torstai 10. helmikuuta 2011
Luumu-tummasuklaakonvehdit For Someone Special
Konvehtisarja 5/5
32 kpl
Valmistusaika yhteensä noin 2 tuntia
13 kpl kuivatettuja luumuja
6 cl punaviiniä
13 kpl saksanpähkinää
130 g tummaa suklaata
2 kpl Digestive keksiä, täysjyvä
1 tl chilijauhetta
Dr. Oetker'n sydänkoristekuvioita
64 kpl Bruno'n karamellivuokia (2 vuokaa per 1 konvehti)
Leikkaa luumut 6 palaan. Pane ne punaviiniin maustumaan 1,5 tunniksi. Murenna sormien välissä keksit ja hienonna veitsen avulla pähkinät. Sulata suklaa hitaasti vesihauteessa. Nosta kulho suklaalla kattilasta ulos. Sekoita ensiksi suklaaseen chilijauhe. Sen jälkeen kaada muut aineet joukkoon (punaviiniä jää vaan tilkka kupin pohjalle, mutta kaada se myös kulhoon). Sekoita kaikki aineet keskenään. Konvehtimassa on aika löysä, mutta ota samankokoisia määriä massaa sormilla kulhosta ja laita ne varovasti karamellivuokiin. Täytä vuokia näin paljon kuin massaa riittää. Ota yhdelle konvehdille 2 vuokaa sen takia, että silloin on vuoalla vahvempi väri ja siitä tulee kaunis mansetti konvehtien ympärille. Koristele konvehdit sydänkoristekuvioilla. Nosta konvehdit isolla lautasella jääkaappiin/kylmään, missä ne kovettuvat.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti