lauantai 19. helmikuuta 2011

Ruotsi, Suomi, Venäjä ja Eesti ruokabloggaavat

Tämä blogitauko saa sitten toisen päivityksen……

Viimeinen bloginkirjoitus Eestin ruokablogien TOP 10:sta kiinnosti yllättävän paljon suomalaisia ja eestiläisiä lukijoita. Kiitos kaikille kävijöille! Tutustumalla naapurimaan blogeihin saa kuvan siitä, mistä ihmiset ovat kiinnostuneita, mitä syövät ulkona ja mitä valmistavat kotikeittiössään. Eestin ja Suomen ravintoloitsijat käyvät jo kokkaamassa naapurimaan ravintoloissa, nyt sitten voivat suomalaiset ruokabloggaajat mennä linkkimatkalla kylään suoraan eestiläisten kotikeittiöön. Pitkä lista eestin ruokablogeista löytyy Perenaine.ee (suomeksi Emänäntä.ee) sivulla.

Ehkä osat lukijat ovat jo löytäneet täältä linkkilistan, mihin olen koonnut ruoka-tietoa mm. lähinaapureistamme, koska meillä on paljon yhteistä historiaa, mikä on vaikuttanut myös meidän ruokakulttuuriimme. Blogitauon aikana löysin mm. tuoreen ruotsalaisen Ruokablogihuippulistan (TOP listan) Matbloggstoppen'n.

Listalta näkee, minkälaiset ovat länsinaapurimme suositut ruokablogit. Kannata mennä sinnekin makumatkoille jos et ole vielä käynyt! Ruotsalaiset osaavat herkutella! Mmmm! Haluaisin istua monen ruotsalaisen bloggaajan ruokapöydässä.

Suomieestiläisen rouvan ylläpitämästä blogista Annuska köögis (suomeksi Annuska keittiössä) löysin linkin itänaapurimme keittiöfoorumiin Kuharka'an. Hänen sivulla on myös venäläisen ruokablogin Densa'n linkki. Voi käydä katsomassa Venäjän ruuanlaittajien keittiötaitoja. Se on täysin erilainen maailma.

Koti-Suomi. Suomen ruoka- ja leivontablogit löytyvät Blogilistalta. Pidän hyvin paljon siitä, että listalla on eri avainsanojen alla blogit päivityksen, aakkosten ja suosion järjestyksessä sekä helposti löydettävissä. Suomalaisista ruokablogeista voi lukea, miten vilkasta ruoka-alan keskustelua niissä käydään. Suomessa seuraa ruokablogien tasoa ja jakaa palkintoa Kuukauden ruokablogi Sre (Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma).

Virkistäviä ja maukkaita linkkimakumatkoja kaikille blogissani kävijöille!

Voit ottaa matkalle mukaan Google-kääntäjän.

6 kommenttia:

 1. Hei, olen miettinyt sitä sinun kommenttia että laitan aterioistamme kuvausta. Laitan varmaan keväämmäällä jotain blogiini. No nyt kun on saattanut 2 tytärtä jo aikuikseksi ja omaan kotiin ja tuo poikakin kohta 17 v. Niin ei oikein suunnittele sapuskoja kauheesti etukäteen, ne tulee sit niinku extemporee. Tänäänkin meillä oli vain lämppäreitä kinkkulla, ananaksella, mausteena silputtuja oliiveja ja paljon valkosipulia. Maustan aina Provencen yrteillä lämppärit. Itselleni tein tonnikala,sipuli,kapris, oliivi-täytteellä creamfraichejuustoraaste päälle. Viikonloput lepään, työni on senverran rankkaa. Keväällä sitten Männiköllä kokkaan enemmän :)

  VastaaPoista
 2. Hei Maiju! Kiitos kun muistit minut ja vastasit niin henkilökohtaisesti. Se ehdotus laittaa perheesi tekemiä ruokia blogiin oli vaan heitto. Tietenkin tee näin, miten on sinulle parasta. Ymmärrän täysin, että työelämä voi verottaa niin paljon, ettei kotona jaksaa enää kovin paljon tehdä. Vaikka minulla on pelkästään ruokablogi, kuitenkin meidänkin elämän arki ja ruokapöytä ovat aika tavallisia. Niin mekin syömme paljon jääkaapissa olevia jämiä, voileipiä, kierrätämme kaappeja ja sitten keksimme niiden löydöksistä jotain syötävää. Niin, miten olet huomannut, keitän isoja kattiloita keittoja ja sitten syömme sitä 2-3 päivää, usein pakastan ylimääräisen ruuan, sulatan ja otan töihin evääksi mukaan jne. Ruokablogin perustamisen yksi idea oli se, että saada pientä vaihtelua ja hohtoa arkeen kun pitää kuitenkin laittaa perheelle ruokaa ja kotikeittiö ei ole aina kovin glamour-paikka. Niin, että tsemppiä sinulle ja jaksamista! Lämppäreitä täälläkin usein syödään.

  VastaaPoista
 3. Sait minut kuitenkin asiaa miettimään enemmän, avasin uuden blogin "Luomua pöydällesi" tänä aamuna. Otan tuon blogin pitämisen hitaasti, painotan kuitenkin täysin Luomua.
  Kiitos kun sait minut tähän, mietintä kesti, nyt on systätty alulle :)

  Päivitys on hidasta kun tämä työelämä todella vie voimani ja aikani.

  Jatkan Männiköllä sekaravintoa omatekemänä, tuo Luomu menee myös varojen mukaan, koska on tyyriimpää.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Hei Voisula! Nämä taukopäivityksesi ;) ovat olleet tosi kivoja. Kiitos! Olen monta linkkaamaasi blogia käynyt jo kurkkaamassa. Tutustun ajan kanssa vielä paremmin. Eestin ruokakulttuuri kiinnostaa minua ja kivoja ruotsalaisiakin linkkejä olet löytänyt. On se vaan hauskaa, kuinka ruoka inspiroi ympäri maailmaa, ihan arkinenkin ruoka.

  Tykkään kovasti blogistasi :) ja laitoin sen vihdoin sivupalkkiini linkkilistalle, on pitänyt jo aiemmin. Onhan ok? Hauskaa, jos vielä useampi löytäisi tiensä tänne. Blogisi on virkistävän erilainen.

  VastaaPoista
 6. Hei Maiju! Ihanaa kun sait rohkeutta minulta. Joskus pitää saada joku indikaatio ulkopuolelta, että asia tulisi itselle täysin selväksi ja voisi sanoa sen äänekkäästi julki. Kiitos sinulle itsellesi! Kävin jo kurkistamassa alkusanoja uudessa blogissasi. Voisi kuvitella, että isoäitien tekemät ruuat kiinnostavat suomalaisia. Olen katsonut sen verran tv-kokkien ohjelmia ja monet ovat ottaneet esille mummojen vanhat retseptivihkot, missä löytyy arvokaita ruoka-aarteita. Heti tulee mieleen Nigella. Jään mielenkiinnolla odottamaan sinun ohjeita siellä! Uskon, että myös taloudellinen puoli löydä ratkaisun. Menestystä uudelle blogillesi!

  Hei Omenaminttu! On kyllä kiva tauko… Sain kuitenkin myös valmis uuden linkityksen. Kun sinulla on kysyttävä eestiläisestä ruokakulttuurista, kysyy vaan, jos vaan osan vastata. Ruotsalaisilla on paljon blogilistoja. Esim. Sötä Sakerin sivulla on linkkejä Ruotsin blogilistoista. Minulle itselleni on ollut linkkimatka suoranaisesti ravistuttava, koska olen nähnyt, miten rennolla ja hauskalla tyylillä voi tarjota ruokaa. Itse olen ollut turhan totinen ja stressaantunut yhdestä pienestä tahrasta ”väärässä paikassa”… Kiitos kun tykkäät blogistani, se lämmittää sydäntäni. Hyvä kuulla, että se on virkistävän erilainen. Tietenkin voit laittaa blogini linkin sivupalkkiin. Minä en ole osannut keneltäkään kysyä sitä, luulin vaan, että voi laittaa, koska kaikki sitä tekevät. Maaliskuussa tulee sitten uusia ohjeita, koska syödä on pakko ja ruokaa on laitettu…

  VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...