torstai 22. heinäkuuta 2010

Silakkaurakka: Silakkapihvit punaisessa marinadissa 3 / 3







Minulla on 17 pientä silakkapihviä

Valmistusaika jäähtymisten kanssa noin 1 tunti

Marinadi:
3 keskikokoista keltaista sipulia
4 keskikokoista porkkanaa
1 säilyketölkki Rainbow’n kuorittuja tomaatteja tomaattikastikkeessa, 400 g, sisältää 6 luumutomaattia / ja tölkistä tulee n. 0,5 dl kastiketta
5 dl vettä
noin 30 kpl kokonaisia mustapippureita
noin 15 kpl kokonaisia maustepippureita
5 pientä laakerinlehteä
2 rkl sokeria
1,5 tl merisuolaa (suolan määrä riippuu siitä, ovatko silakat ennen valmistamista olleet suolassa vai eivät)
1,5 rkl etikkaa
0,5 dl tomaattipyreetä

ruisjauhoja, rypsiöljyä, voita

Kuori sipulit ja porkkanat. Viipaloi ne. Jätä sipuliviipaleet noin 3-4 mm paksuisiksi.

Leikkaa säilyketomaatit paksuiksi viipaleiksi.

Pane kattila veden kanssa kiehumaan ja keitä porkkanaviipaleita muutaman minuutin. Lisää sipuliviipaleet ja mausteet, paitsi etikka. Keitä noin 10 minuttia. Kun sipuli taipuu lusikan alla, lisää tomaattiviipaleet, mehu ja pyree. Sekoita marinadia vaan sen verran, että tomaattimehu ja -pyree sekoittuvat veteen. Älä sekoita liikaa, koska muuten porkkanat ja sipuliviipaleet hajoavat. Lopuksi lisää etikka ja anna hetken kiehua. Tarkastele maku. Marinadilla pitää olla makeahko ja voimakas maku.

Anna marinadilla jäähtyä.

Pyörittele silakkapihvit ruisjauhossa ja paista öljy-voipannulla. Anna niilläkin jäähtyä.

Lusikoi leveäpohjaiseen kannelliseen astiaan ensiksi kerros marinadia, sitten asettele sen päälle pihvejä, taas marinadia ja taas pihvejä jne. sekä päällimmäiseksi marinadia. Sulje astia kannella ja nosta se jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi.

Huom! Panin marinadiin runsaasti porkkanaa, sipulia ja tomaattia sen takia, että marinadi on samassa kastike ja lisuke. Punainen marinadi sopii myös muulle paistetulle vaalealle kalalle, esim. hauelle ja kuhalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...