torstai 18. lokakuuta 2012

Uppopaistetut porsaan leikkeet - Friteeritud seashnitslid


Tervetuloa minun blogin lukijaksi, Kristiina!

Tämä on taas yksi niitä ruokaideoita minun puolisolta, mitä olen kotona hänen kuvauksen perusteella valmistanut. Puolisoni näki Eesti TV:n kanavalta ohjelmaa maailman parhaista ruokapaikoista ja ruoista sekä jättimäiset uppopaistetut porsaan leikkeet olivat yksi niistä herkuista. Ihmiset jonottivat ravintolaan syömään niitä leikkeitä. Ravintola sijaitsee jossain Itävallassa, Luxemburgissa, Belgiassa tai siellä päin Euoraappaa…. Jättimäiset leikkeet nuijitaan pitsinohuiksi, leivitetään sekä uppopaistetaan kaksi kerta. Tästäpäs tarkka ruoanvalmistus kuvaus sekä haastetta
valmistaa kotona niitä leikkeitä. Silti kokeilin valmista niitä sekä ainakin hyvät leikkeet sain, ei ihan maailman huipputasoa, mutta oivaa kotiruokaa silti tuli.

Minä käytin Snelmannin lehtipihvejä, mutta voi olla niin isoja porsaan leikkeitä kuin vaan pystyt käsittelemään ja on astia, missä niitä uppopaistaa. Minä paistin yhden kerran.

4 annosta
Valmistus 30 minuuttia

4 kpl / 480 g Snelmannin lehtipihviä viljaporsaan ulkofileestä tai niin isoja porsaan leikkeitä kuin sinulla on mahdollista saada
3 kananmunaa
korppujauhoja
vehnäjauhoja
suolaa
rouhittua mustapippuria
rypsiöljyä / ruokaöljyä

Kaada ruokaöljyä leveän kasarin tai kattilan pohjaan (ainakin 3 cm kerros). Leikkeellä pitää kellua ja tiristää öljyn pinnalla. Anna nousta se kiehumaan (160-180 asetta). Liian matalan öljyn lämpötilan aikana leike imaisee öljyä sisään, mutta liian korkean lämpötilan aikana leike palaa pinnalta.

Nuiji lehtipihvit molemmin puolin ohuiksi. Vatkaa isolla syvällä lautasella kananmunat, suola ja pippuri keskenään. Leivitä isot lehtipihvit molemmin puolin alussa jauhossa ja sen jälkeen kastele ne munaan. Sen jälkeen leivitä molemmin puolin korppujauhossa. Nosta lehtipihvit kuumaan öljyyn sekä paista ne molemmin puolin kullanruskeiksi. Nosta pihdeillä pihvit talouspaperille, missä ylimääräinen öljy valuu niistä ulos.

Tarjoile kapriksien, sitruunalohkon sekä anjoviksien kera.

***

Tere tulemast minu blogi lugejaks, Kristiina!

See on jälle üks neid toidutegemise ideesid, mida olen oma abikaasalt saanud ja tema kirjelduse järgi valmistanud. Abikaasa nägi ETV:lt saadet maailma parimatest toidukohtadest ja neis pakutavatest toitudest ning hiiglasuured friteeritud seashnitslid olid üks neist delikatessidest. Inimesed olid järjekorras, et
saada minna sinna restorani neid sööma. Restoran on kusagil Austrias, Luxemburgis, Belgias vôi sealpool Euroopas…. Hiiglasuured shnitslid hakiti pitsimustriliseks ja ôhukeseks, need paneeriti kaks korda ja friteeriti ka kaks korda. Sellest täpsest kirjeldusest siis ettevôtmist, et valmistada neid shnitsleid kodus! Proovisin siiski neid valmistada ja vähemalt head shnitslid sain, ei maailmatasemel, aga ikkagi suurepärast kodust toitu tuli.

Mina valmistasin need shnitslid Soome Snelmanni lehepihvidest, aga vôib olla nii suuri pôrsa pihve / lihaviile kui ainult suudad käsitelda ja leidub nôu, mille sees neid friteerida. Mina friteerisin ühe korra.

4 portsjonit
Valmistus 30 minutit

4 suurt väherasvast pôrsa / sea lihaviilu
3 kanamuna
riivsaia
nisujahu
soola
jahvatatud musta pipart
rapsiôli / toiduôli

Kalla ôli laia pôhjaga potti nii palju, et seda on vähemalt 3 cm potis. Pihvid peavad hôljuma ja särisema ôli pinnal. Anna ôli tôusta keema, mulle tuleb pinnale (160-180 kraadi). Liiga madalal temperatuuril shnitsilid imevad ôli endasse ja liiga kôrgel ôli temperatuuril need pôlevad pinnalt.

Haki lihaviilud môlemalt poolt hästi läbi ja ôhukeseks. Klopi suurel taldrikul kanamunad, sool ja pipar omavahel läbi. Paneeri alguses lihaviilud môlemalt poolt jahus, siis kasta munasse ja selle järel paneeri riivsaias. Tôsta paneeritud lihaviilud kuuma ôli sisse ja friteeri môlemalt poolt need kuldpruuniks. Tôsta pihtidega ôlist välja majapidamispaberile, kus üleliigne ôli nôrgub shnitslitest välja.

Serveeri kapparite, sidruniviilu ja anshoovisega.

4 kommenttia:

  1. Ihana ateria! Minäkin rakastan niitä, mutta yleensä käytän broilerin fileetä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihana ateria. Minun äiti on sanonut, että Wienin leikkeen tapaan voi valmistaa leikkeitä porsaasta (porsaanleike), vasikasta (vasikanleike) ja kanasta/broilerista (kana/broilerileike).

      Poista
  2. Oo... Suur suur aitäh Sulle heade retseptide eest! :) Peab hakkama neid kõiki järgemööda ära proovima. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tore, kui oled leidnud siit endale sobivaid retsepte. Käisin ka sinu blogis vaatamas, mida sina teed, aga ei jôudnud kommentaari jätta. Teinekord. Ilusat nädalavahetust!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...