perjantai 20. elokuuta 2010
Rusina-tummasuklaakonvehdit Tumma kaunotar
Konvehtisarja 3/5
10 kpl
Valmistusaika noin 2 tuntia
½ dl kivettömiä rusinoita
½ dl kivettömiä keltaisia kultarusinoita Etelä-Afrikasta
6 cl rommia
2 kpl Digestive täysjyvän keksejä
130 g tummaa suklaata
5 parapähkinää konvehtien sisään
4 parapähkinää konvehtien pinnalle
6 hasselpähkinää konvehtien sisään
5 hasselpähkinää konvehtien pinnalle
noin 0,25 tl kuivattua rosmariinia
3 neilikkaa
4 kokonaista maustepippuria
20 kpl Brunon muffinivuokia (2 vuoka per 1 konvehti)
Huuhtele rusinat ja pane ne talouspaperiarkille kuivumaan. Leikkaa keltaiset isot rusinat kahteen. Pane rusinat kuppiin ja kaada päälle 6 cl rommia. Anna niillä olla rommissa 1,5 tuntia.
Murenna sormien välissä keksit. Hienonna veitsellä pähkinät. Hienonna mortelissa neilikka, maustepippuri ja rosmariini.
Leikkaa muffinivuokien reunasta melkein puolet pois, niin että ne eivät olisivat kovin syviä.
Sulata suklaa vesihauteessa. (Katso ohje Sweet Sun konvehdit). Kaada hienonnettu mausteseos sulanut suklaan joukkoon ja sekoita ne keskenään. Anna hetken maustua. Kaada suklaaseen keksi- ja pähkinäpalat sekä rusinat (ei rommia). Sekoita kaikki ainesosat keskenään. Tee konvehtimassasta samankokoisia isoja palloja ja litistä ne vuokien pohjaan niin, että niistä tulee isoja konvehtinappeja. Ripottele pinnalle pähkinäpaloja ja painaa hieman sormilla palat konvehtien pinnalle kiinni. Säilytä konvehteja huoneenlämmössä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti