maanantai 8. lokakuuta 2012

Porkkana-inkiväärituoremehu – Porgandi-ingveritoormahl


Löysin kerran tietokoneen takana istuen Kuntoplussista porkkana-inkiväärituoremehun ohjeen sekä päätin saman tien sitä testata. Minulla ei ole mehulinkoa ja sen takia ostin kaupasta valmis luomuporkkanatuoremehupullon. Kuntoplussissa valmistettiin porkkana- ja inkiväärimehu mehulingolla. Alkuperäisessä reseptissä laitettiin juomaan appelsiiniviipale. Minä lisäsin appelsiinimehun juomaan ja appelsiinituoremehua oli minulla jääkaapissa. Kaupasta ostin lisäksi vielä palan inkivääriä ja pähkinäöljyä. Viime viikolla piti minulla herätä aikaisin ja tulla töihin. Aamullaa join sitä terveysjuomaa tyhjään vatsaan. Minä tykkäsin sen mausta, vaikka inkiväärin kanssa kannata olla varovainen ettei sen mehua olisi liian paljon juomassa, koska se voi ärhäkästi dominoida ja ”raapaista” kurkkua. Tuli kyllä, heti ensimmäisen lasillisen jälkeen vahva ja energinen olo sisään. Olisin vaikka mennyt Naisten Kympille. Puolisolle ja tyttärelle tarjosin sitä myös. Puolisokin tykkäsi juomasta, sanoi, että sillä on hyvä maku. Tytärkin joi, koska me joimme. Haluan teidänkin kanssa jakaa sitä reseptiä, mistä saa hyvin vastustuskykyä kosteaan syyskaamokseen.

Tästä Kuntoplus terveysbonus: Porkkanan beetakaroteenin ohella juomasta saa hyviä rasvahappoja, jotka auttavat ihoa pysymään kimmoisana ja hyvinvoivan näköisenä. Riittävä hyvien rasvojen saanti pitää soluseinämät joustavina ja edistää näin ravintoaineiden imeytymistä ja kuonan poistoa.

Reipasta oloa teille! Ilo on puolellani, koska viime kuukaudessa oli sivun katseluita blogissa yhteensä 11 279, mikä on melkein puolet enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kiitos lukijoille!

1 lasillinen
Valmistus 5 minuuttia

Biotta porkkanatuoremehua
appelsiinituoremehua
2 cm tuoretta inkivääriä
2 tl pähkinäöljyä
Kuori pieni pala inkivääriä, hienoraasta se sekä purista siitä mehu lasiin. Kaada lasiin 2/3 osa porkkanamehua ja 1/3 osa appelsiinimehua sekä pähkinäöljy. Sekoita
lusikalla aineet keskenään sekä juo heti.

***

Leidsin kord ôhtul arvuti taga istudes ajakirjast Kuntoplus porgandi-ingveritoormahla retsepti ning otsustasin seda kohe proovida. Ajakirjas valmistati joogi jaoks porgandi- ja ingverimahl mahlapressiga ning jooki lisati apelsiniviile. Minul ei ole mahlapressi ja sellepärast ostsin poest valmis mahetoodetud porganditoormahla. Otsustasin apelsiniviilu asenada apelsinitoormahlaga ja seda oli mul kodus. Poest ostsin veel tüki ingverit ja pähkliôli. Eelmisel nädalal mul pidi ärgata varakult ja minna tööle. Hommikul jôin seda tervisejooki tühja kôhtu. Minule maitse meeldis, kuigi ingveriga peab olema ettevaatlik, et selle mahla ei oleks joogis liiga palju, sest selle tugev maitse vôib liiga domineerida ja ”kraapida” kurku. Tuli küll, kohe esimese klaasi joomise järgi, sisse tugev ja energiline tunne. Oleksin vôinud minna kasvôi naiste maratonile. Pakkusin jooki ka abikaasale ja tütrele. Abikaasalegi meeldis maitse ja tütargi jôi. Tahan nüüd teiegagi jagada seda energiajoogi retsepti, millest saab head organismi imuunsuse tugevdamist vihmasesse sügisesse.

Siin Kuntoplus terviseboonus: Porgandi beetakaroteenidega saad joogist häid rasvahappeid, mis aitavad nahal püsida elastsena ja tervena. Piisav heade rasvade saamine peab rakuseinad paindlikuna ja edendab nii toitainete imendumist ja jääkainete eemaldumist.

Reibast olemist teile! Rôôm on minu poolel, sest viimasel kuul oli blogis lehe vaatamisi kokku 11 279, mis on peaaegu pooled rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Suur tänu lugejatele!

1 klaas
Valmistus 5 minutit

porgandi toormahla
apelsinitoormahla
2 cm värsket ingverit
2 tl pähkliôli

Koori invger, riivi see peeneks ja pressi mahl välja klaasi. Kalla klaasi 2/3 osa porgandimahla ja 1/3 osa apelsinimahla ning pähkliôli. Sega lusikaga ained omavahel läbi ja joo kohe.

2 kommenttia:

  1. Voi hitsi, harvemmin on näin päin että jääkaapista löytyy inkivääriä mutta ei porkkanoita. Tää näyttää nimittäin niin hyvältä, että tekis mieli heti kokeilla! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Minä olen juonut sitä kaksi viikkoa (toki ei joka päivä) ja olo on vahvempi, kevyempi ja parempi. Juoman makukin on hyvä!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...