perjantai 18. kesäkuuta 2010

Raparperipiirakka



1 uunipellillinen, 20 palaa

Valmistusaika murotaikinan jääkaapissa olemisen kanssa yhteensä noin 2 tuntia

Murotaikina:
250 g voita
3 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria

Kakkupohjataikina:
8 kananmunaa
8 rkl sokeria
8 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Täyte:
7 isoa vartta raparperia
kanelia
7-10 rkl sokeria

Valmista murotaikina. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat ja vaahdota seosta. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää se joukkoon. Valmista tasainen taikina.

Laita työpöydälle leivinpaperin arkki ja kauli sen päällä taikinasta neliön muotoinen iso taikinalevy. Pistele haarukalla taikinaan reikiä. Nosta taikina varovasti uunipellille, millä ovat korkeat reunat ja nosta taikina pellin kanssa 1 tunniksi jääkaappiin.

Kuori ja paloittele raparperivarret.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista murotaikinapohjaa uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes sen reunat ovat vähän ruskistuneet.

Valmista murotaikinan uunissa paistumisen aikana kakkupohjataikina.
Katso valmistusohje Suklaa-banaanikakku.

Nosta murotaikinapohja uunista, aseta sen päälle paksu kerros raparperipaloja, ripottele sokeria ja kanelia sekä lopuksi kaada niiden päälle kakkupohjataikina. Levitä taikina lusikalla tasaiseksi niin, että se peittää raparperit. Paista uunin keskitasolla 185 asteessa 25-30 minuuttia kunnes piirakka on kypsä. Tarkista puutikulla sitä. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, silloin piirakka on kypsä.

Anna piirakan jäähtyä. Ripottele sen pinnalle tomusokeria ja leikkaa piirakka 20:ksi palaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...