sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Lämmittävä tomaattinen papu-jauhelihakeitto – Soojendav tomatine oa-hakklihasupp


Koleaan, kosteaan ja viileään kaamokseen sopii lämmittävä tomaattinen papu-jauhelihakeitto. Se keitto valmistuu nopeasti ja se on oikea proteiinipommi. Valmistin keiton lauantaina ja treenasin sunnuntaina. Silloin olikin hyvä syödä viikonloppuna lämmittävää tomaattista papu-jauhelihakeittoa. Ostin marketista Apetit papusekoituksen, käytin chilimausteista tomaattimurskaa ja lisäsin keiton päälle lautaselle vielä lusikallisen crème fraîchea pehmentämään makua. Hyvä tuli.

6 annosta
Valmistus 30 minuuttia

1 l kylmää vettä
300 g Apetit papusekoitusta
2 keskikokoista porkkanaa
loraus oliiviöljyä
400 g naudan jauhelihaa
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
nippu tuoretta meiramia tai ripaus kuivattua meiramia
nippu tuoretta timjamia tai ripaus kuivattua timjamia
muutama lehteä tuoretta basilikaa tai ripaus kuivattua basilikaa
1 ½ luomulihaliemenkuutiota
370 g chilimaustettua tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
muutamia kokonaisia mustapippureita
ripaus sokeria
tarvittaessa suolaa

crème fraîchea

Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kaada kylmä vesi kattilaan ja nosta kattila hellan kuumalle levylle. Anna vedellä nousta kuumalla levyllä kiehumaan, lisää suola, papusekoitus ja porkkanapalat sekä keitä aineita keskilämmöllä pari-kolme minuuttia.

Ruskista ja kypsennä jauhelihaa, sipulia ja valkosipulia isolla pannulla kuumassa öljyssä. Lisää lihaliemikuutio, hienonnetut yrtit sekä tomaattimurska sekä kääntele aineet keskenään. Kaada jauhelihasekoitus kattilaan. Lisää laakerinlehdet, pippurit, ripaus sokeria ja sekoita aineet keskenään sekä anna keitolla kyspyä kannen alla keskilämmöllä kunnes maut ovat tasoittuneet sekä pavut ovat pehmeitä. Tarkista maku sekä lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoile crème fraîchen kera.

***

Koleda, niiske ja külma hilissügisesse sobib soojendav tomatine oa-hakklihasupp. See supp valmib kiiresti ja see on ôige valkupomm. Valmistasin supi laupäeval, treenisin pühapäeval ja nii oligi hea suppi süüa nädalavahetusel. Ostsin marketist Apetit oasegu, kasutasin chilimaitselist purustatud tomatit supi sees ja lisasin taldrikule veel crème fraîchet pehmendama maitset. Hea tuli.

6 portsjonit
Valmistus 30 minutit

1 l külma vett
300 g Apetit oasegu
2 keskmise suurusega porgandit
lonks oliiviôli
400 g veise hakkliha
2 shalottisibulat
2 küüslaugu küünt
väike kimp värsket majoraani vôi tl otsatäis kuivatatud majoraani
väike kimp värsket tüümiani vôi tl otsaga kuivatatud tüümiani
môned lehed värsket basiilikut vôi tl otsaga kuivatatud basiilikut
1 ½ mahetoodetud veiselihaleemekuubikut
370 g konserveeritud chilimaitselisi purustatud tomateid
2 loorberilehte
môned musta pipra terad
veidi suhkrut
vajaduse korral soola

crème fraîchet

Koori ja tükelda porgandid. Koori ja haki sibulad ja küüslaugu küüned.

Kalla külm vesi potti ja tôsta pott pliidi kuumale plaadile. Anna veel tôusta keema, lisa soola, oasegu ja porganditükid ning keeda aineid keskmisel temperatuuril paar kolm minuutit.

Pruunista ja hauduta hakkliha, sibulat ja küüslauku suurel pannil kuumas oliiviôlis keskmisel temperatuuril. Lisa lihaleemekuubikud, hakitud ürdid ja purustatud tomatid ning sega ained omavahel läbi. Kalla hakklihasegu potti. Lisa loorberilehed, piprad, veidi suhkrut ja sega ained kulbiga läbi. Anna supil keeda keskmisel temperatuuril kaane all kuni kôik maitsed on ühtlustunud ja oa on pehmed. Kontrolli maitse ja lisa vajaduse korral soola vôi suhkrut.

Serveeri crème fraîchega.

4 kommenttia:

  1. Keitot on ihania: helppoja tehdä ja kätevä lämmittää uudelleen:-)

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...