sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Suklaa-mansikkakakku

12 palaa
Valmistusaika noin 2 tuntia ja 30 minuuttia

kakkupohja (1 kpl) :
Katso ohje Suklaa-banaanikakku.

Kostutus:
3 pientä raparperivartta
5 rkl sokeria
6 rkl appelsiinimehua

Täyte:
1 rasia / 250 l mansikoita
Fazerin Bak&Dessert 250 g:n tummasuklaalevystä 5 pala
4 isoa rkl kerma-mascarponevaahtoa

Vaahto:
0,5 l kuohukermaa
1 rasia / 250 g mascarponejuustoa
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
pieni ripaus suolaa

Koristelu:
1 rasia / 250 l samankokoisia mansikoita, 15 kpl
Loput Fazerin Bak&Dessert tummasuklaalevystä

Kuori raparperi ja leikkaa niistä palat. Keitä paloja sokerin kanssa noin 5 minuuttia pienessä kasarissa sen verran, että ne pehmenevät. Soseuta se. Lisää appelsiinimehu ja sekoita kaikki keskenään tasaiseksi soseeksi.

Lajittele mansikat. Isoilla samankokoisilla ja hyvänäköisillä mansikoilla koristelet kakun. Tarvitset 12 mansikkaa koristelua varten ja varmuuden vuoksi muutaman lisää. Esimerkiksi minulla irtosi mansikoiden suklaassa pyörittelemisen aikana yhden mansikan kanta ja sillä ei voinut enää koristella kakkua. Huuhtele mansikat, jätä niille vihreät kannat ja pane talouspaperiarkille kuivumaan. Valmista erikokoisista mansikoista täyte. Huuhtele mansikat ja leikkaa kannat pois. Leikkaa jokainen mansikka 4 palaksi. Pane palat kulhoon.

Ota suklaalevystä yksi rivi (5 pala) suklaapaloja. Valmista niistä veitsellä suklaarouhe.

Valmista yleiskoneessa vaahto. Vaahdota ensiksi kuohukerma, lisää sokeri, vaniljasokeri, suola sekä lopuksi mascarponejuusto.

Valmista täyte. Kaada suklaarouhe kulhoon mansikoiden päälle sekä lisää 4 isoa rkl:sta vaahto niiden joukkoon. Kääntele kaikkia sen verran, että mansikoista tulee vaahdolle kaunis vaaleanpunainen väri.

Leikkaa kakkupohja pitkittäin kahteen osaan. Levitä leivinpaperiarkki työtasolle sekä aseta yksi kakkupuoli leikkauspuoli ylöspäin sen päälle. Levitä appelsiinimehu ja sen jälkeen täyte kakkupohjalle sekä nosta toinen kakkupohjan puolikas täytteen päälle leikkauspuoli alaspäin. Paina pohjia hieman, että täytteestä kakun välissä tulisi tiiviimpi.

Levitä loput vaahdosta kakun päälle ja reunoille. Saat n.s. rapatun pinnan kun taputtelet hieman lusikalla vaahdon pintaa.

Ota esille tarjoilualusta. Aseta sen pohjalle kakkupaperi.

Vedä leivinpaperia kakun kanssa varovasti työtason reunan yli kunnes saat molemmat kädet kakun alle ja saat kakun pohjasta varmaan otteen. Nosta kakku varovasti alustalle. Korjaa vaahtopintaa ja kakun alareunoja jos on tarpeellista. Nosta kakku jääkaappiin tai kylmään maustumaan.

Sulata suklaa vesihauteessa. Katso ohje Kesäkeksit.

Valmista suklaamansikat. Ota mansikan kannasta kiinni ja pyörittele sitä sulanut suklaassa. Anna ylimääräisellä suklaalla valua kulhoon takaisin. Pane suklaamansikka talouspaperille. Tee kaikkien mansikoiden kanssa samalla tavalla. Anna suklaalla kovettua, voit nostaa ne kylmään.

Ota esille kakku ja koristele se suklaamansikoilla. Suunnittele etukäteen suklaamansikoiden asettaminen kakulle. Kuvittele, että kakku on pyöreä kellon numerotaulu. Aseta yksi suklaamansikka jokaisen numeron kohdalle. Näin on jokaisen kakkupalan päällä yksi iso suklaamansikka.

Anna kakulla maustua kylmässä tarjoilun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...