lauantai 1. maaliskuuta 2014

Cocktailpalat ilmakuivatulla kinkulla ja melonilla – Väiksed suupisted ôhukäes kuivatatud singi ja meloniga


Kerran yllätyin kun katsoin blogini tilastoa. Aika usein lukijat katsovat cocktailpaloja. Itse asiassa siinä ei ole mitään ihmeellistä, koska ihmiset järjestävät erilaisia tapahtumia, missä juuri näppärät cocktailpalat ovat hyvin kätevää tarjottavaa vieraille. Hyvät cocktailpalat vauhdittavat heti ihmisten välisiä suhteita ja vetävät tapahtuman käyntiin. Hyvät cocktailpalat ovat lupaava alku tilaisuudelle. Olen huomannut, että Etsi resepti sivuston hakuehdotuksien listallekin on aika usein minun cocktailpaloja laitettu.

Tässä teille vielä yksi sellainen hyvin helppo ja hyvin maukas suupala sekä hinnalta aika sopiva. Lompakkoon ei jää kovin suurta reikää, mutta jokainen herkkusuu kiittää teitä siitä hyvästä suupalasta. Meloni tuo suupalaan makeaa mehukasta rapsakkuutta ja raikkautta. Silkinohut kinkkuviipale sen ympärillä on mukavasti suolainen. Keskikova ja keskivahva juusto on tähän reseptiin sopiva. Sellainen juusto on ryhdikkäästi ja suloisesti pehmeä ja suussa sulava sekä lopuksi pieni rucolalehti on kuin piste ”I”-kirjaimen päällä, koska antaa cocktailpaloille yrttisen pikantin loppuviimeistelyn. Huomioi, että cocktailpalalla pitää mahtua kerrallaan ihmisen suuhun.

9 cocktailpalaa
Valmistus 20 minuuttia

90 g / 9 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
noin 2-3 viipaletta Cantaloupe’n melonia
noin 70-50 g keskikovaa ja keskivahvaan makuista juustoa (minulla Valion Salaneuvos, mikä on maukas ja luonteikas juusto)
rucolaa

Leikkaa meloniviipaleilta kuori pois ja poista siemenet. Leikkaa meloniviipaleista sopivat palat (noin 2-3 cm), mitä on hyvä kääriä kinkkuviipaleiden sisään.

Leikkaa juustosta pienet palat (noin 2-3 cm), mitkä ovat kooltaan sopivia meloniin käärittyjen kinkkupalojen päällä.

Valitse rucolapussista samankokoiset ja hyvännäköiset lehdet. Huuhtele ne ja laita talouspaperin arkille kuivumaan. Leikkaa kuivuneet varret tarvittaessa pois.

Ota kinkkurasiasta varovasti yksi ohut kinkkuviipale kerrallaan, laita se työtasolle sekä kääri melonipalat kinkkuviipaleiden sisälle (katso kuvaa). Aseta juustopalat niiden päälle ja pistä kinkku- ja juustopala sekä rucolalehti cocktailtikulla kiinni.

Laita valmistamisen vaiheessa valmiit cocktailpalat apulautaselle. Silloin kun kaikki suupalat ovat valmiita, mieti suupalojen asetelmaa tarjoiluvadilla etukäteen sen takia, että se tulee heti oikein ja puhdas. Kinkku on rasvainen ja se jättää jäljen tarjoiluvadille. Voit vaan kerran ja heti oikein asettaa cocktailpalat vadille. Tarjoile heti.

***


Ükskord üllatusin kui nägin oma blogi statistikat. Üsna sageli lugejad vaatavad väikseid soolaseid suupisteid. Siis tajusin, et see ei ole midagi imelikku, sest inimesed korraldavad erinevaid pidusid ja sündmusi, kus just väikseid soolaseid suupisteid on hea ja praktiline serveerida. Head suupisted lähendavad kohe inimesi ja lükkavad nii kiiresti kogu sündmuse käima. Maitsvad suupisted on lubadus sellest, et eesolev sündmus tuleb olema tore. Olen tähele pannud, et Etsi resepti lehekülje otsingusoovituste alla on üsna sageli välja pandud minu väikseid suupisteid.

Siit siis teile veel üks selline väga lihtne ja väga maitsev suupiste ning hinna poolest üsna normaalne. Rahakotti ei jää väga sügavat auku, aga iga maiasmokk, kes on seda teie juures söönud, tänab teid selle eest. Melon toob suupistele magusat mahlast rabedust ja värskust. Siidôhuke singiviil selle ümber on mônusalt soolane. Siia retsepti sobib poolkôva ja keskmise maitsetugevusega juust. Sellisel juustul on rühti ja see on mônusalt pehme ning suus sulav. Lôpuks on suupiste peal väike rucolaleht, mis on kui täpp ”I”-tähe peal, sest see annab suupistele ürdise ja pikantse lôppviimistluse. Pane tähele, et väike suupiste peab ühe korraga mahtuma inimese suhu.

9 väikest suupistet
Valmistus 20 minutit

90 g / 9 ôhukest viilu ôhukäes kuivatatud sinki
umbes 2-3 viilu Cantaloupe’e melonit
umbes 70-50 g poolkôva ja keskmise maitsetugevusega juustu (minul Valio Salaneuvos, mis on maitsev ja karakteriga juust)
rucolat

Lôika meloniviiludelt koor ära ja eemalda seemned. Lôika meloniviiludest sobivad tükid (umbes 2-3 cm), mida on hea rullida singiviilude sisse.

Lôika juustust väiksed tükid (umbes 2-3 cm), mis on kôik ühesuurused ja sobivad ilusti singitükide peale.

Vali rucolakarbist samasuurused ja hea väljanägemisega lehed, loputa need vee all ja pane majapidamispaberile kuivama. Lôika vajaduse korral kuivanud varreotsad ära.

Vôta singikarbist ettevaatlikult üks ôhuke singiviil korraga, aseta see töölauale ja kääri melonitükid viilude sisse (vaata pilti). Pane juustutükid nende peale ja pista singi- ja juustutükid ning rucolaleht puust väikse suupistetikuga kinni

Tegemise käigus pane valmis suupisted abitaldrikule. Siis kui kôik suupisted on valmis, planeeri ette, kuidas sa asetad need serveerimisvaagnale, sest asetus peab tulema kohe ôige ja puhas. Rasvane sink jätab vaagnale jälje ja asetust ei vôi enam korrigeerida. Vôid ainult ühe korra ja kohe ôigesti asetuse teha. Serveeri kohe.

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi! Ihan mun lemppariaineksia näissä suupaloissa, nam :-) Me tehtiin kans vähän aikaa sitten illanistujaisiin tämän tapaisia herkkuja ja ne menivät kyllä erittäin hyvin kaupaksi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat varmasti monien lemppariaineksia ja hyvin tunnettuja aineksia. Kiva kun tulee samanlaisia ajatuksia ihmisille. Uskon kyllä, että ne cocktailpalat maistuvat ihmisille hyvin.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...