perjantai 7. maaliskuuta 2014

Parmesaanimunakas – Parmesanomlett


Tässä yksinkertaisessa reseptissä nautitaan hyviä, aitoja ja vahvoja makuja. Voit valmistaa parmesaanimunakkaan sunnuntaiaamuna ja rauhassa odottaa kunnes kananmuna hyytyy paistinpannulla. Voit laittaa rucolan munakkaan päälle ja syödä suoraan pannusta. Ihanat ja vahvat parmesaanin ja rucolan maut pysyvät vielä kauan suussasi ja muistuttavat hyvästä aamiaisesta pitkin päivää.

1 annos
Valmistus 15 minuuttia

2 kananmunaa
1 dl karkeasti raastettua parmesaania
noin 1 ½ dl maitoa
oliiviöljyä
suolaa tarvittaessa
jauhettua mustapippuria
rucolaa

Riko kananmunat kulhoon, lisää maito ja vatkaa seosta. Lisää parmesaaniraaste ja sekoita joukkoon. Kaada oliiviöljy paistinpannulle (halkaisija 15 cm) ja kuumenna se. Kaada munaseos pannulle ja jauhaa pinnalle mustapippuria. Laita hellan levy miedolle lämmölle. Anna munakkaalla hyytyä pannulla kunnes sen pintakin on hyytynyt. Tarjoile rucolan kera.

***


Selles lihtsas retseptis nauditakse häid, ehtsaid ja tugevaid maitseid. Vôid valmistada parmesanomleti rahulikul pühapäevahommikul ja oodata kuni kanamuna hüübib praepannil. Vôid süüa omleti otse pannilt. Mônusad ja tugevad parmesani ja rucola maitsed on sul veel kaua suus ja meenutavad head hommikusööki piki päeva.


1 portsjon
Valmistus 15 minutit

2 kanamuna
1 dl jämedalt riivitud parmesanjuustu
umbes 1 ½ dl piima
oliiviôli
vajadusel soola
jahvatatud musta pipart
rucolat

Löö kanamunad katki kausi sisse, lisa piim ja klopi lahti. Lisa parmesanjuust ja sega sisse. Kalla pannile (läbimôôt 15 cm) tilk oliiviôli ja anna pannil kuumeneda. Kalla munasegu pannile ja jahvata pinnale musta pipart. Vähenda pliidi kuumust miinimumini ja anna kanamunal hüübida pannil kuni see on ka pinnalt hüübinud. Serveeri rucolaga.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...