perjantai 19. lokakuuta 2012

Eestin käsintehty suklaa - Eesti käsitsi tehtud shokolaad

Eräänä lokakuun päivänä kävelimme tyttäremme kanssa Tallinnan vanhassa kaupungissa ja löysimme Viru kadulta (Viru 3) erinomaisen myymälän Hää eesti toit (Hyvä eestin ruoka). Myymälässä oli hyvin laaja valikoima eestiläisiä makeisia, makkaroita, hilloja, leipää, pikkupurtavaa, alkoholia jm. Siellä oli pääsääntöisesti pientuottajien valmistettuja herkkuja. Kaikki tuotteet olivat kauniissa paketeissa. Palvelu oli erinomaista ja ystävällistä. Päätin ostaa sieltä eestiläistä käsintehtyä suklaata.

Ühel oktoobri päeval kôndisime tütrega Tallinna vanalinnas ja leidsime Viru tänavalt (Viru 3) suurepärase poe Hää eesti toit. Poes oli väga suur valik eesti maiustusi, vorste, moose, leiba, väikest nosimist, alkoholi jm. Seal oli peaasjalikult väiketootjate toodetud delikatesse. Kôik tooted olid ilusates pakendites. Teenindus oli suurepärane ja sôbralik. Otsustasin osta sellel korral eesti käsitsi tehtud shokolaadi.


Makeamestari Allewin valmistama suklaa. Se oli yllätysbox'i, koska kaikki konvehdit olivat erimakuisia.

Magusameistri Allewi valmistatud shokolaad. See oli selline üllatuste karp, sest kôik shokolaadikommid olid erinevad.


Toisessa rasiassa Kôllasten kirsikat (Kôllaste kirsid). Niiden konvehtien täytteestä tykkäsin erityisen paljon. Pehmeä kirsikan maku. Aavistus kirsikkaa ja sitten sellainen kiva kreemin maku.

Teises karbis Kôllaste kirsid. Nende kommide täidis meeldis minule eriti palju. Pehme kirsi maitse. Meenutus kirssi ja siis selline mônus kreemi maitse.


Kehrwiederin pikku suklaalevy eestiläisillä marjoilla. Se on perinteisempaa käsintehtyä suklaata, sen maku oli silkkistä ja suussasulavaa. Toisella kerralla ostan sitä ison levyn.

Kehrwiederi väike shokolaaditahvel eesti marjadega. See on traditsioonilisem käsitsitehtud shokolaad, maitse oli siidine ja suussulav. Teisel korral ostan suurema tahvli seda shokolaadi.


Varmasti palaan sinne myymälään Virun kadulle, koska se sytytti minua. (Seuraavalla kerralla otan kameran mukaan ja ehkä saan luvan tehdä kuvia). Vaikka myymälä on tarkoitettu turisteille, sen hintataso on tietenkin sen tasoinen, silti sieltä löytyy aarteita, mitä ostaa itselle sekä tuoda tuliaiseksi. Kling-kling ! soi päässä. Sieltä saa erinomaisia joululahjoja. Erityiset suuret kiitokset myymälän palvelijalle Helmet Rajalle, joka oli hyvin ammattimainen ja ystävällinen (hänen nimen löysin myöhemmin kuitilta). Hän mainostaa erinomaisesti Eestiä ja tuotteita siinä myymälässä, mitä on hyvää muistella kotimatkalla.

Kuvalla laiva ajamassa Tallinnan satamaan lokakuun illalla.

Kindlasti lähen tagasi sinna poodi Viru tänavale, sest see sütitas mind. (Järgmisel korral vôtan kaamera kaasa ja ehk saan loa teha pilte). Kuigi pood on môeldud turistidele, selle hinnatase on muidugi sellele vastav, leidub sealt aardeid, mida endale osta vôi tuua tuttavatele. Kling-kling! helises peas. Sealt saab suurepäraseid jôulukinke. Ekstra suured tänud väga asjatundlikule ja sôbralikule teenindajale Helmet Rajale (tema nime leidsin hiljem kviitungilt), kes esindab väga hästi Eestit ja poe tooteid seal. Seda kôike on hea meenutada kojusôidul.

Pildil laev saabumas Tallinna sadamasse oktoobri hilisôhtul.

4 kommenttia:

 1. Minulla tuli myös mieleen, jotta mitä mainioimpia joulusuklaateja.
  Virkistävää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, eli jos mennään Tallinnaan jouluostoksille, kannattaa mennää sinne myymälään ostoksille. Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Herkkusuuna alkoi tehdäsuklaata mieli luettuani tekstin ja katseltuani herkullisen näköisiä namikuvia.
  Liityn lukijaksesi ja saan samalla lisäoppia vironkielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, valitettavasti saan esitellä vaan kuvia ja kertoa, mistä sitä suklaata voi ostaa. Toivottavasti on sinulla mahdollisuus mennä Tallinnaan ostoksille.

   Tore kui sind eesti keel huvitab. Vôimalusi on seda praktiseerida.

   Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...