sunnuntai 15. elokuuta 2010

Kanakeitto





2 l

Valmistusaika 2 tuntia ja 30 minuuttia

1300 g belgialaista keittokanaa
1 keskikokoinen keltasipuli
4 keskikokoista porkkanaa
1 palsternakka (noin 100 g)
4 pientä lehtisellerin vartta + sen vihreät lehdet (voi olla myös varsiselleri)
1,5 dl Uncle Ben’s 7-corn-Equilinia
karkeaa merisuolaa
nippu tuoretta timjamia
kokonaisia mustapippureita
2 vartta kevätsipulia
2 laakerinlehteä
ripaus kuivattua rakuunaa
vettä

Puhdista kana, nypi nahkaan jääneet pienet sulat pois ja huuhtele kana vesihanan alla huolellisesti kylmällä vedellä. Purista kanasta niin paljon kuin mahdollista vettä ulos. Sido jalat langalla yhteen. Pane 3 l vettä isoon kattilaan kiehumaan. Ruskista kokonainen kana kasarissa molemmalta puolelta kannen alla. Nosta kana kattilaan kiehuvaan veteen. Kanalla pitää olla veden peitossa. Kuori vaahto veden pinnalta pois. Keitä kanaa noin 2 tuntia kunnes se on kypsä. Kääntele kanaa yhdeltä puolelta toiselle ja lisää vettä tarvittaessa. Lisää veteen 1,5 tl suolaa, paloiteltu sipuli, pippuri ja timjaminippu (sido timjami langalla nipuksi).

Kuori porkkana ja palsternakka. Paloittele ne ja varsiselleri. Hienonna kevätsipulin varret ja varsisellerin lehdet. Kun kana on kypsä nosta se isolle vadille jäähtymään. Ota myös timjaminippu keittoliemestä pois.

Voit keskeyttää keiton valmistamisen ja kun liha on jäähtynyt sekä sitä on mahdollista paloitella, jatka sitä.

Huuhtele jyväsekoitus ja lisää se kanaliemen joukkoon kattilaan. Keitä jyviä noin 10 minuuttia ja lisää porkkana sekä palsternakka. Anna kypsyä niillä noin 3 minuuttia. Lisää selleri. Keitä keittoa kunnes vihannekset/juurekset ovat kypsiä. Kuutioi keiton valmistamisen aikana kanan liha. Lisää se keittoon loppuvaiheessa. Lisää keittoon vielä laakerinlehdet ja rakuuna. Anna keitolla vielä hetken tasaisesti poreilla miedolla lämmöllä. Lisää hienonnettu kevätsipuli ja sellerin lehdet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.

Huom! Google-kääntäjät avulla selvitin, mitä 7 Corn-Equilinia sisältää. Paketilla oli teksti saksaksi. Se on 2 riisin ja 5 viljajyvien sekoitus: valkoista pitkä-jyvistä riisiä 45%, spelttiä 13%, kauraa 11%, ohraa 10%, villi-riisiä 9%, ruista 6%, vehnää 6%. Sekoitus sopii keittojen valmistamiseksi, mutta myös vihannesten, perunaruokien ja salaattien lisukkeeksi. Saatavilla marketeissa.

Kuva on suoraan kattilasta sen takia, että saisi paremman yleiskuvan keitosta. Lautasella jyvät jäävät pohjaan.

2 kommenttia:

  1. Oi, erilaiset kanakeitot ovat tosi hyviä.
    Kiitos 7-corn vinkistä! En olekaan sellaista vielä huomannut marketin hyllyllä. Ensi kerralla aion etsiä.

    VastaaPoista
  2. Hei! Tämä 7-corn-sekoitus oli todella hyvä löytö supermarketin hyllyltä. Kanakeittoon sopii se erinomaisen hyvin. Kanaa syödään meillä usein ja varmasti sitten saa seuraksi vielä sitä jyväsekoitusta…

    Sinulta on tullut herkullinen punaherukkapiiras. Mmmm… Pidän erilasten taikinoiden yhdistämisestä.
    Pitää kokeilla.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...