maanantai 16. marraskuuta 2015

Uuniperuna, -keltajuuri ja –kurpitsa – Ahjukartul-, kollane peet ja –kôrvits


Tästä tulee sitten uunivihanneksien ohje, mitä söin siirapilla glaseeratun porsaan potkan kera. Laita vihannekset uuniin noin 40 minuuttia ennen potkan uunista ulosottamista.

4-6 annosta
Valmistus 1 tunti

500 g keltajuurta
6 keskikokoista yleisperunaa
oliiviöljyä
jauhettua mustapippuria
suolaa

700 g kurpitsaa
oliiviöljyä
jauhettua muskottipähkinää

kuivattua Provance yrttisekoitusta

Kuori perunat ja keltajuuret, huuhtele kylmässä vedessä ja paloittele. Nosta palat isoon kulhoon, ripottele pinnalle pippuria ja suolaa sekä valuta noin ½ dl oliiviöljyä sekä kääntele juureksia näin, että mausteet ja oliiviöljy kattaa tasaisesti juurekset.

Leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Leikkaa siemenosa ja kuori pois sekä paloittele kurpitsa. Nosta palat toiseen kulhoon, ripottele pinnalle muskottipähkinää ja suolaa sekä valuta vielä pinnalle oliiviöljyä. Kääntele kurpitsaa näin, että mausteet ja oliiviöljy kattaa tasaisesti kurpitsan.


Laita uunipelille leivinpaperin arkki ja nosta peruna- ja keltajuurien palat yhdelle puolelle uunipelille ja kurpitsapalat nosta toiselle puolelle uunipellille. Ripottele pinnalle Provance yrttisekoitusta.

Paista uunin ylätasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat pehmeät. Kääntele vihanneksia kerran lastalla paistamisen aikana.

Tarjoile porsaan potkan ja lihaliemikastikkeen kera. Lisukkeeksi sopii vielä puolukkahillo.

***


Siit tuleb siis ahjuköögiviljaretsept, mida sôin siirupiga glasuuritud seajalaga. Pane köögiviljad ahju umbes 40 minutit enne seajala ahjust väljavôtmist.

4-6 portsjonit
Valmistus 1 tund

500 g kollast peeti
6 keskmise suurusega kartulit
oliiviôli
jahvatatud musta pipart
soola

700 g kôrvitsat
oliiviôli
jahvatatud muskaatpähklit

kuivatatud Provance ürdisegu

Koori kartulid ja kollased peedid, loputa külma vee all läbi ja tükelda. Tôsta tükid suurde kaussi, jahvata pinnale pipart ja soola ja nôruta pinnale ½ dl oliiviôli ning pöörita juurvilju nii, et oliiviôli ja maisteained katavad ühtlaselt köögiviljad.

Lôika kôrvits sektoriteks. Lôika seemneosad ja koor ära ning tükelda ka kôrvits. Tôsta tükid teise kaussi ja raputa pinnale muskaatpähklit, soola ja nôruta veel pinnale veidi oliiviôli ja jälle pöörita kôrvitsat nii, et oliiviôli ja maitseained katavad ühtlaselt kôrvitsa.

Pane küpsetuspaberi tükk ahjuplaadile ja tôsta ühele poolele kartuli- ja kollase peedi tükid ning teisele poolele tôsta kôrvits. Raput apeale Provance ürdisegu.

Küpseta ahju ülemisel kôrgusel 175 kraadis umbes 40 minutit vôi nii kaua kuni köögiviljad on pehmed. Pööra ühe korra köögivilju küpsemise ajal.

Serveeri seajala ja lihaleemekastmega. Lisandiks sobib veel pohlamoos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...