lauantai 24. syyskuuta 2016

Vesimeloni-couscoussalaatti kahden juuston kera – Arbuusi-couscoussalat kahe juustuga


Vesimeloni-couscoussalaatti kahden juuston kera on hyvä vaihtoehto kun haluaa syödä kevyttä ruokaa. Valmistin sitä salaattia elokuun helteiden aikana, mutta se ohje on jäänyt pöytälaatikkoon. Vielä on kaupoissa edullista vesimelonia myynnissä ja voi sitä salaattia helposti valmistaa. Tämä salaatti voi olla kevyt ateria tai buffetpöydän salaatti. Tähän salaattiin on upotettu mozzarellasalaatti ja näin on se salaatti kuin tuplasalaatti, missä mozzarella on mieto ja pehmeä, parmesaani kova ja suolainen. Keitetty täysjyvä couscouse on hiilihydraattia, mikä tekee salaatista ruokaisan ja pitää kauan verensokerin tasapainossa.

1 annos
Valmistus 30 minuuttia

2 isoa viipaletta vesimelonia
½ dl keitettyä täysjyvä couscousia
7 eriväristä kirsikkatomaattia
200g/125g mozzarellaa / 1 pallo
parmesaani juustoa
jauhettua mustapippuria
oliiviöljyä
sitruunamehua
basilikan lehtiä

Leikkaa vesimeloniviipaleilta kuori pois, kuutio hedelmäliha ja laita kulhoon. Lisää keitetty couscouse ja kääntele aineita kulhossa näin, että cousecouse kattaa vesimelonikuutioita. Aseta seos syvälle lautaselle.

Huuhtele ja halkaisee kirsikkatomaatit ja aseta lautaselle. Repi mozzarellajuustosta paloja ja aseta lautaselle. Jauhaa salaatin pinnalle mustaa pippuria. Raasta pinnalle isoja parmesaanijuustolastuja. Aseta basilikan lehdet salaatin pinnalle. Valuta oliiviöljyä ja sitruunamehua salaatin pinnalle. Tarjoile heti.

***

Arbuusi-couscoussalat kahe juustuga on hea variant kui tahad süüa kerget toitu. Valmistasin selle salati augusti kuumadel päevadel, aga retsept on jäänud lauasahtlisse. Veel on Soomes poodides odavat arbuusi ja jôuab seda salatit valmistada. See salat vôib olla kerge eine vôi buffetlaua salat. Siia salatisse on sisse ujutatud mozzarellasalat ja nii on se salat nagu topeltsalat, kus mozzarella on mahe ja pehme ning parmesaani kôva ja soolane. Keedetud täistera couscous on süsivesik, mis teeb salatist toitvama ja peab kaua veresuhkru tasakaalus.

1 portsjon
Valmistus 30 minutit

2 suurt arbuusilôiku
½ dl keedetud täistera couscouse’i
7 erivärvilist kirsitomatit
200 g / 125 g mozzarellat / 1 pall
parmesaanijuustu
jahvatatud musta pipart
oliiviôli

sidrunimahla
basiilikalehti

Lôika arbuusilôikudelt koor ära, lôika puuviljaliha kuubikuteks ja tôsta kaussi. Lisa keedetud couscous ja kääntele aineid kausis nii, et cousecous katab arbuusikuubikud. Aseta segu sügavale taldrikule.

Loputa ja poolita kirsstomatid ja aseta taldrikule. Rebi mozzarellajuustust tükke ja aseta taldrikule. Jahvata salati pinnale musta pipart. Riivi pinnale suuri parmesaanijuustu laaste. Aseta basiilikulehti salati pinnale. Nôruta oliivôli ja veidi sidrunimahla salati pinnale ja serveeri kohe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...