maanantai 28. helmikuuta 2011

Norjan ja Tanskan ruokablogilistat

Ei kahta ilman kolmatta….

Miten unohdin, että yksi Suomen naapurimaa on Norja! Selitykseni on se, että kaikkien muiden Suomen naapurimaiden ruokablogilistat löysin melkein sattumalta enkä tiennyt heti, mistä norjalaista samanlaista listaa etsiä? Sitten tuli mieleen, että yksi ruokabloggaaja Christian Tikkanen, jonka blogi Christians mat och minnen, samlade recept on Blogilistalla asuu Norjassa ja kysyin häneltä apua. Sain häneltä linkin Matsiden, mikä vie norjalaiseen ruokamaailmaan ja mistä löytyy linkkejä myös moneen ruokablogiin. Suuret kiitokset, Christian! Hän on luvannut minulle toimittaa jatkossa myös tanskalaisia ja islantilaisia listoja jos hän sellaisia löytää, koska haluan tutustua blogien kautta muidenkin Pohjoismaiden keittiöön.

Itse löysin Google-kääntäjän avulla seuraavaan norjalaisen ruokablogilistan
Norske matblogger ja tanskalaisen listan Grydeskeen.

Valitettavasti en löytänyt Islannin ruokablogilistaa.

Silloin kun on enemmän aikaa, käyn kunnolla tutustumassa Norjan ja Tanskan ruokablogeihin ja varmasti joku niistä joutuu minun blogilistan sivupalkkiin.

5 kommenttia:

 1. Onpa kiva, että olet tehnyt tutkimusmatkaa myös Norjaan ja Tanskaan. Käyn ajan kanssa tutkimassa. Kiitos taas tästä :)

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä, se on julkista tietoa. Mielestäni on hyvä tietää, mitä tapahtuu nykyaikana myös naapurimaissamme ja nyt on uusi Pohjoismainen keittiö noussut maailmassa esille. Niin, miten olen aikaisemmin sanonut, ruokablogeissa voi katsoa suoraan ihmisten keittiöön ja lautaselle. Mielenkiintoni tietenkin johtuu siitä, että olen itse kaksikulttuurinen ja -kielinen (Eesti-Suomi) ihminen ja eestiläiset ovat muutenkin taustaltaan monikulttuurisia. Paljon puhutaan Eestin Neuvostoliiton aikakaudesta ja kyllä me seljankaa syömmekin, mutta minä omalla hiljaisella äänellä haluan sanoa senkin, että 700 vuotta eurooppalaisten vierashallitsijoiden vallanaikaa Eestissä on jättänyt monta kertaa syvemmän jäljen eestiläisten ruokapöytään. En ota kantaan, mikä on eestiläisille ollut parasta aikaa, koska se voi kiihdyttää tietyntyyppisiä ihmisiä ja yleensä ihmisillä on niin erilaisia makuja, taustoja, käsityksiä asioista, mitä halutaan nähdä ja mitä ei haluta nähdä. Meillä on kotona paljon puhuttu ruuasta, mm. eestiläisestä ja suomalaisesta sekä minun sopeutuminen suomalaiseen yhteiskuntaan alkoi myös ruuan kautta. Niin, että mielenkiinnolla seuraan, minkälaisia ruokakeskusteluja Suomessa käydään. Kun löysin Ruotsin ja Tanskan blogilistat ja joitakin ruokasivuja, silloin tuli minulle sisään hyvin tuttu tunne, ihan kuin olisin kävellyt sisään eestiläiseen kahvilaan tai istunut eestiläisen tutun ruokapöydässä. Voi vitsi niitä täytettyjä murotaikinasta koreja, voileipiä ja paksulla voikreemillä koristettuja leivonnaisia! Taas tuli muistutus siitä, että Tallinna on vanha Tanskan kaupunki ja Hansaliiton kaupunki. Sinun kuvat vanhankaupungin lyhdyistä toivat vielä selvemmin sen asian esille. Ok, siitä voi kirjoittaa pitkiä tarinoita. Haluan leipoa jatkossa joitakin leivonnaisia, mitkä ovat Eestissä kahvilaklassikoita. Haluan leipoa Maijun ohrarieskoja kun nyt on ohje saatavilla hänen blogissaan Luomua pöydällesi. Sitten haluaisin leipoa anoppini kanssa kalarukkoa. Puolisolta tulee jatkuvasti ruokatilauksia, mitä pitää toteuttaa, sitten on vielä pitkä lista blogeista saatuja ruokaideoita…. huh! Urakka jatkuu.

  Muuten, yhtäkkiä huomasin joissakin eestiläisten blogien sivupalkissa suomalaisia blogeja….. Hyvä Eesti, hyvä Suomi! Tästä saa ruokakulttuurimme nostetta! Silakan ja ruisleivän voimalla eteenpäin! Nyt paluu arkeen….

  VastaaPoista
 3. Hej. Pipahdin sattumalta tänne ja välähti samantien mieleen että minulla han on ainakin yksi oikea islantilainen rukablogi jonka voisin välitää sinulle. En ole itse sitä blogia juuri paljon seurannut mutta islantilaista ruokaa se kuitenkin käsittelee. Jos oikein alkaa etsimään niin voi olla että tämän blogin kautta löytyy lisää Islantilaisia rukablogeja. Osoite on:

  http://icecook.blogspot.com/

  Terveisin: Christian
  Ja oikein hyvää Juhannusta sinulle.

  VastaaPoista
 4. Hei Christian! Suuri kiitos sinulle, että muistit minua! Käyn tutustumassa, minkälaisia blogeja löydän. Sinullekin Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
 5. No voi vitsi! Täältä on poistunut yksi Christianin viesti, missä oli Tanskan ruokablogilista... Poistin oman viestin, missä oli kirjoitusvirhe ja nyt on poistunut toinenkin viesti. Blogger on ollut kankea tänään. En jaksaa nyt syventyä teknisiin ongelmiin. Kävin grilli-ilta varten grilliä puhdistamassa ja kohta alkaa Juhannuksen vietto. Sorry, Christian!

  VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...