perjantai 25. maaliskuuta 2016

Herkkusienipasta sieni-tryffelitahnan kera – Shampinjonipasta seene-trühvelipastaga


Minä rakastan pastaa, koska se on maukas, valmistuu nopeasti ja täyttää vatsaa. Sitä paitsi kuntoilija tarvitsee hiilareita. Eilen illalla työpäivän jälkeen ajattelin aloittaa Pääsiäislomalla ja valmistaa herkkusienipastaa sieni-tryffelitahnalla. Stockmannin Pariisin-päiviltä ostin herkkuosastolta mukaan pienen purkin sieni-tryffelitahnaa ja tietenkin minulla oli kipinä sisällä nopeasti kokeilla sitä tuotetta. Siksi päätin avata oman Pääsiäisen just herkkusienipastalla, mikä sisältää sieni-tryffelitahnaa. Olin jo ostanut kotiin karitsan maustamista varten rasiassa espanjalaista rosmariinia ja timjamia sekä ne yrtit sopivat hyvin herkkusienien kera. Tämä ateriakerta on siksikin sopiva, koska se ei sisällä lihaa ja ei ole raskasta ruokaa. Sunnuntaina syödään sitten lammasta, rahkaa ja suklaata.


Sieni-tryffelitahna sisältää herkkusieniä, mustaa oliivia, mustaa kesätryffeliä (5%), yrttejä, suolaa sitruunamehua ja aromeja. Pastan väri tuli harmaa, mutta se ei ole harmaata ruokaa maultaan. Herkkusienipasta sieni-tryffelitahnan kera on hyvin maukasta ja aromikasta ruokaa. Se on fantastista! Syömisen jälkeen heräsi minulla heti kysymys, että löytyykö sitä tahnaa Pariisin-päivien ulkopuolella Stockmannin herkussa, koska haluan sen pastan omalle vakioruokalistalle.

Hyvää Pääsiäistä! Silloin kun minun valmistamani karitsan entrecôte onnistuu, tulee siitäkin postaus.

4 annosta
Valmistus 20 minuuttia

loraus oliiviöljyä
ripaus Himalajan ruususuolaa
250 g fusillipastaa

Kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
200 g virolaisia luomu babyherkkusieniä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl kappareita
nippu tuoretta espanjalaista timjamia
5 espanjalaista rosmariinilehteä
ripaus Himalajan ruususuolaa
85 g / 1 purkki Stockmanni sieni-tryffelipastaa
2,5 dl Valio Crea Mustapekka pippurijuusto – ruokakermaa
tarvittaessa sitruunan mehua

parmesaania

Laita pasta kiehumaan suolalla ja oliiviöljyllä maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan ja pasta valmistuu silloin kun valmistat kastiketta.

Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Huuhtele kapparit kylmän veden alla ja valuta vesi pois. Puhdista babyherkkusienet mahdollisesta mullasta ja isommat herkkusienet leikkaa kahteen osaan.

Laita kasari kuumalle levylle, kaada 0, 5 dl oliiviöljyä kasariin ja anna öljyn kuumentua kunnes pieniä kuplia alkaa tulla kasarin pohjalle. Kaada herkkusienet kasariin ja kypsennä sieniä keskilämmöllä kannen alla kunnes herkkusienet ovat saaneet pinnalle hieman kultaista väriä ja ne ovat kypsiä. Lisää kappari, valkosipuli, timjamin lehdet ja hienonnettu rosmariini sekä ripaus suolaa. Anna kypsyä pari minuuttia aineita kasarissa sekoittaen. Lisää sieni-tryffelitahna ja ruokakerma sekä sekoita aineet hyvin keskenään. Anna kastikkeella hautua miedolla lämmöllä kunnes kaikki maut ovat tasoittuneet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, yrttejä ja sitruunan mehua. Lisää kasariin keitetty pasta ja pari ruokalusikallista pastan keitinvettä ja kääntele pastaa kasarissa niin, että kastike peittää pastan.

Tarjoile heti parmesaanijuustoraasteen ja lasillisen viinin kera.

