maanantai 16. elokuuta 2010

Spelttisämpylät



Löysin ohjeen Ihanat rapeat spelttisämpylät Birkkalan tilan kotisivulta. Jätin sämpylöille soikion muodon ihan vaihtelun vuoksi. Melkein aina ovat sämpylät pyöreät, olkoon ne tämän kerran soikiot. Sämpylät tulivat erittäin hyviä ja söimme ne pikku perheemme kanssa nopeasti pois. Pitää leipoa joku kerta uudestaan.

10 kpl

Valmistusaika 1 h 15 min

2½ dl vettä
½ dl maitoa
1/4 pkt hiivaa
1 tl suolaa
½ rkl hunajaa
2 dl Birkkalan puolikarkeita spelttijauhoja
4-5 dl Birkkalan ydinspelttiä (tai vehnäjauhoja)

Murenna hiiva haaleaan vesimaitoseokseen. Lisää suola ja hunaja. Lisää jauhoseos ja alusta taikina löysähköksi. Vaivaa taikinaa vain vähän. Ripottele taikinan pinnalle Birkkalan puolikarkeita spelttijauhoja ja peitä kulho liinalla. Anna taikinan nousta noin tunti. Kuumenna uuni noin 240 asteeseen. Ripottele leivinpöydälle runsaanpuoleisesti Birkkalan puolikarkeita spelttijauhoja ja kaada kohonnut taikina pöydälle. Älä vaivaa. Ripottele jauhoja myös taikinan pinnalle ja tee siitä varovasti ´pötkö´ jonka leikkaat terävällä veitsellä 8-9 osaan. Nostele palat pellille ja paista heti noin 10-15 minuuttia. Älä peitä sämpylöitä näin saat niihin rapean pinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...