbes 3,5 aasta kohal näitasid minu blogi lugejaarvud ainult järsku tôususuunda, aga siis leidsid reklaamijad ja kôiksuguste ürituste korradajad minu blogi üles ja mulle hakkas tulema palju kutseid. Muidugi, siis kui ma osalesin üritustel, ei saanud ma olla blogi juures ja tuli kaugust blogist. Ma ei jôudnud teha nii palju postitusi kui varem ja see nägi postituste, lugejate ja kommentaaride hulgas. Seitsme aasta jooksul on mitmed blogisôbrad lôpetanud oma tegevuse ja mina ei ole kiire elu tôttu suutnud otsida uusi sôpru. Seda näeb selles, et viimastel aastatel ei ole enam kommentaare postituste lôpus kui oli alguseaastatel. Ei ole ka ise jôudnud teistele eriti palju kommentaare kirjutada, sest minagi pean rajama oma aja kasutamist ja ma ei jaksa tööpäeva järgi istuda kôiki ôhtuid internetis.

Tänud, tänud, tänud! Pidevalt tuleb blogisse kutseid Soomest ja viimasel ajal on hakanud tulema ka Eestist. Osalen üritustel oma vôimaluste piires ja iseenesest môistetavalt on see blogi reklaamijatele hea reklaamikanal. Blogi statistikast näen, kuidas reklaampostitusi on loetud sadu ja tudandeid kordi ja aeg-ajalt tôusevad need blogi statistikas esile. Olen eelistatud olukorras selle tôttu, et minul on olnud palju huvitavaid kohtumisi oma alast innustunud spetsialistidega ja nende ind on loomulikult positiivselt môjutanud ka mind. Nautides heast toidust ja toredast seltskonnast vôib tunda ainult rahulolu ja tänutunnet. Minu blogi on ükskord kutsutud ka ühe Soome toiduportaali alla, aga siis oli minul oma blogist küllastumise tunne sees ja ma ei tahtnud vaadata vanu postitusi blogi Top-nimekirjas, mis ei esinda enam minu praegust maitset ja mina ning ma ei tahnud nendega minna suuremale palstale. Seda blogi peab palju uuendama, aga minul ei ole praegusel hetkel resursse selle jaoks. Minult on küstitud, mida ma saan reklaamide tegemise eest? Kôik need kohtumised huvitavate inimestega ja hästi korraldatud üritused on rikastanud minu elu väga palju ja selle väärtust ei ole vôimalik môôta. Tasuta see minule ei ole tulnud, sest ma maksan rahaväärtuses tulnud tulust tulumaksu. Muidugi välituvad saadud kogemused ka minu enda kodukööki ja aastate jooksul on välja arenenud rutiine tegevus, kuidas ma pööritan oma kodumajandust ja seda blogi. Kokkuvôttena öeldes, see blogi jätkab sobiva aktiivsusega omas rutiinis, osalen vôimaluste piires üritustel kui kutseid osalemiseks tuleb ja jagan oma koduköögis valmistatud toitude retsepte kuni midagi muutub.


Sünnipäevateemalisse, Jaanipäevalôhnalisse postitusse ja suveaega sobib suurepäraselt Maasika ja roosi teralehtemoosi maitseline Brita tort. Roosi teralehemoos on soome toode Kotaja talust Vampulast. Moos on valmistatud viiest Rosa Rugosta ôiest. Tutvus selle moosiga algas minul paar aastat tagasi Herkkujen Suomi (Delikatesside Soome) meediale korraldatud tutvusringkäigult. Moos sobib muidugi juustuga nautimiseks, aga mina nägin ka vôimalust kasutada seda suvises Brita tordis. Vähemalt Espoos Iso Omena K-citymarketis on see moos müügil. Eestis olen paar aastat tagasi Pôltsamaa Roosiaiast ostnud kaasa Bulgaaria roosimoosi.


Brita tort on üks vallatu tort, sest see hakkab ahjus küpsemise ajal oma elu elama ja vôtab sisse täiesti oma ettearvamatu kuju. Kasutasin tordi pôhja valmistamisel Laitila Free Range kanamune ja tordipôhi tuli hea kodukanamunade maitsega ja selle värv tuli ilus kollane. Tordi pôhi ja täidis ônnestusid nii suurepäraselt, et selle tordi söömine oli üks suur lôbu ja nauding. Suurepärane suvetort! Roosimoos annab tordile uue pikantsema väljavaate ja üllatusmomendi söömishetke. Soovitan soojalt seda torti ka ise küpsetada.


15 suurt tükki
Valmistus1,5 tunti + pôhja jahtumise aeg

Pôhi:
vôid küpsetuspaberi määrimiseks
150 g toasooja vôid
1 ½ dl suhkrut
4 Laitila Free Range kanamunakollast
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 ½ dl rasvavaba piima

Besee:
4 Laitila Free Range kanamunavalget
2 dl suhkrut
poatäis mandlilaaste

Täidis:
4 dl vahustatavat rôôska koort
3 sl vôi maitse järgi suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
100 g vôi maitse järgi Finnish Plant roosi kroonlehe moosi

250 g maasikaid
tuhksuhkrut

Vahusta pehme vôi ja suhkur. Vahusta hulka üks munakollane korraga. Ühenda nisujahu ja küpsetuspulber. Sega se vaheldumisi piimaga taigna sisse. Määri vôi küpsetuspaberile. Aseta see suurele ahjuplaadile. Määri taigen küpsetuspaberile ahjuplaadi suuruseks. Pese ja kuivata kööbikombaini kauss ja vispel. Vahusta munavalged kôvaks vahuks ja vahusta hulka vähe haaval lisades suhkur. Kui seos on kôva ja läikiv, määri see taignale. Raputa peale mandlilaaste.


Küpseta ahju keskmisel tasemel 175-kraadis umbes 25 minutit kuni besee on pealt pruunikas. Anna jahtuda.

Loputa maasikad vajaduse korral. Lôika kannad ära ja tükelda maasikad. Jäta môned maasikad tordi kaunistamise jaoks. Vahusta koor, suhkur ja vaniljesuhkur. Sega hulka roosimoos ja maasikatükid.

Poolita jahtunud tordipôhi. Tôsta üks pool serveerimiskandikule. Määri täidis peale. Tôsta teine pôhjapool peale. Kaunista maasikatega ja raputa pinnale tuhksuhkrut. Serveeri.

3 kommenttia:

  1. Onnea 7-vuotiaalle!

    Brita on aivan ihana kesäkakku!

    VastaaPoista
  2. Инстраграмм остается самой популярной площадкой для продвижения собственного бизнеса. Но, как показывает практика, люди еще чаще подписываются на профили в которых уже достаточное количество подписчиков. В случае если заниматься продвижение своими силами, потратить на это можно очень много времени, поэтому гораздо лучше обратиться к специалистам из Krutiminst.ru подробнее https://comisionestatuto.unmsm.edu.pe/

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...