***


Minule meeldib pasta, sest see on maitsev, valmib kiiresti ja täidab kôhtu. Pealegi tervisesportlane vajab süsivesikuid. Eile ôhtul tööpäeva järgi otsustasin alustada oma Lihavôttepühade tähistamisega ja valmistada shampinjonipastat seene-trühvelipastaga. Eesti keeles kôlab selle toidu nimetus naljakalt, aga ma ei oska paremat nime sellele anda. Stockmanni Pariisi-päevadelt ostsin delikatessiosakonnast endale kaasa purgi seene-trühvelipastat ja muidugi oli minul kange tahtmise kohe proovida seda toodet. Sellepärast otsustasin avada oma Lihavôttepühad just shampinjonipastaga, mis sisaldab seene-trühvelipastat. Olin juba ostnud oma talleliha jaoks karbid hispaania rosmariini ja tüümiani. Need on head pakendid, sest nendes on just sobivat ürdioksi üheks pühadekorraks. Hispaania tüümiani oksad on lôigatud suurest pôôsast ja nende lehti on väga lihtne tugevast ürdioksast sörmedega tômmates eemaldada. Pealegi tüümian ja rosmariin sobivad shampinjonidega hästi kokku. See toidukord oli sellegi poolest sobiv, sest see ei sisalda liha ja ei ole eriti raskelt seeditav toit. Pühapäeval sööme siis rasket lammast, kohupiima ja shokolaadi.

Seene-trühvelipasta sisaldab shampinjone, musta oliivi, musta suvetrühvlit (5%), ürtte, soola, sidrunimahla ja aroome. Toidu värv tuli hall, aga see ei ole hall toit oma maitse poolest. Shampinjonipasta seene-trühvelipastaga on väga maitsev ja aroomikas toit. See on fantastiliselt hea pasta! Söömise järgi ärkas kohe küsimus, et kas seda seene-trühvelipastat on ainult Pariisi-päevade ajal Stockmanni delikatessis müügil, vôi on see nende püsiartikkel, sest ma tahan selle pasta enda püsimenüüsse saada.

Häid Lihavôttepühi! Siis kui minu valmistatud talle entrecôte ônnestub, tuleb ka sellest postitus.

4 portsjonit
Valmistus 20 minutit

lonks oliiviôli
veidi Hispaania roosisoola
250 g fusillipastat

Kaste:
0,5 dl oliiviôli
200 g eesti mahetoodetud babyshampinjone
2 küüslaugu küünt
1 sl kapriksia
kimp värsket hispaania tüümiani
5 hispaania rosmariinilehte
veidi Hispaania roosisoola
85 g / 1 purk Stockmanni seene-trühvelipastat
2,5 dl Valio Crea Mustapekka piprajuustu – toidukoort
vajaduse korral sidruni mahla

riivitud parmesanjuustu

Pane pasta keema soola ja oliiviôliga maitsestud vette pakendi juhendi järgi ja pasta valmistub samal ajal kui valmistad kastet.

Koori ja haki küüslaugu küüned. Loputa kaprikset külma vee all ära ja nôruta vesi välja. Puhasta shampinjonid vôimalikust mullast ja lôika suuremad shampinjonid pooleks.

Pane kôrge äärega pann kuumale pliidile, kalla 0,5 dl oliiviôli pannile ja anna ôlil kuumeneda kuni väikseid mulle hakkab tekkima panni pôhjale. Kalla shaminjonid pannile ja küpseta neid kaane all kuni shampinjonid on küpsed ja saanud pinnale ilusat kuldset värvi. Lisa kaprikset, küüslauk, tüümiani lehed ja hakitud rosmariin ning veidi soola. Anna küpseda paar minuutit aineid omavahel segades. Lisa seene-trühvelipasta ja toidukoor ning sega ained hästi omavahel läbi. Kontrolli maitset ja lisa vajaduse korral soola, ürte ja sidruni mahla. Lisa pannile keedetud pasta ja paar sl pasta keeduvett ning kääna kôik ained omavahel hästi läbi nii, et kaste katab ühtlaselt pastat.

Serveeri kohe riivitud parmesaanijuustu ja klaasi veiniga.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...